אם יש משהו שגיימרים לא מתפשרים עליו, זה ציוד. בשנים האחרונות שוק ציוד הגיימינג עבר מהפכה עם טכנולוגיות מתקדמות כמו סוויצ'ים מגנטיים, תאורת RGB חכמה וחיבורים אלחוטיים מהירים במיוחד. אבל האם כל זה באמת משפר את החוויה, או שמדובר בגימיקים יקרים? בדקנו את האוזניות, המקלדות והעכברים הכי חמים בשוק, וחזרנו עם מסקנות חדות לא פחות מהציוד עצמו.
13 צפייה בגלריה
גיימר
גיימר
גיימר
(צילום: shutterstock)

אוזניות

SteelSeries Arctis Nova Pro Wireless

ה- Arctis Nova Pro Wireless של חברת הגיימינג המוכרת SteelSeries מגיעות בשתי גרסאות: Xbox & PC או PlayStation & PC, והחבילה שהן מספקות מעניינת. ראשית, הן תומכות בביטול רעשים ANC (פיצ'ר שלא נפוץ באוזניות גיימינג) – אמנם הביצועים של הפיצ'ר לא טובים כמו באוזניות למוזיקה, אך ההבדל ניכר וזו כן תכונה שימושית.
איכות האודיו עצמה טובה מאוד, עם פרופיל שמדגיש בסים כמו במרבית אוזניות הגיימינג. התדרים הגבוהים לא תמיד יוצאים במידה מדויקת מספיק, ולכן בטרבל הן יכולות קצת לאבד שליטה ו"לפזז", אבל אפשר לשפר את זה עם EQ.
המיקרופון הנשלף נכנס כולו לגוף האוזנייה והוא מחובר אליו. התרשמו מאוד לטובה מהעיצוב הזה, שכן הוא מייתר את הצורך להתעסק עם הורדה והרכבה של המיקרופון כל פעם שאתם רוצים לשחק אונליין או לבד. בנוסף הוא גם מקליט באיכות טובה מאוד יחסית לאוזניות אלחוטיות.
13 צפייה בגלריה
SteelSeries Arctis Nova Pro Wireless
SteelSeries Arctis Nova Pro Wireless
SteelSeries Arctis Nova Pro Wireless
(יח"צ)
במקביל, האוזניות מגיעות עם מעמד (סוג של Dock) המשמש גם כמתאם אלחוטי. המעמד מגיע עם גלגל ווליום (בנוסף לזה שיש בגוף האוזניות עצמן), וגם מסך OLED שחור-לבן קטן. המסך מציג מידע שימושי שקשור באודיו כברירת מחדל, אך תומך גם בווידג'טים שונים דרך התוכנה SteelSeries GG.
הערכה כוללת שתי סוללות, כאשר בניגוד למרבית אוזניות הגיימינג, ה-Arctis Nova Pro Wireless משתמשות בסוללה נשלפת. העמדה השולחנית כוללת עמדת טעינה, כך שניתן להחליף בכל פעם את הסוללה הריקה בזו שכבר טעונה. זה נחמד, במיוחד אם אתם כמונו ושוכחים כל פעם לחבר את האוזניות לכבל הטעינה.
לצד זאת יש לציין כי מדובר באוזניות הגיימינג מבין היקרות שיצא לנו לנסות, ולמרות שמדובר באוזניות מצוינות ובחבילה כוללת מאוד מפתה – אנחנו לא בטוחים שהמחיר שלהן מצדיק את עצמו, שכן יש הרבה מתחרים טובים לא פחות ובמחירים תחרותיים יותר.
מחיר: 1,999 שקלים

Logitech G PRO X 2 Lightspeed

אוזניות Logitech G PRO X 2 Lightspeed הן דוגמה מוצלחת לשילוב נכון בין טכנולוגיה מתקדמת ואיכות בנייה מרשימה. מבחינת ביצועי אודיו, הן מספקות סאונד חד, עשיר בפרטים, עם בסים מודגשים אך מאוזנים מספיק כדי לא לפגוע בבהירות הצלילים הגבוהים והבינוניים.
האוזניות מגיעות עם טכנולוגיית DTS Headphone:X 2.0 המשפרת את חוויית הסאונד ההיקפי, אם כי האפקט מורגש בעיקר במשחקים תחרותיים (בעיקר משחקי FPS), ופחות רלוונטי במשחקים עם פסקול מורכב יותר או בעת שימוש רגיל כמו האזנה למוזיקה.
נקודה חזקה נוספת של האוזניות היא מיקרופון הBlue VO!CE- בפיתוחה של לוג'יטק, המציע עיבוד קול דיגיטלי מתקדם ואפשרויות סינון רעשים מהמתקדמות בשוק. ואכן, איכות השמע של המיקרופון הורגשה היטב בשיחות הדיסקורד שניהלנו תוך כדי משחק, כשהצד השני לא שמע שום הפרעה או צליל שהיה מסביבנו, מלבד הקול שלנו.
13 צפייה בגלריה
Logitech G Pro X 2 Lightspeed
Logitech G Pro X 2 Lightspeed
Logitech G Pro X 2 Lightspeed
(יח"צ)
לצד זאת, קיימת תלות יחסית גבוהה של האוזניות בתוכנת Logitech G HUB שנועדה כדי למצות את מלוא היכולות שלהן, מה שעשוי להוות חיסרון קטן למשתמשים המעדיפים התקנה פשוטה ומהירה.
ראוי לשבח את איכות הבנייה הגבוהה ואת השימוש בכריות העשויות מספוג זיכרון שנוחות לשימוש ממושך. עם זאת, תג המחיר הגבוה יחסית עשוי להרתיע משתמשים שמחפשים פתרונות טובים אך זולים יותר. כך או כך, Logitech G PRO X 2 Lightspeed הן אוזניות מצוינות עם דגש ברור על איכות סאונד, נוחות ואמינות, אם כי הן מתאימות בעיקר למי שמוכן ורוצה להשקיע בחוויה אודיו מקצועית.
מחיר: 1,029 שקלים

SteelSeries Arctis GameBuds

אוזניות גיימינג נוספות של חברת SteelSeries אותן בדקנו מציגות קטגוריה מעניינת בתחום – אוזניות גיימינג כפתור אלחוטיות. במקרה הזה, נראה כי החברה ניסתה לדחוס את מיטב התכונות מאוזניות הגיימינג המצוינות שלה אל תוך אוזניות כפתור קטנות.
ואכן, ה-Arctis GameBuds מציעות איכות צליל, עוצמה ודיוק גבוהים במיוחד. אין הרבה דגמים של אוזניות גיימינג כפתור TWS בישראל, למעט הסוני Pulse Explore שנמכרות בערך באותו מחיר, אז שחקן נוסף בתחום זו תמיד בשורה טובה לגיימרים המקומיים.
האוזניות מציעות כמה תכונות פרמיום כמו ביטול רעשים ANC ותמיכה רחבה בקונסולות ובסמארטפונים. הן מגיעות בתוך קייס מעוגל, המשמש גם כאחסון וגם כחיבור דונגל USB-C בתדר 2.4 גיגה-הרץ. ישנה תמיכה בשמע היקפי ב-360 מעלות ובלוטות' 5.3. הדונגל תומך בחיבור למחשב, Nintendo Switch, מכשירים ניידים עם יציאת USB-C, וקונסולות ניידות. קיימים שני דגמים: אחד מיועד למשתמשי פלייסטיישן והשני לאקסבוקס, כאשר שניהם תומכים גם בפלטפורמות האחרות. בארץ תמצאו בעיקר את גרסת האקסבוקס.
13 צפייה בגלריה
SteelSeries Arctis GameBuds
SteelSeries Arctis GameBuds
SteelSeries Arctis GameBuds
(יח"צ)
העיצוב של ה-GameBuds מזכיר את אוזניות ה-Jabra Elite 4, הן יושבות באוזן בצורה די מושלמת (בהתאם לצורת האוזן שלכם כמובן). כל אוזניה כוללת כפתור פיזי, מה שמספק דיוק בזיהוי הלחיצה, בניגוד למשל למשטח מגע. עם זאת, הכפתורים קלים מדי ללחיצה, ונראה היה כי בלתי אפשרי שלא ללחוץ עליהם בטעות בעת הנחת האוזניות.
האוזניות מספקת שלל אפשרויות התאמה אישית וניתן להגדיר אותן באמצעות אפליקציית SteelSeries במחשב או בנייד. האפליקציה מציעה הגדרות קבועות מראש עבור למעלה מ-100 משחקים. האפליקציה ניתנת להגדרה להחלפת תכונות אוטומטית בכל פעם שתפעילו משחק או אפליקציה ספציפית.
איכות השמע הכוללת טובה, והאוזניות מדויקות במשחקים. הבעיה היחידה שמצאנו היא שהסוללה שלהן לא מרשימה מאוד, בעיקר אם אתם משתמשים בפיצ'ר ביטול הרעשים. בסך הכל עבור מי שאוהב אוזניות כפתור שיכולות לשמש גם לגיימינג וגם כאוזניות יומיומיות, מדובר בבחירה טובה.
מחיר: 879 שקלים

Blackshark V2 Pro Headset

רייזר מגדירה את האוזניות האלה כ״אוזניות ספורט אלקטרוני אלחוטיות״, אבל מה שאמור להפוך אותן למצוינות עבור סשן גיימינג סוער, עובד גם כשאתם מנסים לעבוד. קודם כל, הן נוחות מאוד - יש המון מקום לאוזניים בתוך האוזניות ופיזור המשקל טוב מספיק כדי שתוכלו לשכוח שהן שם. גם המיקרופון, אותו ניתן לחבר ולנתק, עושה עבודה טובה (כל עוד אתם מנהלים שיחת חולין ולא מנסים להקליט פודקאסט).
עוד ייאמר לזכותן שיש כאן תמיכה בשני חיבורים במקביל ויכולת לעבור ביניהם בלחיצת כפתור, כך שתוכלו למשל לחבר אותן למחשב או לקונסולה באמצעות הדונגל המצורף ובמקביל לסמארטפון באמצעות בלוטות׳.
13 צפייה בגלריה
Blackshark V2 Pro Headset
Blackshark V2 Pro Headset
Blackshark V2 Pro Headset
(יח"צ)
שתי השגות עיקריות לגבי ה-Blackshark V2 Pro. קודם כל, הן לא באמת אוזניות למוזיקה - יש כאן הטיה כבדה מדי לטובת הבס, שרלוונטי בעיקר במשחקים. שנית, מעט מביך לעלות איתן לשיחת זום, זאת עקב מתג הווליום הבולט שלהן, שתופס הרבה תשומת לב. זה אולי פתרון מאוד נוח לגיימרים, אבל אם יש לכם עמדה היברידית ועודף מודעות עצמית - אולי אלה לא האוזניות עבורכם.
מחיר: החל מ-799 שקלים

מקלדות

GMMK 3 Pro Prebuilt Wireless

אחרי שכבשה בסערה את שוק העכברים, היצרנית גלוריוס ממשיכה לבסס את מעמדה גם בשוק המקלדות המכניות עם ה-GMMK 3 Pro Prebuilt Wireless, מקלדת 75% (יש גם 65%) שמגיעה מוכנה לשימוש ומציעה חוויית פרמיום עם דגש על התאמה אישית.
המקלדת בנויה מגוף אלומיניום איכותי ומציעה חיבור אלחוטי 2.4 גיגה-הרץ ובלוטות', בנוסף לחיבור חוטי USB-C. גולת הכותרת היא כמובן תושבות ה"Hot-swappable" המאפשרות החלפת סוויצ'ים. תוכלו תמצאו במקלדת תאורת RGB מרשימה הניתנת להתאמה אישית באמצעות תוכנת Glorious Core, אך זו לצערנו סובלת מבאגים כאלה ואחרים - כמו למשל נטייה "לשכוח" את הקונפיגורציה מדי פעם.
עם זאת איכות ההקלדה טובה מאוד, והמקשים המובנים מספקים פידבק נעים. למרות זאת, המחיר יחסית גבוה בהשוואה למקלדות אחרות בקטגוריה, וחיי הסוללה עשויים להיות פחות מרשימים עבור חלק מהמשתמשים, במיוחד בשימוש אינטנסיבי עם תאורה דולקת.
13 צפייה בגלריה
GMMK 3 Pro Prebuilt Wireless
GMMK 3 Pro Prebuilt Wireless
GMMK 3 Pro Prebuilt Wireless
(יח"צ)
בסופו של דבר ה-GMMK 3 Pro היא מקלדת אלחוטית טובה מאוד המציעה שילוב מוצלח של איכות בנייה, נוחות הקלדה ואפשרויות התאמה אישית. אם אתם מחפשים מקלדת פרמיום ומוכנים להשקיע, זו בהחלט אופציה מעניינת. אבל אם התקציב מהווה שיקול משמעותי, ישנן אופציות זולות יותר בשוק.
מחיר: כ-1,950 שקלים

Apex Pro TKL WL Gen 3

המקלדות החדשות של SteelSeries מגיעות בשלוש תצורות: מלאה, TKL ו-TKL אלחוטית. הגרסה שבדקנו הינה TKL אלחוטית, שתומכת גם בחיבור חוטי או בלוטות', ומגיעה עם משענת כף-יד נצמדת.
חיי הסוללה עומדים על כ- 30-40 שעות, כתלות בעוצמת התאורה. המקלדת כוללת צג בקרה מובנה מסוג OLED וגלגלת ווליום. אפשר לקרוא למסך גימיק, אבל הוא מציג מידע שימושי וגם תומך בכל מיני ווידג'טים כמו למשל מדדי טמפ' של רכיבים. איכות הבנייה גבוהה ומתבטאת בשלדה יציבה, מקשי PBT בהזרקה כפולה, וצלילי הקשה שקטים ונעימים, זאת הודות לריפוד אקוסטי. הלחיצות עצמן חלקות מאוד ומרגישות נהדר.
המקלדת משתמשת בסוויצ'ים מגנטים (Hall Effect) אדומים ומשומנים בשםOmnipoint 3.0. בניגוד לסוויץ' מכני סטנדרטי בעל רמת לחיצה קבועה, סוויץ' מגנטי ניתן להגדרה על ידי המשתמש.
13 צפייה בגלריה
Apex Pro TKL Gen 3
Apex Pro TKL Gen 3
Apex Pro TKL Gen 3
(יח"צ)
המשמעות פשוטה: ברגע שיש לכם יכולת לשלוט בעוצמת ועומק הלחיצה, המקלדת תגיב מהר יותר ללחיצות ולרצונות שלכם. זה מורגש במיוחד לצד מנגנון ה- Rapid Triggerשל המקלדת, עליו קצת קשה להרחיב במגבלות סקירה זו, אך מספיק להגיד שמדובר במנגנון המאפשר שליטה ותגובתיות משופרים אף יותר.
לצד זאת, תוכנת ההגדרות של המקלדת, SteelSereis GG, מרגישה מעט מיושנת, מלאה בהסחות דעת ועלולה לעורר בעיות כשרוצים להגדיר דברים מתקדמים. אך אם אתם לא מחפשים להתעסק עם תוכנה ופשוט רוצים מקלדת מבין המצוינות והמומלצות שיצא לנו לבדוק, ומוכנים להשקיע סכום גבוה בשביל מקלדת מקצועית – זו האחת בשבילכם.
מחיר: 1,649 שקלים

G915 X Lightspeed TKL Tactile

המקלדת Logitech G915 TKL Lightspeed Tactile היא מקלדת מכנית אלחוטית שפונה לגיימרים ולמשתמשים שרוצים לשלב ביצועים גבוהים עם עיצוב נקי ומינימליסטי. היא מבוססת על טכנולוגיית Lightspeed של לוג'יטק, המציעה זמן תגובה נמוך וחיבור יציב.
הסוויצ'ים, מסוג Tactile, מעניקים תחושת לחיצה מורגשת מצד אחד, אך מצד שני הקלדה שקטה למדי. לצד זאת, ישנם סוויצ'ים בשוק שנותנים תחושת פידבק חזקה וברורה יותר שחלק מהמשתמשים עשויים להעדיף.
העיצוב של ה- G915 TKL כולל שלדת אלומיניום דקה המעניקה תחושה יוקרתית ועמידה. מבחינת נוחות שימוש, מדובר באחת המקלדות הנוחות שיצא לנו לנסות - גם מבחינת עבודה משרדית וגם מבחינת גיימינג. הפרופיל הנמוך במיוחד מאפשר עבודה/משחק ממושכים ללא צורך בכרית ייעודית, וגם לאחר שעות של עבודה, לא הרגשנו עומס על פרק כף היד.
13 צפייה בגלריה
G915 X Lightspeed TKL Tactile
G915 X Lightspeed TKL Tactile
G915 X Lightspeed TKL Tactile
(יח"צ)
הסוללה של המקלדת מספיקה לכ-40 שעות בשימוש רגיל עם תאורת RGB מופעלת, אך נתון זה תלוי כרגיל בעוצמת התאורה והאפקטים בהם תבחרו להשתמש. תוכנת G HUB של לוג'יטק מאפשרת התאמה אישית של תאורת ה-RGB ושל המקשים, והיא יחסית פשוטה ונוחה לשימוש.
בשורה התחתונה מדובר במקלדת טובה ואיכותית מאוד, כאשר עבורנו היתרון המשמעותי ביותר שלה לעומת המתחרות הוא הפרופיל הנמוך ונוחות השימוש בה. לצד זאת, התמחור שלה מרגיש מעט גבוה ביחס לתמורה, במיוחד עבור מי שלא חייב את העיצוב הסופר-דק.
מחיר: 1,049

Razer BlackWidow V4 75%

כשרייזר התחילה לקחת את שוק מקלדות הגיימינג המכניות ברצינות, התחום הזה היה בחיתוליו. עכשיו הוא בוגר הרבה יותר - אינספור יצרנים מציעים לכם להרכיב מקלדת מושלמת משלכם, עם מבחר של מקשים, סוויצ׳ים ויכולות מיוחדות. וככל שהתחום מתקדם, כך גם רייזר, וה-BlackWidow V4 75% היא עדות טובה לכך.
ה-V4 75% זו מקלדת שהנרטיב שלה כולל רעיונות כמו החלפת סוויצ׳ים בלי צורך בהלחמה, שתי שכבות ספוג שאמורות למנוע תחושה וצליל לא נעימים בזמן הקלדה, וסיכוך על המייצבים של המקשים הגדולים. אפילו הסוויצ׳ים עצמם הם פיתוח של רייזר, זאת כאשר התחושה המתקבלת היא של לחיצה מורגשת, אבל ללא רעש הקלדה מובהק.
וזה בהחלט עובד, גם בגיימינג וגם בזמן עבודה (זה בתנאי שהסוויצ'ים הספציפיים האלה נעימים לכם, פה כבר מדובר בעניין של העדפה). אנחנו אישית מעדיפים מקלדות עם סוויצ׳ים מורגשים יותר, אבל תחושת הלחיצה הייתה מספיק מובהקת.
13 צפייה בגלריה
Razer BlackWidow V4 75%
Razer BlackWidow V4 75%
Razer BlackWidow V4 75%
(יח"צ)
המקלדת בנויה היטב - מתכתית, עם שתי דרגות הטיה ומקשים נעימים - אבל לא כבדה מדי. אמנם אין לה כפתורי מאקרו ייעודיים כמו במקלדות גיימינג אחרות, אבל זו הפואנטה של מקלדת 75% (האחוז מתייחס למספר הכפתורים בהשוואה למקלדת סטנדרטית).
כמו כל מוצרי הגיימינג של רייזר, גם המקלדת הזו נתמכת על ידי תוכנת Razer Synapse שמספקת שליטה רחבה על שלל תכונות המקלדת, בהן הגדרת פרופילים, מיפוי מחודש של מקשים וכו'. בנוסף, ניתן לשלוט בתאורת ה-RGB של המקלדת באמצעות מערכת Chroma RGB הכוללת אינספור אפקטים ואפשרויות לסנכרון עם ציוד היקפי נוסף של רייזר.
מחיר: 999 שקלים

עכברים

SteelSeries Aerox 9

ה- Aerox 9 של SteelSeries הוא עכבר אלחוטי המיועד בעיקר למשחקי MMO, בהם בדרך כלל יש "סקילים" (יכולות) רבים, ולכן גם צורך בעוד כפתורים (או גישה מהירה ונוחה יותר לעוד כפתורים), ולכן בצידו תמצאו 12 כפתורים הניתנים להגדרה כרצונכם. לצד זאת, מעבר למשחקים יש לכפתורי הצד גם בונוס בעבודה משרדית.
משקלו, העומד על כ- 89 גרם, מעמיד אותו בתור עכבר ה- MMO האלחוטי הקל ביותר בשוק, והוא כולל תאורת RGB (אמנם צנועה יחסית) וגם גלגלת רב-כיוונית שניתן להסיט גם לצדדים. צורתו מתאימה רק ליד ימין, וכנראה נוחה יותר לבעלי ידיים גדולות. שלדתו מגיעה בצורת "כוורת" מחוררת והיתרון שלה, מלבד החיסכון במשקל, הוא גם אוורור לכף היד.
העכבר תומך בחיבור אלחוטי עם מתאם 2.4 גיגה-הרץ ובחיבור חוטי או בלוטות'. העכבר מתפקד נהדר, הוא כולל חיישן TrueMove Air שעוקב במדויק אחרי תנועת העכבר, ומהירות התגובה של הלחיצות גבוהה מאוד.
13 צפייה בגלריה
SteelSeries Aerox 9
SteelSeries Aerox 9
SteelSeries Aerox 9
(יח"צ)
למרות שנדמה בהתחלה שהכפתורים הרבים שבצד יגרמו לאחיזה לא נוחה, מדובר דווקא באחד העכברים הנוחים ביותר שניסינו. הכפתורים מצד אחד קשיחים יחסית ולכן לא נלחצים בטעות תוך כדי תנועה, אך מצד אחר על חלקם קשה ללחוץ בגלל הצורה הטבעית שבה היד נחה על העכבר.
אין הרבה תחרות בקטגוריה, כך שמי שמחפש עכבר MMO אלחוטי שלא מוותר על אף פיצ'ר, ה- Aerox 9 יקרוץ מאוד. לצד זאת מבחן הנוחות הוא אינדיבידואלי לחלוטין, ורק אתם תוכלו לשפוט האם כפתורי הצד נוחים לכם או לא. מבחינתנו, השימוש בהם היה מעט לא נוח תוך כדי תנועה, ונאלצנו לשנות מפעם לפעם את תנוחה של כף היד.
מחיר: 799 שקלים

Glorious Model O 2 Pro

גלוריוס אולי אינה שם מוכר למי שלא עוסק בגיימינג, אבל היא נחשבת לאחת מהחברות המובילות בתחום לצד רייזר ולוג'יטק. עם סדרת Model O 2 Pro, החברה הציגה עכבר גיימינג אלחוטי מחורר וקל משקל שלא מתפשר על ביצועים. עכשיו מגיעה גרסה עוד יותר מקצועית של העכבר המכונה 4K/8K אדישן - כלומר עם רזולוציה עוד יותר מדויקת. בגרסה החדשה אין חורים והעיצוב שחור ומשעמם - אבל השינויים הפנימיים כנראה שווים את זה.
עם משקל של כ-59 גרם, העכבר אותו בדקנו מעט יותר כבד מהדגם הרגיל, אבל הוא עדיין מרגיש כמו נוצה ביד ומאפשר תנועות זריזות ומדויקות – אם כי בהתחלה היה לנו מעט קשה להתרגל לעכבר ולקליקים שלו, שהרגישו מעט איטיים.
החיישן האופטי החדש BAMF 2.0 מבטיח דיוק גבוה במיוחד וממשיך גם בגרסה הנוכחית, כמו גם הרזולוציה של עד 26,000 DPI. אבל מה שחשוב כאן כאמור זה קצב הדגימה המינימלי, שעבר מ-1,000 הרץ בדגם הרגיל ל-4,000 או 8,000 הרץ בגרסה המיוחדת. התוצאה היא חיבור אלחוטי מהיר שמבטיח תגובתיות מדהימה וחוויית משחק חלקה וללא שהיות.
13 צפייה בגלריה
Glorious Model 0 2 Pro
Glorious Model 0 2 Pro
Glorious Model 0 2 Pro
(יח"צ)
גם חיי הסוללה שופרו משמעותית, ומספקים שעות משחק ארוכות. העכבר תומך בטעינה מהירה דרך חיבור USB-C ובנוסף ניתן לחבר אותו דרך בלוטות', חיבור אלחוטי 2.4 גיגה-הרץ וכמובן כבל . לסיכום, Glorious Model O 2 Pro הוא עכבר גיימינג מרשים שמציע שילוב מנצח של משקל קל, דיוק גבוה וביצועים מעולים. אם אתם מחפשים עכבר איכותי שיודע לספק גיימרים מקצועיים כמו גם חובבים, זה בהחלט מועמד ראוי.
מחיר: 699 שקלים

Logitech Pro 2 Lightspeed

הוא אולי נראה במבט ראשון כמו עכבר משרדי פשוט, אבל אל תתנו למראה לבלבל אתכם, כי Logitech Pro 2 Lightspeed הוא עכבר גיימינג אלחוטי שתוכנן במיוחד עבור גיימינג תחרותי, עם דגש על ביצועים גבוהים, לצד פשטות ופונקציונליות.
הוא מצויד בחיישן HERO המציע דיוק של עד 25,600 DPI וכולל טכנולוגיית Lightspeed שמספקת זמן תגובה מהיר וללא שיהוי. אולי לא מדובר בעכבר הקל ביותר שיש בשוק (80 גרם), אך בזכות עיצובו המינימליסטי, המשקל של העכבר גם כך כמעט ולא מורגש.
מבחינת נוחות השימוש, מדובר באחד העכברים הנוחים שנתקלנו בהם, המתאים במיוחד למי שמחפש עכבר סימטרי, קומפקטי ומדויק. חוויית השימוש בו אינטואיטיבית בצורה יוצאת דופן מהרגע הראשון, וגם לאחר שעות ארוכות של עבודה וגיימינג, היד שלנו לא הרגישה שום עומס או לחץ.
13 צפייה בגלריה
Logitech Pro Lightspeed
Logitech Pro Lightspeed
Logitech Pro Lightspeed
(יח"צ)
זמן הסוללה של העכבר סביר מאוד – עד 60 שעות ללא שימוש בתאורת RGB ועד 48 שעות עם תאורה דולקת. בסך הכל, Logitech Pro 2 Lightspeed הוא בחירה מצוינת למשתמשים שמחפשים עכבר אלחוטי איכותי, נוח במיוחד ובעל ביצועים גבוהים, כל עוד אתם מוכנים לשלם את המחיר הגבוה יחסית עבורו.
מחיר: 699 שקלים

Razer Cobra Pro

נראה שאחד הדברים שברייזר מתגאים בהם יותר מהכל בכל הנוגע ל- Cobra Proהוא העובדה שהעכבר מגיע עם 11 נורות לד, שכל אחת מהן ניתנת לתכנות. בהתחלה היינו סקפטיים כשקראנו את התיאור הזה, אבל אז הפעלנו את העכבר, ראינו איך הצבע שלו - כולל קווי המתאר בתחתית - משתנה לאיטו, ועכשיו אנחנו כבר לא סקפטיים אלא פשוט לא מבינים לשם מה זה נחוץ.
13 צפייה בגלריה
Razer Cobra Pro
Razer Cobra Pro
Razer Cobra Pro
(יח"צ)
אבל אם נתעלם רגע מהתאורה ונדבר על התפקוד של העכבר עצמו – מדובר בעכבר גיימינג נוח שללא ספק מיישם את הידע הנרחב של רייזר בתחום. הוא מתאים היטב גם למי שמניחים את כל היד על העכבר וגם למי שמחזיקים אותו בקצוות האצבעות, יכול לעבוד עבור שמאליים (שיפספסו רק את שני כפתורי המאקרו בצד שמאל), וכולל טקסטורה נעימה הן בגריפ והן בגוף. ה-Cobra Pro נחשב לעכבר קל (77 גרם), אך הוא לא לוקח את נושא המשקל הקליל לקיצוניות כמו אחיו ה- DeathAdder V3 (59 גרם).
מבחינה טכנית, יש כאן תמיכה בחיבור 2.4 גיגה-הרץ דרך דונגל מצורף, בלוטות׳, וגם חיבור חוטי. יש גם הכנה להטענה אלחוטית, אבל תצטרכו לרכוש מטען בנפרד. יש גם חיישן 30,000 DPI שמאפשר מהירות של עד 750 אינץ' לשנייה. האם אתם צריכים בפועל עכבר שיודע לעקוב בצורה מדויקת אחר תנועה במהירות 1.9 מטר לשנייה, שהם 6.8 קמ״ש, זו כבר שאלה אחרת. כנראה שאם אתם גיימרים שתגובתיות חשובה להם, העכבר הזה יספק אתכם ואף יותר.
מחיר: 599 שקלים

בהכנת הכתבה השתתפו דניאלה גינזבורג, רפאל קאהאן ודניס ויטצ'בסקי.