כחלק מהבטחתה מיום חמישי האחרון לשחרר בכל יום בשבועיים הקרובים פיצ'ר או מוצר AI חדש, השיקה הערב (ב') OpenAI את סורה (Sora), מודל יצירת הווידאו מבוסס הבינה המלאכותית שלה, אותו הציגה לעולם לפני כמעט שנה. בכך מצטרפת החברה של סם אלטמן לאמזון וגוגל שהשיקו גם הן מודלי וידאו בימים האחרונים.
OpenAI מדגימה את Sora - מודל ליצירת וידאו
ולמרות שהכלי זמין נכון לעכשיו רק למשתמשי ChatGPT Pro ו- Plus במדינות נבחרות, נראה שהצרכנים מסתערים על המערכת המצופה בהמוניהם וגורמים לאתר לקרוס מרוב עומס. ואכן, כשניסינו להיכנס למערכת עם משתמש הפלוס שלנו, גילינו לצערנו שזה לא אפשרי בשלב זה.

"לא מושלם, אבל מוכן לצאת לעולם"

תזכורת מהירה – סורה, שהוצג בפברואר 2024, הוא כלי בינה מלאכותית מתקדם המאפשר יצירת סרטונים בהתבסס על הנחיות טקסטואליות מפורטות (פרומפטים). הוא מסוגל להפיק סצנות מורכבות עם דמויות מרובות, תנועות מצלמה מתוחכמות ופרטים מדויקים של אובייקטים ורקעים, תוך הבנה של האופן שבו אלמנטים מתקיימים בעולם האמיתי.
וויל פיבולס, חבר בצוות הטכני של OpenAI ומוביל צוות המחקר של סורה, ציין במהלך השידור החי בו הושקה המערכת כי הגרסה הנוכחית עדיין עשויה לטעות. "זה לא מושלם, אך יחד עם זאת אנו מאמינים שהמערכת כבר נמצאת בשלב בו היא יכולה לשפר משמעותית את היצירתיות האנושית. אנחנו כבר לא יכולים לחכות ולראות מה העולם יעשה עם סורה", אמר.
2 צפייה בגלריה
יצירה ריאליסטית של סורה
יצירה ריאליסטית של סורה
יצירה ריאליסטית של סורה
(OpenAI)
לפי OpenAI , הגרסה הראשונה של הכלי מאפשרת יצירת קטעי וידאו באורכים של 5 עד 20 שניות, במגוון יחסיי ממד ורזולוציות. כדי ליצור וידאו עם סורה יש להשתמש בקרדיטים, וכמותם משתנה בהתאם לרזולוציה ולמשך הסרטון. משתמשי תוכנית Plus (20 דולר בחודש) יקבלו 1,000 קרדיטים בחודש, בעוד שמשתמשי תוכנית Pro (200 דולר בחודש), ייהנו מ-10,000 קרדיטים – שאינם ניתנים לצבירה ומתאפסים בכל חודש.
לדוגמה - יצירת וידאו ב-480p תדרוש בין 20 ל-150 קרדיטים, בעוד שקטעים ברזולוציית 1080p עשויים לעלות עד 2,000 קרדיטים. תוכנית Pro כוללת בנוסף גם אפשרות בלתי מוגבלת ליצירת וידאו באיכות נמוכה אמנם, אך ללא סימני מים.
2 צפייה בגלריה
Sora
Sora
מתוך סרטון שיצרה סורה
(צילום: OpenAI)

אירופה נשארת מאחור

לצד כל ההתלהבות שנרשמה סביב המודל, יש לציין כי סורה אינה זמינה למשתמשים באירופה בשלב זה. עמוד התמיכה באתר OpenAI מציין כי ניסיונות לגשת לכלי מחוץ לאזורים המורשים עשויים להוביל לחסימת החשבון. לדבריו של אלטמן, "החברה עושה כל מאמץ אפשרי להשיק באירופה, אך כרגע אין לנו לוח זמנים".
מדינות האיחוד האירופי לא זרות לעיכובים בהשקת מוצרים חדשים. מצב דומה נרשם בקיץ האחרון עם ההשקה של Advanced Voice Mode, כלי השיחה המתקדם של ChatGPT, אשר הגיע לאירופה רק באוקטובר בשל הצורך בבדיקות רגולטוריות מצד האיחוד.
גם חברות טכנולוגיה אחרות, בהן אפל, מטא ומיקרוסופט, נאלצו להתמודד בשנים האחרונות עם דחיות דומות בהשקת טכנולוגיות שלהן ביבשת, זאת עקב הרגולציות המורכבות של האיחוד. מטא אף קראה השנה לאימוץ פרשנות מודרנית יותר לחוקי הפרטיות באירופה, על מנת לאפשר את קידומה והתפתחותה של הבינה המלאכותית.