הבית נבנה במקור לפני כעשרים שנה, בשנת 2001. המטרה העיקרית של השיפוץ הייתה הגדלת הבית, כשהתקציב המקורי היה של כ-600 אלף שקל.
בדירה מתגורר זוג עם שלושה ילדים מתבגרים, שהחליטו להגדיל את הדירה, בכדי שלכל ילד יהיה חדר משלו. הם ניצלו את השיפוץ לטובת עיצוב מחדש של המטבח, הסלון וחדרי הרחצה.
השיפוץ היה שיפוץ מסיבי שכלל תוספת בנייה של כ-40 מ"ר והגדלת הדירה על חשבון המרפסת, החלפת כל התשתיות בדירה ושינוי חלוקת חדרים. הדירה הפכה מדירה ארבעה חדרים לדירת שישה חדרים.
הדירה מחולקת לשני מפלסים, ההגדלה התבצעה במפלס העליון, שבו ממוקמים חדרי השינה. החדר הגדול הפך להיות חדר משפחה ובצמוד אליו נוספו עוד שני חדרי שינה לשתי הבנות. בנוסף, שופצו המקלחות, השירותים והמטבח מהיסוד.
35 צפייה בגלריה
(צילום: אורית ארנון)

35 צפייה בגלריה
(צילום: אורית ארנון)

35 צפייה בגלריה
(צילום: אורית ארנון)

35 צפייה בגלריה
(צילום: אורית ארנון)

35 צפייה בגלריה
(צילום: אורית ארנון)

35 צפייה בגלריה
(צילום: אורית ארנון)

מיקום: מושב צור משה.
סוג המבנה: דירת גג בעלת שני מפלסים.
גודל: שטח הדירה הכולל הוא 124 מ"ר, ולדירה שלושה כיווני אוויר.
דיירים: בדירה מתגורר זוג עם שלושה ילדים.
היקף השיפוץ: שיפוץ מאסיבי שכלל הרחבת הדירה, שינוי חלוקת חדרים, והחלפה של כל התשתיות בדירה.
עיצוב פנים: טובי כהן
אדריכל: אסף שטיין, שהיה אחראי על תוספת הבנייה מול הרשויות.
סכום השיפוץ: 700 אלף שקל.
משך השיפוץ: תהליך התכנון נמשך כשנה, כולל תהליך אישורים מהוועדה לתכנון ובנייה. העבודה בפועל נמשכה ארבעה חודשים.
35 צפייה בגלריה
(צילום: אורית ארנון)
"עיקר ההחלטות בענייני העיצוב היו של האישה, שהגיעה אל כל אולמות התצוגה", מתארת מעצבת-הפנים, טובי כהן. "החל מבחירת המטבח ועד לבחירת הריהוט, הטקסטיל האקססוריז. הגבר תמך בנו בכל החלטה שקיבלנו, ולמעשה לא היו בכלל חילוקי דעות בשיפוץ".
מרפסת אחת נסגרה לצורך הגדלת הבית ונבנתה אחרת במקומה. המרפסת פונה לרחוב הראשי של המושב ולפארק שעשועים ירוק ויפה. "מיקום הבית היה אחד השיקולים העיקריים בהחלטה להשקיע ולשפץ את הבית הקיים ולא לעבור לבית חדש וגדול יותר", אומרת כהן.
35 צפייה בגלריה
(צילום: אורית ארנון)
פתחי החלונות של החדרים ושל חדר הרחצה שונו, כשכל השינויים טופלו על ידי אדריכל שהיה מעורב תהליך.
"בקומת הכניסה שברנו את הקיר שבין המטבח לסלון, דבר שיצר שינוי מאוד משמעותי בחלל וגרם לו להיות הרבה יותר פתוח ומאוורר", מתארת כהן. "בקומה השנייה שברנו את הקירות שבין המקלחות, על מנת שיתאימו לתכנון החדש של המפלס".
האם נוספו שטחי אחסון לבית?
כהן: "מאחר שוויתרנו על מרפסת שכללה מחסן, היה צורך ביצירת פתרונות אחסון חלופיים בבית. מעל גרם המדרגות הוספנו יחידת אחסון אליה מגיעים באמצעות 5 מדרגות מרחפות, שם יכולים דיירי הבית לאחסן מזוודות, ציוד קמפינג, ועוד".
35 צפייה בגלריה
(צילום: אורית ארנון)

מה היו האתגרים העיקריים בשיפוץ?

תכנון החלל החדש עם תוספות הבניה: בהתחלה בני הזוג חשבו לבנות עוד קומה (מפלס שלישי), אך לאחר פגישה ובדיקת חלופות, הוחלט שזה לא כדאי ולא נכון", אומרת כהן. "זאת גם משום שלא רצו ליצור דירה עם שלושה מפלסים, ומשום שהוצעה להם ההרחבה בקומה השנייה, על חשבון שטח המרפסת".
תכנון המטבח ומיקום פינת האוכל: "היה חשוב לבני הזוג שהמטבח יהיה מרווח עם הרבה מקום אחסון, משטח עבודה מרווח ויחד עם זאת שגם פינת האוכל תמוקם במקום זמין ונגיש", אומרת כהן. "היה צורך בשבירת קירות ובשינוי סידור הריהוט בחלל. זאת הסיבה שהוחלט לתכנן את המטבח בצורתו הנוכחית".
מיקום הטלוויזיה: "לפני השיפוץ, הטלוויזיה מוקמה על הקיר ששברנו", אומרת כהן. "היה מאתגר למצוא לטלוויזיה מיקום אחר, נוח ונגיש. בסופו של דבר, הוחלט למקם אותה על זרוע מתכוננת על הקיר ליד פינת האוכל".
לדבריה, "תכנית החשמל כללה מעבר חוטי חשמל דרך הרצפה לאחד מארונות המטבח, והממיר מוקם בתוך אחד הארונות".
תכנון חדרי הרחצה ומיקום נקודות האינסטלציה: "בבית יש שני חדרי רחצה המשמשים את כל דיירי הבית, כשבתוך אחד מהם ממוקמת גם מכונת הכביסה", אומרת כהן. "היה מאתגר לתכנן את חדרי הרחצה, כך שיהיו נוחות, מבלי שנידרש לתזוזות של נקודת הביוב, שלא ניתן להזיז אותה יותר מדי".
35 צפייה בגלריה
(צילום: אורית ארנון)

כיצד נבחרה צורת המטבח?

כהן: "בדקנו מספר אפשרויות של סידור המטבח. מאחר שהחלל לא מאוד גדול, לא היה נכון לבזבז מקום גם על אזור ישיבה במטבח וגם על פינת אוכל. הצורה הזאת של המטבח הייתה הכי נכונה לחלל, שמאפשרת מקסום של השטח שלו".
לדבריה, "המטבח בבית הוא מטבח פעיל לכן היה חשוב לדיירי הבית שיכלול אזור עבודה מרווח ואזור אחסון גדול. על ידי יצירת ארונות עליונים בשני עומקים מעל אזור העבודה, הצלחתי לשלב את הפונקציות החשובות. הוספת ארונות גבוהים משני צידי הקיר, אפשר להוסיף מזווה ויחידת בילד-אין לתנור ולמיקרו".
35 צפייה בגלריה
(צילום: אורית ארנון)

35 צפייה בגלריה
(צילום: אורית ארנון)
האם יש קירות כוח בדירה, לפי מה נבחר המיקום שלהם, ולפי מה סגנון העיצוב שלהם?
כהן: "קיר הכוח בדירה הוא הקיר שמאחורי הספה. הוא ממוקם בדיוק מול דלת הכניסה ולכן הוא אחד הדברים הראשונים שרואים כשנכנסים לבית. מאחר והבית עוצב בסגנון כפרי עדין עם שילוב של חומרים טבעיים, בחרתי לחפות את הקיר בקורות מיוחדות של עץ אלון טבעי, בעובי שונה, מה שיצר מראה של קיר עץ תלת-מימדי, שבהחלט הוסיף תחכום ועניין לחלל".
35 צפייה בגלריה
(צילום: אורית ארנון)
האם היו רהיטים מיוחדים שהיה חשוב להם לשמור גם לאחר השיפוץ, פסלים או חפצי אמנות?
כהן: "הקונסולה שבכניסה לבית נשמרה מאחר ודיירי הבית אהבו אותה והיא התאימה לסגנון העיצובי ולפלטת הצבעים שנבחרה לחלל הציבורי".
35 צפייה בגלריה
(צילום: אורית ארנון)
על חדרי הרחצה
חדרי הרחצה הישנים פורקו לחלוטין. כהן: "הם נשארו באותו המיקום אך התכנון והחלוקה שלהם השתנתה על מנת שתתאים לשינוי שנעשה בשאר החדרים מסביב".
35 צפייה בגלריה
(צילום: אורית ארנון)

35 צפייה בגלריה
(צילום: אורית ארנון)
עוד כתבות בנושא:

על חדרי השינה של הילדים

לפני השיפוץ, שלושת הילדים חלקו חדר שינה אחד גדול. לאחר השיפוץ, כל אחד קיבל חדר משלו שהותאם לצרכיו האישיים, לצבעים ולתחביבים שלו. "בחדר של הבת הגדולה לדוגמא לא היה צורך בשולחן כתיבה (למרות שעדיין תלמידה), אבל כן היה לה חשוב שתהיה לה מראה גדולה בחדר שתוכל להתאמן מולה", אומרת כהן. "בחדר של הבן האמצעי, מוקמה מערכת התופים, שהכתיבה את סידור החדר. כמו כן, נוסף חדר משפחה, בין חדרי השינה בקומה העליונה".
35 צפייה בגלריה
(צילום: אורית ארנון)

35 צפייה בגלריה
(צילום: אורית ארנון)

35 צפייה בגלריה
(צילום: אורית ארנון)

35 צפייה בגלריה
(צילום: אורית ארנון)

35 צפייה בגלריה
(צילום: אורית ארנון)

35 צפייה בגלריה
(צילום: אורית ארנון)

35 צפייה בגלריה
(צילום: אורית ארנון)

35 צפייה בגלריה
(צילום: אורית ארנון)
מה היה חשוב להם מניסיון בחיים בבית שלפני השיפוץ שהם רצו לוותר עליו?
כהן: "לפני השיפוץ, פינת האוכל הייתה צמודה לקיר והמרחב סביבה היה מאוד דחוק ולא נעים. לדיירים היה חשוב שבתכנון החדש יהיה לפינת אוכל מספיק מקום על מנת שכל המשפחה תוכל לשבת ברווחה סביבה וגם שתהיה אפשרות להגדלת השולחן לטובת אירוח".
אם כבר עבר זמן מאז האכלוס, מהם הפידבקים שקיבלת? מהן הפינות בבית שהם הכי אוהבים להיות בהם?
כהן: "הלקוחות מעידים שהם מאוד נהנים מהבית המשופץ ושמחים מאוד על העניין שהספיקו לסיים את השיפוץ ממש בתחילתה של הקורונה, מאחר שבשנה האחרונה הם נמצאים כמו רובנו רוב הזמן בבית: עובדים ולומדים. וללא השינוי שעשו, הם טוענים שהיה להם הרבה יותר מאתגר וצפוף להתנהל בבית.
"הם אוהבים במיוחד את פינת המשפחה הצבעונית והשמחה שאפשר לרבוץ בה ולשחק בה והיא גורמת לסלון להישאר יותר מסודר".
האם היה משהו שהם לא רצו בהתחלה, אך בסופו של דבר שמחים שהתעקשת על כך?
כהן: "בעלי הנכס, לא רצו בתחילת הדרך להרוס את הקיר שבין המטבח לסלון. בדיעבד, הם מעידים שזה היה צעד נכון שגרם לחלל להיות הרבה יותר מרווח ואפשר את הגדלת המטבח ומיקום פינת האוכל במקום מרווח".
35 צפייה בגלריה
(צילום: אורית ארנון)

35 צפייה בגלריה
(צילום: אורית ארנון)
כיצד נבחרה פלטת הגוונים לחלל המרכזי בבית?
"הבית עוצב בסגנון כפרי עדין", מפרטת כהן. "בחרתי לשלב בו גוונים של ירוק בהיר ועץ אלון טבעי המתאימים לסביבת המגורים הכפרית בה ממוקם הבית. גוונים וחומרים אלו חוזרים בצורה עקבית בחלל הסלון והמטבח - בארונות המטבח, בקיר הכוח מאחורי הספה, בפינת האוכל, דלת הכניסה הירוקה ואפילו בגוון הבד שעל הספה".
לעומת פלטת הגוונים הסולידית והרגועה יחסית שנבחרה לסלון ולמטבח, הרי שחדר המשפחה עוצב בצבעים דומיננטיים יותר.
כהן: "בני הבית רצו שחדר המשפחה יהיה צבעוני ושמח, ולכן בחרנו בספה מודולרית, שניתנת להפרדה, והופכת למיטה גדולה. שם, בחירת הצבעים הייתה יותר אמיצה. את הרצפה במפלס השני, חיפינו בפרקט למינציה מיוחד בצורת 'שברון', שמעניק מראה מעניין ועשיר. כמו כן, הודבק טפט על הקיר בחלל זה, שמהווה רקע לספה הדומיננטית".
35 צפייה בגלריה
(צילום: אורית ארנון)

על הווילונות

"האלומיניום בחלונות בבית הוא אלומיניום פשוט יחסית", מנמקת כהן. "לכן, היה לי חשוב לטשטש אותו על ידי וילונות. כמעט בכל חדרים הבית וכן בחלל הציבורי הוספתי וילונות. בסלון בחרתי בבד נשפך בגוון בהיר שמתאים לגוון הקיר והריצוף. בחדרי השינה, נבחרו וילונות בהתאם לסגנון העיצובי של כל חדר".

איך נראתה הדירה לפני השיפוץ?

35 צפייה בגלריה
לפני השיפוץ
לפני השיפוץ
לפני השיפוץ
(צילום: טובי כהן)

35 צפייה בגלריה
לפני השיפוץ
לפני השיפוץ
לפני השיפוץ
(צילום: טובי כהן)

35 צפייה בגלריה
לפני השיפוץ
לפני השיפוץ
לפני השיפוץ
(צילום: טובי כהן)


35 צפייה בגלריה
לפני השיפוץ
לפני השיפוץ
לפני השיפוץ
(צילום: טובי כהן)

35 צפייה בגלריה
לפני השיפוץ
לפני השיפוץ
לפני השיפוץ
(צילום: טובי כהן)

35 צפייה בגלריה
לפני השיפוץ
לפני השיפוץ
לפני השיפוץ
(צילום: טובי כהן)

35 צפייה בגלריה
לפני השיפוץ
לפני השיפוץ
לפני השיפוץ
(צילום: טובי כהן)

35 צפייה בגלריה
לפני השיפוץ
לפני השיפוץ
לפני השיפוץ
(צילום: טובי כהן)
פרסום ראשוני: 07:09 , 11.02.21