דירה בראשון-לציון עברה שיפוץ מלא ושינתה את פניו מקצה לקצר. כל התשתיות בבית הוחלפו: חשמל, מים ותקשורת. כמו כן, חדרי הרחצה נהרסו ושופצו מחדש.
כל האריחים של הקירות והרצפה הוחלפו, המטבח הוחלף, וכך גם התאורה, הדלתות, החלונות ומרבית הרהיטים הם חדשים.
(צילום: אורית ארנון)

(צילום: אורית ארנון)

(צילום: אורית ארנון)
השינוי הגדול החל בשבירת קירות המטבח, שבמקור היה בתוך חדר סגור ונפרד. הדבר אפשר הגדלת אפשרויות האחסון שבו, ופתח אותו לכיוון הסלון.
במקור, דלת המטבח קטעה את רצף ארונות המטבח, ובכך הגבילה משמעותית את כמות הארונות שניתן היה למקם בו. התחושה בבית כעת היא של בית גדול ומרווח יותר, המאפשר תנועה נוחה יותר בין החללים.
מיקום: ראשון-לציון.
סוג המבנה: דירת 4 חדרים.
הבית נבנה במקור: בשנת 1982.
גודל: דירה בשטח 100 מ"ר.
דיירים: סבא, בת ונכדה.
עיצוב פנים: נועה סביר.
סוג השיפוץ: שיפוץ מאסיבי שכלל החלפת כל תשתיות הדירה.
סכום השיפוץ: 250 אלף שקל.
משך השיפוץ: תהליך התכנון נמשך חודש, העבודה נמשכה בפועל כחודשיים.
(צילום: אורית ארנון)
אחד האתגרים היה קיומה של דלת המובילה אל חדרון שירות לצורך תליית כביסה. "כדי להסתירו, ולהשאירו נגיש ביומיום, הוחלט להזמין נגרות בהתאמה אישית", מתארת מעצבת-הפנים נועה סביר. "לשם כך, יצרנו במטבח קיר ארונות גבוהים שכמו 'מחביא' את פתח היציאה".
לדבריה, "במקום שבו הייתה בעבר פינת אוכל, נבנה חדר אחסון גדול, שהיה מאוד חסר להם בדירה הקודמת.
"בחדר זה מוקמה מכונת הכביסה, מקרר נוסף, כלי עבודה ומזוודות. כמו כן, נוספו פתרונות אחסון גם בחדרי הרחצה ובחדרי השינה".
(צילום: אורית ארנון)
מדובר בדירה ישנה, שנבנתה במקור לפני 40 שנה ומעולם לא עברה שיפוץ כלשהו. סביר: "לאור בעיות רטיבות חוזרות ונשנות וסתימות בצנרת, השיפוץ הגיע למצב שאינו סובל דיחוי.
"התקציב הוגבל לסכום של 300 אלף שקל, ולוח-הזמנים היה צפוף משום שדיירי הבית יצאו לשכירות למשך חודשיים, שלא ניתן היה לחרוג מהם, למהלך תקופת השיפוץ".
(צילום: אורית ארנון)

(צילום: אורית ארנון)

(צילום: אורית ארנון)
השיפוץ נעשה עבור סבא, בתו ונכדתו, המתגוררים יחד. סביר: "כבר בתחילת הדרך הם ציינו שביתם הוא מבצרם, וכי הם נוהגים לבלות את מרבית זמנם בדירה. הם מאוד אוהבים לבשל במטבח ולאכול יחד, ובסוף כל יום, כל אחד פונה אל חדרו שהוא מעין ממלכה פרטית עבורו".
לכל אחד מהדיירים חדר משלו, וכל אחד מהם עוצב בהתאם לצרכיו, הרגליו, תחביביו וסגנונו העיצובי. לסבא נוסף חדר רחצה משלו ביחידה נפרדת. הבת והנכדה קיבלו חדר רחצי נפרד משלהן.
"לפני השיפוץ, אחד מחדרי הרחצה לא היה בשימוש, אלא תפקד כמחסן (בשל מחסור בשטחי אחסון)", מתארת סביר. "בעקבות השיפוץ, חדר רחצה זה חזר להיות בשימוש, המקלחונים בשני חדרי הרחצה הוגדלו, ונבנו מספיק פתרונות אחסון בעבודת נגרות, בכדי לאפשר מרחב תנועה מירבי בחללים אלו".
(צילום: אורית ארנון)

(צילום: אורית ארנון)
גם המרפסת לא הייתה בשימוש לפני השיפוץ. סביר: "היא הייתה ריקה ולא מזמינה. כעת, לאחר ריצוף מחדש, צביעת הקירות ואבזור של פינת ישיבה ועציצים, היא הפכה להיות פינת חמד שנעים לשבת ולאכול בה".
לאור שבירת הקיר שהפריד בין המטבח לסלון, נוצר אתגר היכן למקם את קיר הטלוויזיה. "בני-הבית הבהירו לי שלטלוויזיה מקום של כבוד בבית, והיא בשימוש רב", אומרת סביר. "לכן, היא קיבלה נוכחות מרכזית ונמצא לה פתרון יצירתי בעזרת עבודת נגרות. היא מוקמה על גבי האי, באופן שמייצר שיח בין מי שמבשל לבין מי שנמצא בסלון".
כיצד נבחרה צורת המטבח?
סביר: "המטבח תוכנן בצורת האות ריש, כשהוא פתוח לכיוון חלל הסלון והכניסה. זהו מטבח פעיל, ודיירי הבית שמרבים לבשל רצו שיהיה אי גדול מוקם במרכזו, מספיק משטחי עבודה ושטחי אחסון.
האם יש קיר כוח בדירה?
סביר: "קיר הטלוויזיה הוא פריט נגרות שהשימוש שלו הוא דו-צדדי. מצד אחד, הוא מארגן את הטלוויזיה והמדיה בסלון. מצדו השני, הוא משמש לאחסון כלי מטבח. הוא מגדיר את הגבול בין המטבח לסלון, ויוצר מראה הרמוני והמשכיות לשני החללים המחוברים יחד".
(צילום: אורית ארנון)
האם היו רהיטים מיוחדים שהיה חשוב לדיירי הבית להשאיר בדירה המחודשת?
סביר: "אני באופן אישי מאוד אוהבת לשלב פריטים נוסטלגיים, לצד ריהוט מודרני. זה מעניק המון אופי לחלל, וגם בעל משמעות לדיירי הבית. למשל, אחד הפריטים שהוחלט לשמר ולהבליט לאחר השיפוץ הוא ארון ויטרינה עתיק, בן עשרות שנים.
"יש לו ערך רגשי גבוה עבור הדיירים, שכן הוא היה שייך לסבתא שנפטרה בטרם עת. היא אספה לאורך השנים מינייטורות ופסלים קטנים מזכוכית ופורצלן. לכולנו היה ברור שמשמרים את הפריט ואת הזיכרון, והופכים אותו לנקודת עניין בחלל המרכזי בבית".

(צילום: אורית ארנון)
האם היו רהיטים שעברו חידוש?
סביר: "כן. המיטה והשידות בחדר של הבא, היו בגוון עץ דובדבן מאוד מיושן. הם נבצעו בלבן, ונשארו בדירה. הבחירה בלבן, היא מתוך רצון לשמור על פלטת גוונים שקטה ומודרנית יותר, שתאפשר לערוך שינויים בקלות רבה יחסית, גם בעתיד, אם יחליטו לשנות את הצבעוניות בחדר".
(צילום: אורית ארנון)

(צילום: אורית ארנון)

(צילום: אורית ארנון)

(צילום: אורית ארנון)
מה היה מאוד חשוב לדיירים לשנות, בעקבות החיים בבית לפני השיפוץ ושמאוד הפריע להם?
"בסידור המקורי של הבית, לא היה מקום מוגדר לפינת האוכל", אומרת סביר. "היא הייתה במיקום מרוחק שלא נעים לשהות בו, ולכן היא שימשה כמשטח להנחת חפצים, והייתה תמיד מבולגנת ולא מזמינה. לדיירי הבית, היה חשוב שפינת האוכל תמוקם במקום שיהיה חלק ממרכז הדירה, ושניתן יהיה להגדיל את השולחן בצורה קלה ונוחה, מבלי להצטרך להזיז רהיטים".
עוד דבר שהפריע להם הוא מצוקת אחסון משמעותית בדירה המקורית. סביר: "לפני השיפוץ, המסדרון שמוביל לחדרי השינה והרחצה היה עמוס בנעליים, תיקים וחפצים שונים שנערמו על הרצפה, בשל מחסור במקומות אחסון ייעודיים.
"לכן, בשלב התכנון הוזמן ארון גדול, בעבודת נגרות בהתאמה אישית, שמשמש כיום לאחסון של נעליים, תיקים, מצעים, מגבות ומכיל פריטים המשרתים את בני הבית, אשר לא היה מקום לאחסן אותם בחדרי השינה".
(צילום: אורית ארנון)

(צילום: אורית ארנון)

(צילום: אורית ארנון)

(צילום: אורית ארנון)

(צילום: אורית ארנון)
כמה מילים על העיצוב ועל פלטת הגוונים שנבחרה לבית
הדיירים הסכימו על סגנון עיצוב אקלקטי, שמשלב אלמנטים מסגנון הבוהו-שיק עם נגיעות של סגנון כפרי. סביר: "הם רצו לשלב פריטים מהעבר שהם בעלי משמעות נוסטלגית עבורם, לצד עיצוב עכשווי יותר, עם אווירה חמימה וביתית. סגנון זה השפיע על חלוקת הגוונים בבית, ואפשר התאמה של חלק מהריהוט הישן לדירה החדשה".
פלטת הגוונים שנבחרה לחלל המרכזי בדירה היא של גוונים בהירים יחסית, אך מורגשים בחלל. "העובדה שהדירה ממוקם בחלק המערבי של ראשון-לציון, הייתה השפעה", מנמקת סביר. "האוויר הפתוח, השמיים וניחוח הים מורגשים בעוצמה במרפסת, והיה לי חשוב לייצר את אותה תחושת מרחב גם בתוך הדירה. נבחרו גווני כחול וירוק מעודנים, בשילוב חומרים טבעיים עם טקסטורות נעימות למגע".
(צילום: אורית ארנון)

(צילום: אורית ארנון)

(צילום: אורית ארנון)
עוד כתבות בנושא:

איך זה נראה לפני השיפוץ?

לפני השיפוץלפני השיפוץ
לפני השיפוץ
(צילום: נועה סביר)

לפני השיפוץלפני השיפוץ
לפני השיפוץ
(צילום: נועה סביר)

לפני השיפוץלפני השיפוץ
לפני השיפוץ
(צילום: נועה סביר)

לפני השיפוץלפני השיפוץ
לפני השיפוץ
(צילום: נועה סביר)

לפני השיפוץלפני השיפוץ
לפני השיפוץ
(צילום: נועה סביר)

לפני השיפוץלפני השיפוץ
לפני השיפוץ
(צילום: נועה סביר)

לפני השיפוץלפני השיפוץ
לפני השיפוץ
(צילום: נועה סביר)

לפני השיפוץלפני השיפוץ
לפני השיפוץ
(צילום: נועה סביר)

לפני השיפוץלפני השיפוץ
לפני השיפוץ
(צילום: נועה סביר)

לפני השיפוץלפני השיפוץ
לפני השיפוץ
(צילום: נועה סביר)

לפני השיפוץלפני השיפוץ
לפני השיפוץ
(צילום: נועה סביר)
כמו בסלון, גם למטבח נבחרה פלטת גוונים המשלבת בין ירוק בהיר-אפרפר עם כחול-אפרפר. סביר: "חדרי השינה נבחרו במנותק זה מזה, כל אחד בהתאם להעדפותיו. הסבא העדיף גוונים אפורים-חומים. האם בחרה בטפט גיאומטרי אפור עם הדפס בשחור מעודן ושילוב של אלמנטים בוורוד-עתיק-מעושן. שולבו בו גם נגיעות של גווני עץ ובמבוק".
לדברי סביר, "חדר השינה של הנערה המתבגרת החל בבחירת טפט נועז בגווני כחול-ירוק כהים ובהירים, מהם נגזרו יתר הצבעים בחדר. לנערה היה חשוב שיהיה לה שולחן עבודה שכולל ארונית אחסון מעליו.
"יחידת הנגרות הזו הוזמנה בהתאמה אישית, ועבודת הנגרות נבחרה בקפידה, והצבע שנבחר לה הוא ירוק-מנטה, שנדגם מתוך הטפט".
ynet הוא שותף באתר "המקצוענים"
פרסום ראשוני: 10:26 , 20.10.20