450 אלף שקל - זה סכום השיפוץ לבית פרטי עם 4 מפלסים. סמוך נמוך יחסית, כשמדובר בשיפוץ מקיף שכולל החלפת כל התשתיות בבית, המטבח, חדרי הרחצה ועבודות הנגרות. על מה ויתרו בני-הזוג ועל מה לא הסכימו להתפשר? לפניכם סקירת השיפוץ: לפני ואחרי.
בבית מתגוררים זוג צעיר בשנות ה-40 לחייו וארבעת ילדיהם: תאומים (בן ובת) בני 9, ועוד שני בנים בני 12 ו-15. הגבר עובד בחברת הייטק והאישה עובדת בחברת ביטוח.
המשפחה התגוררה בבני-ברק והייתה חלק מחסידות ידועה. הם חיפשו מרחב לילדים, פרטיות, שקט ונוף, ולכן רכשו בית ישן במיוחד, מתוך כוונה לשפץ אותו מהיסוד.

כך זה נראה אחרי השיפוץ כך זה נראה אחרי השיפוץ
כך זה נראה אחרי השיפוץ
(צילום: אורית ארנון)
הבית נבנה לפני 28 שנה, והשיפוץ היה מאסיבי, אך לא כלל שינוי חלוקת החדרים שבו. הבית נשאר כפי שנבנה: מחולק לארבעה מפלסים, כשהמטבח בקומת הכניסה, הסלון ופינת האוכל במפלס השני, חדר ההורים במפלס השלישי וחדרי הילדים במפלס הרביעי".
השיפוץ כלל החלפת כל התשתיות: אינסטלציית ביוב ומים, תשתית החשמל חיפויים של הריצוף והקירות, איטום הבית מחדש והחלפת המטבח, חדרי הרחצה והשירותים. כמו כן הוחלפו פרופילי החלונות וכן הוחלפו כל הדלתות בבית. בשל מגבלת התקציב, חזית הבית והגינה כלל לא שונו.
בבית לא נעשו שינויים מבניים, למעט קיר גבס שהיה בחדר ההורים ופורק, ושינוי מפתחי החלונות בחדרי השינה של ההורים ושל הילדים.
 אחרי אחרי
אחרי
(צילום: אורית ארנון)

 כך נראה הבית לפני השיפוץ כך נראה הבית לפני השיפוץ
כך נראה הבית לפני השיפוץ
(צלם: אבי פרץ)
מיקום: מרכז הארץ, ליד ראש העין
סוג המבנה: בית פרטי.
גודל: שטח המגרש הוא 1 דונם, ושטח המבנה הוא 190 מ"ר, עם 4 כיווני אוויר.
דיירים: זוג עם 4 ילדים.
עיצוב הבית: רעות מנור.
סוג השיפוץ: שיפוץ מאסיבי שכלל את החלפת כל התשתיות בבית.
סכום השיפוץ: 450 אלף שקל, כולל ריהוט והלבשת הבית.
משך השיפוץ: תהליך התכנון נמשך חודש, העבודה בפועל נמשכה ארבעה חודשים.

  אחרי  אחרי
אחרי
(צילום: אורית ארנון)

לפנילפני
לפני
(צילום: אבי פרץ)

אחריאחרי
אחרי
(צילום: אורית ארנון)

אחריאחרי
אחרי
(צילום: אורית ארנון)

אחריאחרי
אחרי
(צילום: אורית ארנון)

לפנילפני
לפני
(צילום: אבי פרץ)

אחריאחרי
אחרי
(צילום: אורית ארנון)

אחריאחרי
אחרי
(צילום: אורית ארנון)

אחריאחרי
אחרי
(צילום: אורית ארנון)
"האתגר העיקרי היה התקציב המוגבל, ולכן הוחלט להשקיע רק בדברים שהם קבועים וחלק מהמבנה, כך שכמעט ולא נשאר תקציב להום-סטיילינג", מתארת רעות מנור, שעיצבה את הבית. "כל האריחים, הכלים הסניטריים והריהוט נקנו בחנויות עודפים או פריטים מתצוגה במחירי מציאה. כדי לחסוך בעלויות הובלה והרכבה, בני-הזוג הובילו בעצמם את פרטי הנגרות, והרכיבו אותם בעצמם".
לדבריה, "בני-הזוג רצו להשאיר את הפרק הישן של חייהם מאחור, ולכן לא לקחו איתם שום רהיט אל חייהם החדשים, למעט המיטה הזוגית שלהם. בכדי לחסוך בעבודות הנגרות, המטבח הוזמן מנגריה קטנה והשיש שנבחר הוא דגם בסיסי ביותר".
כדי למנוע את הצורך בשבירת ריצוף ובעלויות גבוהות הכרוכות בקניית אריחים לכל הבית, הוחלט לחפות את כל הבית בפרקט (למעט חלל המטבח והחדרים הרטובים). את מעקה המדרגות המיושן הוחלט לחדש עם צבע ייעודי לכך. הפרזול המעוגל הוסר, והמראה שהתקבל היה כשל מעקה חדש.
משפצים? שלא יעבדו עליכם - למחירון המלא לחצו כאן
"הווילונות אמנם נעשה בהזמנה אישית, אך בני-הזוג לקחו עצמאית את המידות ותלו את הווילונות בעצמם, כדי להוזיל עלויות", אומרת מנור.
"האישה הייתה יותר מעורבת בשלב הבחירה באולמות התצוגה, בעוד שהגבר היה יותר מעורב בשלב ההובלות, ההרכבה התליה והדבקת המדבקות על הקירות".
לדבריה מנור, "אחד הדברים שהיו הכי חשובים להם זה העמידה בתקציב והפרקטיות של החומרים – כך שיהיה קל יחסית לתחזק את הבית. הם לא התקטננו על העיצוב, ובחרו בפלטת גוונים רגועה יחסית, אך לא בהירה מדי, שמדגישה כל לכלוך ופגם".

אחריאחרי
אחרי
(צילום: אורית ארנון)

לפנילפני
לפני
(צילום: אבי פרץ)

אחרי אחרי
אחרי
(צילום: אורית ארנון)

אחריאחרי
אחרי
(צילום: אורית ארנון)

אחריאחרי
אחרי
(צילום: אורית ארנון)

אחריאחרי
אחרי
(צילום: אורית ארנון)

אחריאחרי
אחרי
(צילום: אורית ארנון)

אחריאחרי
אחרי
(צילום: אורית ארנון)

הסלון

"אחד החללים המרשימים ביותר בדירה הוא חלל הסלון, שהנוף הנשקף ממנו מאוד נוכח בבית", אומרת מנור. "הנוף, חודר וממלא את כל החלל הציבורי, דרך שלושת מפתחי החלונות".
לדבריה, "בחירת הגוונים של הסלון, לרוב האריחים על הקירות שבין החלונות, היא מתוך רצון שהם יתמזגו עם הנוף הנשקף מהחלונות, ולא 'יגנבו' את ההצגה. הקירות נצבעו בגוון קפה טבעי וחצים, והפרקט שנבחר הוא בגוון חם".
בחלל המרכזי יש שימוש בגוון חרדל ובנגיעות של זהב. פרטי הנגרות נצבעו גם הם בגוונים בהירים, ושולבו מדפי עץ אלון. השחור מופיע בבית בנגיעות דקות ומינימליסטיות, ומכניס עניין ושיק בכיסאות שבפינת האוכל, בשטיח ובאלמנטים תלויים מברזל.
מנור: "הבחירה בחיפוי העמודים שבין החלונות בבריקים בגוונים טבעיים, היא להתחבר לאופי המקום, כפי שהוא נשקף מהחלונות. הקירות נשארו נקיים יחסית, ולמעשה קיר הכוח בסלון הוא הקיר של החלונות עם הקשתות. בסלון פוזרה צמחיה טבעית, שמתכתבת עם הצמחייה שבחוץ".
לצד גרם המדרגות נוסף ארון אחסון, ושני המחסנים הממוקמים במרתף הבית שופצו.

אחרי אחרי
אחרי
(צילום: אורית ארנון)

אחריאחרי
אחרי
(צילום: אורית ארנון)

אחריאחרי
אחרי
(צילום: אורית ארנון)

אחריאחרי
אחרי
(צילום: אורית ארנון)

אחריאחרי
אחרי
(צילום: אורית ארנון)

אחריאחרי
אחרי
(צילום: אורית ארנון)

(צילום: אורית ארנון)

(צילום: אורית ארנון)

(צילום: אורית ארנון)


(צילום: אורית ארנון)

(צילום: אורית ארנון)

(צילום: אורית ארנון)

(צילום: אורית ארנון)

(צילום: אורית ארנון)

האתגרים

"בבית היו מפתחים שלא ניתן היה לשנות, כמו חלון המטבח, שהוא נמוך צר וקטן, ולא ניתן לשינוי בגלל תנאי המבנה", אומרת מנור. "לכן, נבחר פרופיל אלומיניום בצבע לבן, עם אריחים לבנים סביבו, כדי לטשטש את גודלו ואת מיקומו".
גם חדרי הילדים היו מאוד מאתגרים לתכנון בגלל גודלם הקטן. מנור: "בכל חדר היו שני מפתחים לחלונות, והוחלט להשאיר רק אחד מהם, כדי שיהיו קירות פנויים. כלומר, מיקום החלונות בחדרים שונה, לטובת פינוי שטח לריהוט.
"לחדרי הילדים נבחר ריהוט מאוד מינימליסטי, בגוונים בהירים של לבן ועץ בהיר, בכדי ליצור תחושה מאווררת ונעימה ככל הניתן. גוף התאורה שנבחר הוא עגון עם מסגרת לבנה ודקה, המעניק תחושה מוארת יותר, לעומת אהיל מעוצב המחשיך את החדר, ומעמיס עליו פרטים".
לדבריה מנור, "בשל העובדה שמדובר בחדרי שינה קטנים במיוחד, היה חשוב להורים שכל ילד ירגיש שיש לו ממלכה משלו, גם היא בשטח קטן. הילדים היו מעורבים בתהליך, וכל אחד בחר לעצמו את הגוונים ואת סגנון העיצוב".
בכל חדר יש ארון של מטר בלבד, בשל היעדר מקום, אך גובה הארון גבוה במיוחד, לצורך אחסון מקסימלי.
גם המטבח היה נתון קבוע. בשל היותו ארוך וצר, הוחלט לשמור על צורתו בשני קווים מקבילים. הבחירה בגוון בהיר יחסית עבור החזיתות, נועדה ליצור תחושה של מרחב גדול יותר. מנור: "האישה לא מרבה לבשל ביומיום, אלא בעיקר בסופי שבוע, כך שזהו לא מטבח פעיל במיוחד".
לדבריה, "מכיוון שהשיפוץ נעשה במהלך עונת החורף, הרי שהתגלו מוקדי הרטיבות בבית. בעקבות זאת, כל המבנה נאטם מחדש כמו שצריך, כדי למנוע בעיות רטיבות חוזרות.
"לאחר הסרת הפרקט הקיים, גילינו שהרצפה עקומה ונאלצנו ליישר אותה בחלל הציבורי של הסלון, וכן בחדר השינה של ההורים. יישור הרצפה בוצע באמצעות מדה מתפלסת. זו הייתה הפתעה שלא תכננו מראש, ואשר הייתה כרוכה בהוצאות גבוהות יחסית, שנכללו בסעיף חריגות התקציב שהשארנו לשיפוץ".
מנור: "בשל מגבלת התקציב, כמעט והוחלט לוותר על עבודות הנגרות בסלון, על המזנון ועל הספרייה. ברגע האחרון נמצאה נגריה קטנה שנתנה הצעת מחיר אטרקטיבית במיוחד".
אחריאחרי
אחרי
(צילום: אורית ארנון)

(צילום: אורית ארנון)
עוד כתבות בנושא:

חדרי הרחצה

חדרי הרחצה הישנים פורקו לחלוטין, ושונה מיקום האסלות והכיורים. מנור: "מכיוון שהילדים גדלו, הוחלט לבטל את כל האמבטיות לטובת מקלחונים, ובכל להגדיל את מרחב חדרי הרחצה.
"חדר ההורים עוצב כך שיעניק תחושה של בית-מלון. האישה רצתה חדר בגוונים בהירים, עם נגיעות של זהב".
הקיר שבגב המיטה חופה בטפט רומנטי, ושתי שידות צד בגוון ירקרק מעושן, נתלו על הקיר האחורי, ליצירת שטח רצפה פנוי ותחושה מאווררת יותר בחלל. מנור: "הדבר הראשון שהאישה ביקשה הוא פינת איפור משלה בחדר השינה. בשל היעדר מקום, הוחלט על פינה תלויה ומינימליסטית, אך כזו שעונה על הצורך שלה".
"הבית הזה הוא ההוכחה בשבילי שניתן לעצב ולהלביש את הבית גם בתקציב מאוד מוגבל", מסכמת מנור. "זה אמנם מחייב יצירתיות, זמן לחיפוש מציאות ו"עשה זאת בעצמך", בכל הנוגע להובלות והרכבת רהיטים, אך בהחלט אפשרי, ומחבר מאוד לחוויית המגורים בבית החדש.
"כשהתקציב נמוך עושים שימוש רב בצבע, וחדרי הילדים הם ההוכחה לכך. עלות הצבע זולה, והיא בהחלט מוסיפה את הקסם והטאצ' הסופיים".
צריכים קבלן שיפוצים? לחצו כאן
(צילום: אורית ארנון)

(צילום: אורית ארנון)

(צילום: אורית ארנון)

לפנילפני
לפני
(צילום: רעות מנור)

לפנילפני
לפני
(צילום: רעות מנור)

לפנילפני
לפני
(צילום: רעות מנור)

לפנילפני
לפני
(צילום: רעות מנור)

לפנילפני
לפני
(צילום: רעות מנור)
צריכים קבלן שיפוצים? לחצו כאן
ynet הוא שותף באתר "המקצוענים"
פרסום ראשוני: 08:07 , 05.06.20