בשנים האחרונות הולכת ומתפשטת אופנת השייק הירוק, שהגיע לישראל היישר מארצות הברית. הוא הלך וכבש מקום של כבוד בקרב צעירים ומבוגרים, שמאמינים שיש בו הרבה תכונות שמתאימות לעידן האנטי אייג'. המאמינים בו טוענים, שההרכב הירוק של ירקות עליים טריים מסייע במניעת מחלות, יש בו כמות גדולה של סיבים תזונתיים, והוא דל קלוריות. כל אלו ביחד מהווים סוג של הבטחה, שהגוף יקבל את מה שמגיע לו: ויטמינים ומינרלים. ההמלצה היא לשתות אותו בסמוך לזמן ההכנה, כדי לשמור על החיוניות של העלים ועל התכונות הבריאותיות שלהם. עבור מי שקשה להם עם הטעם הדומיננטי של העלים הירוקים, מומלץ לבלנדר ביחד איתם פירות ושומנים לא רוויים.
עם זאת טרנד השייק הולך לצבעים וטעמים נוספים, כשהפטנט זהה: לקחת בלנדר, להניח בתוכו מיני פירות או ירקות (לפעמים מדובר בשילובים "מוזרים" למדי), להפעיל ולמזוג לכוס. המשקה הטעים והבריא הזה מעשיר את התזונה היומית ויכול בקלות להחליף ארוחה מזינה.


3 צפייה בגלריה
(צילום: shutterstock)


שייק ירוק – ירוק
לשטוף ולהכניס לבלנדר:
1. חצי כוס עלי תרד / נענע / בזיליקום / קייל / פאק צ'וי, סלרי.
2. כוס פרי מבין: בננה / תפוח עץ / אגס, או שילוב של: מנגו, אננס, תמר מג'הול.
3. מנת שומן בלתי רווי: זרעי צ'יה ופשתן טחון, או טחינה גולמית, או עד 6 אגוזים טבעיים.
4. חצי כוס מים קרים או תחליף חלב, אפשר להוסיף קוביות קרח.
הכנה: לסגור היטב את המכסה. להפעיל את המתג, להקשיב לרעש השקשוק ולראות שכל המרכיבים נטחנו. למזוג ולהרגיש את הבריאות נכנסת לעורקים.
שייק ירוק – צהוב טבעוני
לשטוף, לקלף, לפרוס ולהכניס לבלנדר:
1. כוס אננס חתוך.
2. בננה בשלה פרוסה.
3. חופן עליי תרד בייבי.
4. חצי גבעול פטרוזיליה.
5. חצי כוס מים (או קרח כתוש), או תחליף חלב.
אפשר להוסיף: רבע כוס שקדים טבעיים, רבע כוס אגוזי מלך או רבע כוס זרעי צ'יה, או מעורב.
הכנה: לסגור היטב את המכסה, להפעיל את המתג, לשקשק ולשתות ברגע שמוכן.
3 צפייה בגלריה
(צילום: shutterstock)
שייק אדום – ירוק – כתום
לשטוף, לפרוס ולהכניס לבלנדר:
1. סלק אחד בינוני, מקולף.
2. תפוח ירוק, מקולף וללא גרעינים.
3. גבעול סלרי.
4. חצי כוס אפרסק (טרי או קפוא).
5. כוס מיץ גזר או מים קרים (או קוביות קרח) או חלב שקדים.
6. קוביית שורש ג'ינגר טרי, מקולף וקצוץ.
הכנה: לוודא שמכסה הבלנדר סגור, להפעיל, לשקשק, ליהנות מכל לגימה.
מה שווה לזכור, לפני שמשקשקים
1. שייק הוא פרי ביד היוצר. אפשר לשלב כמיטב טעמכם והעדפותיכן הקולינריות.
2. לא צריך להוסיף סוכר: הטעם המתוק מגיע מהפרי עצמו.
3. אפשר להוסיף פירות קפואים, רק לזכור, שהערך התזונתי שלהם פוחת בהקפאה ביתית.
4. רצוי להוסיף לכל שייק שומנים בלתי רוויים: שקדים, אגוזים, בוטנים, טחינה גולמית, זרעי פשתן, זרעי צ'יה. יש בהם סידן והערך הקלורי לא גבוה.
5. הבסיס יכול להיות חלב או יוגורט, תחליפי חלב כמו סויה או שקדים או שיבולת שועל, ואפשר גם לבסס על מיץ תפוזים או מים קרים וקוביות קרח.
6. אם מוסיפים לשייק אבקת חלבון, הוא משביע יותר.
7. מומלץ להיוועץ בתזונאים מומחים, שימליצו על כמויות ושילובים נכונים.
גווינת' פלטרו: ניקוי רעלים באמצעות שייקים
שחקנית הקולנוע והתיאטרון גווינת' קייט פלטרו, בת 48, החלה לפני כחמש שנים לדגול באורח חיים בריא. זה כולל ניקוי רעלים באמצעות שייקים ותזונה טבעית לצד כל מה שלא מהונדס גנטית. בין היתר סיפרה, שאת הבוקר היא מתחילה עם שטיפת פה עם שמן קוקוס אורגני. לפני ארוחת הבוקר היא שותה בין כוס לשתי כוסות מים, ואז קפה. לאחר אימון בחדר הכושר היא שותה שייק שמכיל חלבון, שומן "טוב" וסיבים תזונתיים.
3 צפייה בגלריה
(צילום: shutterstock)
ג'ניפר אניסטון: שולטת על כמות הסוכר בשייק
השחקנית היפה ג'ניפר אניסטון, לעולם רייצ'ל מ"חברים" והאקסית המיתולוגית של בראד פיט, כבר בת 52. כן, תאמינו. כך זה נראה, כשמקפידים על אורח חיים נכון ותזונה בריאה. בראיונות שפורסמו איתה, סיפרה, שאת הבוקר היא פותחת בשתיית מים עם לימון, והשייק מגיע לאחר מכן: "אני מכינה בכל בוקר שייק עם אבקת חלבון, תרד, פירות יער, אבקת מאקה וויטמין C". אניסטון מדגישה את חשיבות הכנת השייקים בבית, כי "רק כך תוכלו לשלוט על כמות הסוכר שמוכנסת". גם בתקופה שבה הצהירה על אכילה בין השעות שתיים בצהריים ל־10 בערב בלבד, הקפידה לשבור את הצום עם שייק סלרי, עשבי תיבול וג'ינג'ר.