שופטת בית המשפט המחוזי מרכז, יסכה רוטנברג, דחתה אתמול (רביעי) את בקשת איש העסקים לב לבייב להטיל חיסיון על הבקשה למכור את הווילה של בנו בסביון - כך נודע ל"כלכליסט". חובותיו של הבן, שלום לבייב נאמדים בכ-700 אלף שקל והוא הוכרז פושט רגל בעקבות חוב לבנק לאומי.
לבייב האב מתנגד למכירת הווילה בסביון שמוערכת בכ-10 מיליון שקל ורשומה על שם הבן ופרודתו, וטען באמצעות עורכי הדין דורון דן ודנה ממן ממשרד וקסלר ברגמן, כי הנכס נרכש מכספו ולא מכספי בנו.
2 צפייה בגלריה
שלום לבייב
שלום לבייב
שלום לבייב
(יוני טובלי)
לבקשת לאומי, בנובמבר 2018 ניתן צו כינוס לנכסיו של שלום לבייב וביולי 2019 הוא הוכרז פושט רגל. הנאמן של נכסיו, עו"ד ערן קאופמן, ציין כי מתקיימים מגעים עם החייב ואביו לגיבוש הסדר נושים, אולם בסופו של דבר הם לא צלחו, והנאמן הגיש בקשה למימוש הווילה בסביון, שרשום לה הערת אזהרה לטובת לב לבייב. הנאמן עתר להורות כי הערת האזהרה בטלה כלפי הנאמן, כך שניתן למכור אותה לטובת נושי החייב. הבן ואביו מתנגדים לבקשת המימוש, הפרודה תומכת בה.
קודם לדיון בבקשת מימוש הווילה, לב לבייב הגיש בקשה לקיום ההליך בדלתיים סגורות, בתמיכת הבן. הנאמן, הכנ"ר והפרודה אורלי לבייב התנגדו. הבקשה לחיסיון באה על רקע הטענות של הפרודה שמיוצגת בהליך הזה על ידי משרד קנולר ושות', לגבי יחסיה המעורערים עם הפרוד שלה ובני משפחתו, וזאת בתגובה שהגישה לבקשת הנאמן למכור את הווילה. לב לבייב טען כי מדובר בהליך בעל אופי משפחתי שמן הדין להורות על חסיונו. הנאמן קאופמן התנגד וטען כי יש לדחות את הבקשה מאחר שעניינו של לבייב האב בהליך הוא רק הסוגיה של תוקפה של הערת האזהרה הרשומה לטובתו, ואין כל סיבה לדון בסוגיה זו בדלתיים סגורות.
השופטת רוטנברג קבעה כי "דין הבקשה לחיסיון בקשת המימוש להידחות, למעט בכל הקשור לתגובת המשיבה (הפרודה - ל"ד) לבקשה זו שתיוותר חסויה", והוסיפה לגבי הבקשות למימוש הנכס בסביון והקביעה כי הערת האזהרה בטלה כלפי הנאמן, כי "יש לדון בבקשות אלו בפומבי ולאפשר לכלל נושי החייב ליטול בהן חלק אם ירצו".
יש לציין כי בשלב זה טרם ניתנה הכרעה שיפוטית מה יעלה בגורל הווילה בסביון.