צמיחת הרשת נמשכת: חודש אחרי החתימה על ההסכם לרכישת שתי חנויות דגל של מגה מקבוצת יינות ביתן בקניון איילון בר״ג ובקניון מלחה בירושלים, בתמורה לכ-35 מיליון שקל, הושלמה העסקה והחנויות עברו לידי רשת ויקטורי שבשליטת אייל רביד.
החנות בקניון מלחה, אותה החל רביד להפעיל השבוע, מקנה לו דריסת רגל ראשונה בירושלים, הנחשבת לטריטוריה של רמי לוי. החנות בקניון איילון, נחשבת לחנות המיתולוגית של שופרסל, שנאלצה למכור אותה לפני למעלה מעשור למגה, בעקבות רכישת קלאבמרט שהחזיקה סניף בסמוך.
2 צפייה בגלריה
ויקטורי
ויקטורי
ויקטורי
(צילום: ירון ברנר)
מדובר בחנויות ששכר הדירה בהן גבוה ומוערך בכ-6 מיליון שקל בשנה לסניף. אולם ויקטורי, שהכפילה את מחזורי החנויות שקנתה בעבר מנחום ביתן, בעלי יינות ביתן, צפויה לפעול בצורה דומה, בכדי להצדיק את שכר הדירה.
2 צפייה בגלריה
 אייל רביד, בעל השליטה בויקטורי
 אייל רביד, בעל השליטה בויקטורי
אייל רביד, בעל השליטה בויקטורי
(צילום: ויקטורי/ יח"צ)
ההסכם עם ויקטורי מעיד על הקושי של ביתן למצוא משקיע שיהיה מוכן לרכוש נתח מהרשת ללא שליטה, שנועדה לאפשר לו לבצע שינוי מהותי בהתנהלות החברה המשפחתית המצויה במשבר מתמשך. בחודש שעבר השלים רביד את התנאים המתלים להעברת החנות החמישית מההסכם שחתם עם ביתן בחודש ספטמבר, במסגרתו שילם רביד 63 מיליון שקל על ארבע חנויות ביתן וחנות מגה אחת.
החולשה של ביתן פתחה עבור רביד הזדמנות חסרת תקדים לצמיחה. העסקאות האחרונות צפויות להקפיץ את רביד ב-2020 למכירות המוערכות בכ-2.5 מיליארד שקל. המהלך החל כבר ב-2015 (אז רביד החזיק ב-31 חנויות) כשבעלי ויקטורי רכש 13 חנויות מגה בשתי עסקאות תמורת 42 מיליון שקל, מרבוע כחול.
שנה לאחר מכן רכש מביתן חמש חנויות תמורת 12.5 מיליון שקל וצמח ל-49 סניפים. בספטמבר החולף הוסיפה רשת ויקטורי חמש חנויות נוספות. כל אלו, לצד פתיחת חנויות חדשות, הקפיצו בשיעור חד על פי הערכות את מכירות ויקטורי ב-2019.
עורך הדין שליווה את כל עסקאות מכירת הסניפים של ביתן, הוא אשר אפריאט המתמחה בתחום הקמעונאות.