דירה בבניין ישן מאוד בתל-אביב, אשר נבנה בשנת 1931, נרכשה לצורכי השקעה. הדירה עברה שיפוץ יסודי, והיא מיועדת להשכרה לתקופות קצרות.
למרות שהקורונה שיבשה את התיירות הנכנסת לישראל, הרי שאין אורח שלא מתרגש ונפעם מעיצוב הדירה, אשר בנוסף למיקום, הופך את השהות בו למשמחת ולמעניינת יותר מבית מלון גנרי בעיצוב שבלוני.
דירה זו, כמו דירות נוספות בבנייה, הוגדרה כדירת בוטיק לאירוח.
28 צפייה בגלריה
(צילום: גידי בועז)
מיקום: מרכז תל-אביב
סוג המבנה: דירת 50 מטר, שעוצבה להשכרה לתקופות קצרות.
עיצוב פנים: אופיר דהאן
סוג השיפוץ: שיפוץ מסיבי שכלל החלפת מרבית התשתיות, הריסת קירות הפנים, חלוקת חלל מחדש ועבודות גמר.
סכום השיפוץ: 500 אלף שקל.
משך השיפוץ: תהליך התכנון נמשך חודש, העבודה בפועל נמשכה ארבעה חודשים.
28 צפייה בגלריה
(צילום: גידי בועז)
"מצב הדירה היה גרוע במיוחד, שכן לא גרו בה במשך שנים", מתאר מעצב-הפנים, אופיר דהאן.
"היה צורך בשיפוץ מסיבי שכלל הריסת כל פנים הדירה ובנייה מחדש. שום רהיט לא היה בדירה, והיא הייתה מאוד מוזנחת ולא ראויה למגורים".
השיפוץ כלל חידוש של הגג, החלפת תקרות רביץ, חיפוי ויישור קירות הפנים בפלטות גבס, החלפת תשתיות אינסטלציה, חשמל ותקשורת.
כאמור, כל קירות הדירה נהרסו, ולמעט קירות חדר הרחצה, כל יתר החלל נותר פתוח.
כמו כן, הוחלפו החלונות והדלתות בדירה, הרצפה חופתה בפרקט, חדרי הרחצה פורקו והותקנו מחדש והמרפסת רוצפה באריחים חדשים.
לאור העובדה שמדובר בחלל קטן במיוחד, כל מחיצות הדירה נפתחו ונוצר חלל פתוח, המחולק לאזורים שונים בעזרת ריהוט.
28 צפייה בגלריה
(צילום: גידי בועז)

על הכניסה לבית: הדלת היא האלמנט היחיד שנשמר ושוחזר

הדבר היחיד שנשמר ושוחזר בדירה זו הוא דלת הכניסה המקורית לבית. "היא הייתה עשויה משילוב של עץ וזכוכית", מתאר דהאן.
"על מנת לשמר את ניחוח העבר וההיסטוריה של הדירה, הוחלט לשפץ אותה, ולהעניק לה חיים חדשים".
28 צפייה בגלריה
(צילום: גידי בועז)

28 צפייה בגלריה
(צילום: גידי בועז)

על המרפסת: לצאת למעין בר שכונתי בפיג'מה

בחזית הדירה ישנה מרפסת ארוכה, אשר רוצפה באריחים מצוירים בסגנון איטלקי. המעקה הפך לבר ישיבה רחב ידיים ממתכת שחורה, ולאורכו כיסאות בר, המשקיפים לכיוון הרחוב.
"החשיבה הייתה לאפשר למבקרים במקום ליהנות מחלל המזכיר יותר פאב שכונתי, ולהתפנק עם משקה כשהם חלק מתפאורת העיר, ומשקיפים בעצמם אל הנוף התל-אביבי", מסביר דהאן.


28 צפייה בגלריה
(צילום: גידי בועז)

28 צפייה בגלריה
(צילום: גידי בועז)

28 צפייה בגלריה
(צילום: גידי בועז)

מה היו האתגרים העיקריים בשיפוץ?

גודל הדירה: "לתכנן דירה קטנה במיוחד, זה בהחלט אתגר", מודה דהאן. "זאת, משום שעליה לספק את כל הפונקציות של דירת אירוח מפנקת, בשטח מוגבל מאוד. זאת, תוך שמירה על מקומות אחסון שיאפשרו שהות נעימה בה".
לדבריו, "תכנון המטבח, נעשה מתוך חשיבה שיכלול את כל האלמנטים המתבקשים, אך שלא יראה כמו מטבח פשוט של דירת קבלן סתמית. גם הצורך בהפרדה בין חדר השינה לחלל המרכזי, התנגש עם הצורך לשמור על הדירה אוורירית ועם אשליה של גודל".
מגבלת תקציב: היה צורך לעמוד במסגרת התקציב שנקבעה, מה שגרר החלטות שהיו בבחינת פשרה. "נדרשתי להחליט במה משקיעים ועל מה מוותרים", אומר דהאן. "השימוש בצבעוניות, באלמנטים יצירתיים שהגדירו ותחמו את הפינות השונות, ובחירת החומרים – כל אלו, נעשה מתוך חשיבה להשיג את המטרה, בתקציב שהוגדר".

כיצד נבחרה צורת המטבח?

דהאן: "לאור החלל הקטן, צורת המטבח המתבקשת הייתה צורת האות ריש. למרות שמדובר במטבח המשמש לאירוח, ולא לשימוש יומיומי אינטנסיבי, הושם דגש על יצירת שטחי אחסון מספקים, שיאפשרו שימוש נוח בו.
"המטבח, הפך לנקודת העניין המרכזית בדירה, המהווה פריט עיצובי, לא פחות מאשר חלל פונקציונלי. בקיר אחד מוקמו ארונות תחתונים בלבד ובהם מוקם הכיור".
28 צפייה בגלריה
(צילום: גידי בועז)
בקיר השני, מוקם קיר ארונות המשלב שולחן אוכל מעץ אלון טבעי, אשר אפשר ניצול מירבי של השטח. שילוב פינת האוכל שכמו 'יוצאת' מתוך קיר הארונות, הפכה את החיסרון ליתרון עיצובי. היא נעשתה בעבודת נגרות בהתאמה אישית, בשיתוף עם הנגר אלון סתר.
"אני חייב לציין ששלב תכנון המטבח הצהוב היה אחד השלבים האהובים עלי", אומר דהאן.
"כמו כן, יחידת המדפים מברזל, שיוצרת את החציצה בין החלל המרכזי לחדר השינה, תוך שמירה על קשר עם המטבח ועם יתר האלמנטים בדירה – היו עבורי השלב הכי יצירתי ומעניין בעבודה על הדירה".
28 צפייה בגלריה
(צילום: גידי בועז)

סידור פינת הישיבה: אפשרית לשינוי בקלות

פינת הישיבה הכוללת ספה, קיר טלוויזיה וכורסה קטנה, מוקמו במרכז החלל, בכניסה.
"לאור העובדה שמדובר בדירת בוטיק, אשר ייתכן שיגיעו אליה עם זוג חברים נוסף או עם ילדים, הוחלט למקם ספה שנפתחת למיטה זוגית, בשעת הצורך", מנמק דהאן.
"כמו כן, נבחרו שני שולחנות קלילים, שיהיה קל לנייד, ולשנות במהירות את סידור החלל, ולאפשר מרחב גדול יותר".
28 צפייה בגלריה
(צילום: גידי בועז)

קיר הכוח הוא קיר ארונות המטבח

"כאמור, לאור החלל הקטן, הוחלט לעשות שימוש בקיר ארונות המטבח, בתור קיר הכוח, המהווה את נקודת העניין העיקרית בדירה", מציין דהאן. "זאת, משום שזהו הקיר הבולט ביותר בכניסה לדירה, ולאור היעדר קירות פנויים רבים נוספים".
הבחירה בצבעוניות דרמטית ולא מתנצלת, היא סוד הקסם של הדירה הזו. דהאן: "בחרתי לייצר קיר כוח בעזרת המטבח בגוון צהוב-כתום דומיננטי ושמח בחלל".
28 צפייה בגלריה
(צילום: גידי בועז)

חדר הרחצה: מקלחת עם נגיעות ירוק

חדר הרחצה הישן פורק לחלוטין ומיקום חדר הרחצה החדש שונה. הכיור המונח, בגוון שחור א-סימטרי, הארון תלוי ומעוצב בסגנון אורבני, ופלטת הגוונים של חדר הרחצה, בהחלט לא שגרתית.
28 צפייה בגלריה
(צילום: גידי בועז)

28 צפייה בגלריה
(צילום: גידי בועז)

28 צפייה בגלריה
(צילום: גידי בועז)

חדר השינה: לצד החלון בקצה הדירה

חדר השינה מוקם בסוף החלל, לצד החלון הגדול של הדירה. קיר הכוח שמאחוריו, הודגש באמצעות טפט פסים שעולה לכיוון התקרה, בצורה מעניינת וא-סימטרית.
הגוון של הפסים הוא ירוק-אפרפר בהיר, הגולש אל תוך התקרה, ומייצר אשליית הפרדה של חדר השינה, משאר הדירה.
מול המיטה, מוקם ארון עם דלתות הזזה, המחופות במראה, בכדי לייצר אשליה של גודל וכמו "לשכפל" את החלל, בעזרת ההשתקפות.
28 צפייה בגלריה
(צילום: גידי בועז)

28 צפייה בגלריה
(צילום: גידי בועז)
"בחלון הגדול היחיד בדירה, נתלה ווילון עם מסילה כפולה, שנמתח מהתקרה ועד לרצפה, בכדי לייצר אשליה של חלון גדול יותר, ולהכניס חמימות, באמצעות הטקסטיל" אומר דהאן.
"השכבה הראשונה, עשויה מבד שקוף, נשפך ובעל אופי רומנטי יותר. השכבה הקרובה לחלון, היא שכבה מבד מיוחד האטום לאור, המאפשר החשכה של החלל בקלות".
זאת, משום שאין תריס בחלון, שעוצב כחלון בלגי עם מסגרות דקות, עם חלוקת קווים בסגנון "קוביסטי" מעניין (ולא עם חלוקת ריבועים שבלונית וסימטרית מדי).
28 צפייה בגלריה
(צילום: גידי בועז)

28 צפייה בגלריה
(צילום: גידי בועז)

על הבחירה בצבעים ובחומרים

למעט המטבח הדרמטי, פלטת הגוונים שנבחרה לבית היא ניטרלית יחסית, בכדי "להכיל" את הדומיננטיות של הצבע הצהוב.
אפור, ירקרק וכחול היוו את הבסיס לכל החגיגה שהולבשה עם האקססוריז. זאת, בכדי שהדירה תשדר חופש ואווירה של קיץ תל-אביבי.
"בקיר של הארונות הנמוכים והכיור, בחרתי לוותר על האריחים הסטנדרטיים, המקטינים ותוחמים מאוד את החלל"., אומר דהאן "הקיר חופה בטפט מפיברגלס, שהוא עמיד בפני מים ואש, ומאפשר צביעה עליו עם צבע רגיל לקירות".
לדבריו, "הטפט עטף גם את הקיר החיצוני של המקלחת, המהווה את המסדרון בכניסה לבית. כמו כן, בשל התקרה הגבוהה של הדירה, שמגיעה לגובה של 3.5 מטר, בחרתי לצבוע את החל העליון של הטפט הזה, בגוון ירוק. גוון זה מתכתב עם הגוון הירוק של ארון האמבטיה, שמתחת לכיור".
28 צפייה בגלריה
(צילום: גידי בועז)
עוד כתבות בנושא:
"ליצירת חמימות בחלל, בחרתי לחפות את הרצפה בפרקט אלון, עם שטיחים שמסייעים בהגדרה של הפינות השונות בדירה, ותוחמים אותן", מוסיף דהאן.
גופי התאורה, מהווים תכשיטים מעודנים לדירה, ויש קשר ביניהם: רובם בגוון פליז משולב בזכוכית, בגימור מוקפד ומעודן, ותלויים מהתקרה בקו ישר מטה.
גם בחדר השינה, הם תלויים לצדי המיטה, ומוסיפים לקלילות, לתחושת הריחוף ולאווריריות. לא גופי תאורה מגושמים של בית-מלון, עם שידה בומבסטית משני צדי המיטה, אלא "אזכור" שלהם, בצורה מרומזת וכמעט בלתי מורגשת.

איך נראתה הדירה לפני השיפוץ?

28 צפייה בגלריה
(צילום: אופיר דהאן)

28 צפייה בגלריה
(צילום: אופיר דהאן)

28 צפייה בגלריה
(צילום: אופיר דהאן)

28 צפייה בגלריה
(צילום: אופיר דהאן)

28 צפייה בגלריה
(צילום: אופיר דהאן)

28 צפייה בגלריה
(צילום: אופיר דהאן)

28 צפייה בגלריה
(צילום: אופיר דהאן)

28 צפייה בגלריה
(צילום: אופיר דהאן)
פרסום ראשוני: 20:53 , 15.03.21