בדירה מתגורר זוג בשנות ה-40 לחייו, עם פעוטה בת שישה חודשים. בני-הזוג רכשו דירת פנטהאוז ישנה, אך גדולה במיוחד שבימנו קשה יחסית למצוא בשוק הדירות החדשות. השניים רכשו אותה בידיעה שיערכו בה שיפוץ מן היסוד, וישנו את כל חלוקת החדרים שבה ואת כל התשתיות.
המטבח, אחרי השיפוץ   המטבח, אחרי השיפוץ
המטבח, אחרי השיפוץ
(צילום: אורית ארנון)

החלל הציבורי בבית, לאחר השיפוץ   החלל הציבורי בבית, לאחר השיפוץ
החלל הציבורי בבית, לאחר השיפוץ
(צילום: אורית ארנון)
אפשר לומר שהשיפוץ הזה הוא חלומה של כל מעצבת: בני-זוג, שלא רק שהם לא רבים ומגיעים עד לכדי גירושין, אלא כאלה שממש לא מעורבים בתהליך. עד כדי שמעבר לשאלון הראשוני המפורט, ובחירת הסגנון באופן כללי, נתנו למעצבת יד חופשית לעשות בנכס כרצונה.
ואם לא מספיק בכך, כמעט ולא הייתה מגבלת תקציב. הסכום שהועמד לצורך מהפך הדירה, היה גבוה במיוחד ביחס לשיפוצים: 700 אלף שקל. אולי זו הסיבה שהוא הסתיים תוך כחודש וחצי, וללא "נפגעים".

כך זה נראה לפני השיפוץ

המטבח, לפני השיפוץהמטבח, לפני השיפוץ
המטבח, לפני השיפוץ
(צילום: ריקי שמעוני)

הסלון, לפני השיפוץהסלון, לפני השיפוץ
הסלון, לפני השיפוץ
(צילום: ריקי שמעוני)
מיקום: גבעת שמואל.
סוג המבנה: דירת פנטהאוז עם 7 חדרים.
גודל: דירה בשטח של 230 מ"ר, עם שלושה כיווני אוויר.
דיירים: זוג עם פעוטה בת שישה חודשים.
תכנון ועיצוב פנים: ריקי שמעוני.
סוג השיפוץ: שיפוץ יסודי שכלל החלפת כל התשתיות בדירה, שינוי חלוקת חדרים, החלפת מטבח וחדרי רחצה ושירותים והלבשת הבית.
סכום השיפוץ: 700 אלף שקל.
משך השיפוץ: התכנון נמשך כחודש, השיפוץ בפועל נמשך כחודש וחצי.

(צילום: אורית ארנון)

סטיילינג לצילומים: מירית פישסטיילינג לצילומים: מירית פיש
סטיילינג לצילומים: מירית פיש
(צילום: אורית ארנון)

(צילום: אורית ארנון)

(צילום: אורית ארנון)

השיפוץ כלל את החלפת כל התשתיות בדירה: חשמל, אינסטלציה ותקשורת. הדירה, שנשנתה במקור בשנות ה-80', הפכה להיות מדירת 7 חדרים קטנים יחסית, לדירת 5 חדרים מרווחים יותר.
שינוי החלל הציבורי, והעמדת הריהוט בו, הפכה את החלל הציבורי ליותר פתוח ומזמין. "בדירה המקורית, המטבח, פינת האוכל והסלון היו מחולקים ל-3 חדרים נפרדים", מתארת מעצבת-הפנים ריקי שמעוני. "החיבור שלהם לחלל אחד גדול הנפרש על פני מעל 100 מ"ר, שינו את הדירה בתכלית. בנוסף, הוחלפו כל דלתות הפנים בדירה וכן דלת הכניסה".
(צילום: אורית ארנון)

(צילום: אורית ארנון)

מה היו האתגרים העיקריים בשיפוץ?

שמעוני: "האילוץ התכנוני העיקרי היה עמוד מרכזי במטבח, אשר אותו לא ניתן היה להזיז מטעמים קונסטרוקטיביים של יציבות המבנה. אילוץ נוסף, היה ברזי הסקה ברצפה, אשר בנויים בתוך קיר נמוך לצד עמוד זה".
לדבריה, "ליד חדר הרחצה המקורי היו שירותי אורחים וכן פינה לנטילת ידיים. גם שם היה עמוד תומך שלא ניתן היה להרוס. הרצון היה ליצור חדר רחצה גדול ומרווח ככל הניתן, לבטל את שירותי האורחים ולהתמודד עם מיקום העמוד. הפתרון היה להרחיב את חדר הארונות ביחידת ההורים הסמוכה, ולהכניס את העמוד התומך אל תוך קיר, ובכך ליצור חדר רחצה מלבני, גדול, נגיש ונוח לשימוש".
כמו כן, בכל שטח הדירה הייתה הסקה תת-רצפתית. שמעוני: "היה צורך לשמור על תוואי הצנרת במהלך השיפוץ. בנוסף, ברזי הצנרת המחוברים אל קיר נמוך במטבח, היו חייבים להישאר במקומם. לבסוף, קיר זה מוקם בתוך האי במטבח, כשהגישה אליו היא מהצד של האי".
כעת, לאחר השיפוץ, הדירה כוללת חדר הורים, חדר שינה לתינוקת, חדר אורחים הכולל פינת עבודה וחדר כושר. חדרי הרחצה הישנים פורקו לחלוטין. חדר הרחצה של ההורים, אמנם נותר במקומו, אך האמבטיה בוטלה לטובת מקלחון ופתח חדר הרחצה שונה.
לפי מה הוחלט על סוג השיפוץ, על סגנון השיפוץ והאם הייתה מגבלת תקציב?
שמעוני: "סוג השיפוץ הוחלט בהתאם למצב הדירה. העובדה שזו דירה ישנה מאוד, חייבה שיפוץ יסודי ולא רק קוסמטי. לאחר ייעוץ עם קונסטרוקטור, והבנת מגבלות הדירה החל שלב התכנון.
"סגנון השיפוץ נבע מתשאול מאוד מפורט שערכתי לבני-הזוג. ממנו, עלו שני דברים מרכזיים ומובהקים: מינימליזם ופלטת גוונים מונוכרומטית. כמו כן, בני-הזוג רצו חלל אירוח גדול במיוחד. היישום בא לידי ביטוי בשבירת קירות החלל הציבורי, בבחירת ריצוף ניטרלי ובריהוט בגוונים מרגיעים. סכום השיפוץ נקבע לגובה של 700 אלף, והשיפוץ לא חרג מעבר לכך".

(צילום: אורית ארנון)

סטיילינג לצילומים: מירית פיש   סטיילינג לצילומים: מירית פיש
סטיילינג לצילומים: מירית פיש
(צילום: אורית ארנון)

(צילום: אורית ארנון)

(צילום: אורית ארנון)

(צילום: אורית ארנון)

(צילום: אורית ארנון)

עד כמה היו בני-הזוג מעורבים בשיפוץ?
שמעוני: "למעט בשלב השאלון הראשוני, בני-הזוג כמעט ולא היו מעורבים בתהליך. הבעל בכלל לא היה בתמונה, ואילו האישה הייתה מעורבת ברמה מאוד מינימלית והסתפקה באישור של בחירות שונות דרך הווטסאפ. למעשה, קיבלתי מפתח לדירה, והחזרתי אותה תוך חודש וחצי של עבודה אינטנסיבית".

(צילום: אורית ארנון)


(צילום: אורית ארנון)

(צילום: אורית ארנון)

(צילום: אורית ארנון)

האם נוספו שטחי אחסון לבית?
"לאזור המטבח, נוסף חדר שירות בשטח של 6 מ"ר לאחסון ולמיקום מכונת הכביסה", מתארת שמעוני. "כמו כן, נוסף חלל של 3 מ"ר לחדר הארונות ביחידת ההורים".

(צילום: אורית ארנון)
כיצד הוחלט על צורת המטבח?
שמעוני: "צורת המטבח נבחרה בעקבות רצון הלקוחות לחלל גדול לאירוח וגם מצורת החלל שהתקבל לאחר פתיחת שלושת החדרים שבמקור היו נפרדים לסלון, למטבח ולפינת האוכל. בשל השטח הגדול שהתקבל בעקבות שבירת הקירות, התאפשר משטח עבודה מרווח באי, הכולל כיור שמוקם עליו. כמו כן, השטח הגדול שנפתח, אפשר למקם פינה אחורית לאחסון מקסימלי ונוח לשימוש יומיומי".
עוד כתבות בנושא:


(צילום: אורית ארנון)

(צילום: אורית ארנון)

(צילום: אורית ארנון)

(צילום: אורית ארנון)

(צילום: אורית ארנון)

חלל ציבורי מרווח במיוחד

בעקבות השיפוץ, החלל הציבורי נפתח לגמרי, כך שאין למעשה אף קיר, ולו נמוך ביותר, אשר חוצץ בין המטבח, פינת האוכל והסלון. מה שמגדיר את הסלון הוא הריהוט בלבד.
הסלון כולל בעיקר ספות רביצה רחבות, הפונות אל מסך טלוויזיה. בנוסף, הוחלט למקם כורסת ישיבה לקריאה ולהאזנה למוזיקה באמצעות אזניות, לבקשת בעלת הדירה. מערכת השמע, מוקמה בתוך ספריית הברזל הדומיננטית, הממוקמת ליד הכורסה.
"לדירה מרפסת גדולה במיוחד, המתפרשת על שטח של 30 מ"ר, ומכילה צמחיה טבעית המתאימה לגידול במרפסת", אומרת שמעוני. "הסלון כולל קירות זכוכית עם פרופילים שחורים מאלומיניום, המכניסים אור טבעי רב אל תוך הבית. בעלת הדירה העדיפה שיראו את המסגרות, ולכן הוחלט שלא להסתיר אותם עם וילונות. במקרה של צורך בהצללה, הוחלט שייעשה שימוש רק בתריסים החשמליים, ולא בווילונות".

(צילום: אורית ארנון)

(צילום: אורית ארנון)

לפני השיפוץלפני השיפוץ
לפני השיפוץ
(צילום: ריקי שמעוני)

לפני השיפוץ   לפני השיפוץ
לפני השיפוץ
(צילום: ריקי שמעוני)

לפני השיפוץ   לפני השיפוץ
לפני השיפוץ
(צילום: ריקי שמעוני)

לפני השיפוץ   לפני השיפוץ
לפני השיפוץ
(צילום: ריקי שמעוני)

לפני השיפוץ   לפני השיפוץ
לפני השיפוץ
(צילום: ריקי שמעוני)

לפני השיפוץ   לפני השיפוץ
לפני השיפוץ
(צילום: ריקי שמעוני)

לפני השיפוץ   לפני השיפוץ
לפני השיפוץ
(צילום: ריקי שמעוני)

לפני השיפוץ   לפני השיפוץ
לפני השיפוץ
(צילום: ריקי שמעוני)
ולסיום, מה היה הכי חסר לדיירים בבית הקודם שלהם, והם מאוד רצו שיהיה להם בדירה החדשה?
"הדבר שהכי היה חסר להם בחוויית המגורים הקודמת שלהם, היה חלל ציבורי גדול ומרווח לאירוח", מציינת שמעוני. "בני-הזוג ביקשו שפינת האוכל תהיה מספיק גדולה, כך שיוכלו לארח בקלות 20 איש לפחות. הוחלט להצמיד את האי לפינת האירוח, כך שהיא תהיה חלק אינטגרלי ממנו, וכדי שהוא יהווה גם משטח לאירוח ולהגשה בעת הצורך. בנוסף, בסמוך לפינת האוכל יש פינת בר משקאות חריפים, עם מתקן ברזל ייעודי לאחסון בקבוקי יין, שמוסיף לחוויית האירוח בדירה".
צריכים קבלן שיפוצים? לחצו כאן
ynet הוא שותף באתר "המקצוענים"
פרסום ראשוני: 08:13 , 22.05.20