בני-זוג שכירים בענף ההייטק, שיפצו דירה בגבעתיים, וכעת הם מתגוררים בה עם שלושת ילדיהם, אשר בגילאי 4-11.
החיסרון הגדול בדירה המקורית היה שרוב הקירות בה היו אלכסוניים, מה שיצר תחושה לא נעימה של שהות בתוכה, וכן גרם לבזבוז גדול של שטח, על מעברים מיותרים. הדירה עברה מהפך של ממש מבחינת חלוקת החדרים, התאמת הדירה לצרכים של הדיירים, תוך הסתכלות על הצרכים שלהם בעשור הקרוב.
כמה עלה השיפוץ? מה היו האתגרים בו? מי לקח את המושכות בתכנון ובביצוע? לפניכם הסקירה.
32 צפייה בגלריה
 הדירה, אחרי השיפוץ המאסיבי
 הדירה, אחרי השיפוץ המאסיבי
הדירה, אחרי השיפוץ המאסיבי
(צילום: שי אפשטיין)
מיקום: גבעתיים.
סוג המבנה: הדירה ממוקמת בקומה החמישית של מבנה כבן 25 שנים.
גודל: שטח הדירה הוא כ-125 מ"ר, עם שלושה כיווני אוויר.
דיירים: זוג עם שלושה ילדים, בגילאי 4-11.
תכנון וניהול: הדירה תוכננה מבחינה אדריכלית על-ידי קרן אשד, וניהול וביצוע הפרויקט הופקדו בידי גיא אהרונוביץ.
סוג השיפוץ: שיפוץ מאסיבי שכלל השארת המעטפת בדיוק כפי שהיא, ופירוק כל חללי הפנים וחלוקתם מחדש. כל צנרת החשמל והאינסטלציה הוחלפו.
סכום השיפוץ: כחצי מיליון שקל.
משך השיפוץ: תהליך התכנון נמשך כשלושה חודשים, ושלב הביצוע ארך שלושה חודשים נוספים.
32 צפייה בגלריה
 כך זה נראה לפני השיפוץ
 כך זה נראה לפני השיפוץ
כך זה נראה לפני השיפוץ
(צילום: יח"צ )

32 צפייה בגלריה
(צילום: שי אפשטיין)

32 צפייה בגלריה
(צילום: שי אפשטיין)

32 צפייה בגלריה
(צילום: שי אפשטיין)
"הדירה המקורית, שנבנתה בשנת 93', הייתה מאוד אלכסונית וכללה קירות שמוקמו בזווית של 45 מעלות", מתארת האדריכלית קרן אשד. "התחושה בה הייתה כבמעין מבוך מפוצל וחשוך. התכנון החדש הפך את החללים למרובעים ישרי זווית, תוך התייחסות לצרכיהם של בני-הבית בעשור הקרוב".
לדבריה, "כל הפונקציות והחדרים המקורים שינו את מיקומם. המטבח המקורי הפך בתכנון החדש לחדר משחקים ולצידו מחסן. חדרי הרחצה החדשים הם מרווחים - האמבטיות הוחלפו למקלחונים גדולים וארונות האמבט כוללים שני כיורים. יחידת ההורים החדשה גם היא מרווחת ואוורירית יותר".

32 צפייה בגלריה
(צילום: שי אפשטיין)
לפי מה הוחלט על סוג השיפוץ, על סגנון השיפוץ והאם הייתה מגבלת תקציב?
"התקציב שהוגדר מראש עמד על כחצי מיליון שקל, ואכן עמדנו בו, ללא חריגות", מתארת אשד. "קונספט הדירה החדשה הוא מודרני וצבעוני. ההחלטה על היקף ואופי השיפוץ היא תוצר של תובנות שעלו משיפוץ הדירה הקודמת".
האם היו חילוקי דעות או העדפות שונות לבני-הזוג ביחס לעיצוב?
"הבעל נתן לאשתו ולי כמתכננת יד חופשית. הוא היה שותף, אכפתי ומעורב אבל בחוויה שלי העבודה הייתה בעיקר מול בעלת הדירה".
בדירה אין מרפסת, כיצד הצלחתם בכל זאת להכניס את החוץ פנימה?
"הסלון נותר במיקומו המקורי, משום שזהו האזור שבו קיים קיר זכוכית, המאפשר כניסת אור טבעי הבייתה", אומר אהרונוביץ. "המטבח, הממוקם בסמוך אליו, נהנה גם מכמות גדולה של אור ואוויר. במקום מרפסת השירות, המיקום החדש של חדר המשחקים, מאפשר אור טבעי בו, שהוא הכרחי יותר בסוג זה של חלל".
מה הייתה הטעות הגדולה ביותר בדירה המקורית?
אשד: "התכנון שלה היה מאוד לא נכון, ויצר בזבוז משווע של שטח לצורך מעברים. הוחלט לשנות את כל חלוקת החדרים, וביטול הקירות האלכסוניים. החלוקה מחדש, הפכה את כל הדירות בתוך הדירה למקבילים או לבעלי זווית של 90 מעלות. בכך, ניתן היה להוסיף פונקציות כמו שירותי אורחים, חדר משחקים ומחסן, שלא היו בדירה המקורית".
האם נוספו שטחי אחסון לבית?
אשד: "הוספת המחסן בצמוד לחדר המשחקים, אשר שטחו 3 וחצי מ"ר, אפשר שפע של שטחי אחסון נוספים, תוך ניצול הנישות בעזרת תכנון נגרות בהתאמה אישית".
32 צפייה בגלריה
(צילום: שי אפשטיין)

32 צפייה בגלריה
(צילום: שי אפשטיין)
מה היו 5 האתגרים העיקריים בשיפוץ?
אהרונוביץ: "מאחר ובעבר היו בונים קודם את הקירות ורק לאחר מכן את הריצוף נוצר מצב של הבדלי גבהים בין חדר לחדר אותם פתרנו במהלך השיפוץ, כך שכעת כל שטח הריצוף של הדירה הוא באותו הגובה".
אשד: "לבני הזוג חשוב היה להעביר את הריהוט הקיים לדירתם הנוכחית, כך שהתוכנית החדשה הייתה מוגבלת מעת. זאת, משום שהיה עליה להתייחס למידות ולפרופורציות של הרהיטים שכבר היו ברשותם טרם השיפוץ. בנוסף, היו גם מגבלות של קונסטרוקציה – קירות ועמודים תומכים – מה שהקשה על התכנון".
לדבריה, "לאורך השיפוץ, התגלו חוסרים שבחומרים שהזמנו מספקים שונים, ונדרשנו למצוא פתרונות יצירתיים תוך כדי תנועה, כדי לעמוד בלוח-הזמנים שנקבע".
32 צפייה בגלריה
(צילום: שי אפשטיין)

32 צפייה בגלריה
(צילום: שי אפשטיין)
כיצד נבחרה צורת המטבח?
אשד: "צורת המטבח היא נגזרת של הסלון. במיקומו החדש הוא בנוי בצורת האות ח' וכולל דלפק עבודה וישיבה. בכך, הוא תוחם את שטח המטבח, אך גם משאיר אותו כחלק מאותו החלל. לבני הזוג חשוב היה לייצר פינת ישיבה גם בתוך המטבח עצמו, ולא רק פינת אוכל מחוץ לו".
עד כמה המטבח פעיל בבית זה?
אשד: "בני הזוג מרבים לבשל ולפיכך המטבח החדש כולל משטחי עבודה בכמות גדולה יחסית. הדלפק מהווה המשך ישיר של השיש ומשמש גם הוא כמשטח עבודה.
"לטובת העניין בחרנו בכיסאות בר גבוהים, שניתן להכניס מתחת לדלפק במהלך העבודה בו. בנוסף, בחרנו תנור עומד על מנת לייצר יותר מקומות אחסון ביחידת הארונות הגבוהים. מאחר שאין מסך טלוויזיה בסלון, הספה פונה ללב הבית שהוא המטבח".
32 צפייה בגלריה
(צילום: שי אפשטיין)
האם יש קירות כוח בדירה, לפי מה נבחר המיקום שלהם, ולפי מה סגנון העיצוב שלהם?
אשד: "הספרייה היא מזכרת מדירתם הקודמת שהיה ברור שתמשיך איתם גם לדירתם החדשה. היא מהווה את קיר הכוח בחלל הציבורי והאזור כולו תוכנן ועוצב כך שיהלום אותה. עיצובה הוא מודרני, התכנון סביבה פנוי ומרווח זאת על מנת לתת לה דגש".
"קיר כוח נוסף הוא הקיר הוורוד שמקשר בין המטבח לסלון", מוסיפה אשד. "אחת המטרות שלו היא להכניס מעט צבע למטבח שלא דרך הנגרות. זאת, על מנת שניתן יהיה לשנותו בקלות בעתיד, מבלי להצטרך להחליף את חזיתות המטבח, אלא רק לצבוע בגוון אחר כשיימאס מהגוון הקיים".
32 צפייה בגלריה
(צילום: שי אפשטיין)
האם היו לבני הבית רהיטים מיוחדים שהיה חשוב להם לשמור גם לאחר השיפוץ, פסלים או חפצי אמנות?
"בהחלט כן", אומרת אשד. "רוב הרהיטים עברו לדירה החדשה. הרהיטים חדשים וייחודיים, ונרכשו לקראת החזרה לארץ, בתום שליחות ארוכה של המשפחה בארצות-הברית".
האם היו רהיטים מסוימים שעברו חידוש והתאמה לסגנון החדש?
"לא. הרהיטים די חדשים וחשוב לציין שהם שהגדירו את הסגנון ולא הפוך. הקו העיצובי נשמר ודומה לזה שאפיין את דירתם הקודמת".
32 צפייה בגלריה
(צילום: שי אפשטיין)

32 צפייה בגלריה
(צילום: שי אפשטיין)

האם שונה גודל חדרי השירותים והאמבטיה? חלק בוטלו או אוחדו?
אהרונוביץ: "חדרי הרחצה הישנים פורקו לחלוטין ומיקום חדרי הרחצה החדשים שונה. במקום אמבטיה הוחלט על מקלחונים מאוד מרווחים ומפנקים. בחדר הרחצה של הילדים מוקמו שני כיורים מה שמקנה להם מקום רב להתארגנות. כמו כן, נוסף חדר רחצה ביחידת ההורים".
עוד כתבות בנושא:
מה היה הדבר הכי מאתגר בשלב הביצוע?
אשד: "בחרנו באריחים בדוגמת משושים, שזהו סוג של ריצוף שמחייב שמירה על כיוון מסוים. המשושים הקטנים, הצריכו עבודה קפדנית מאוד. גם חיפוי הקיר במטבח, שכולל אריחים קטנטנים ושיפועים אלכסוניים היו מאתגרים. בקלות ניתן להרוס אלמנט מיוחד, כשאיכות הביצוע ירודה".
32 צפייה בגלריה
(צילום: שי אפשטיין)

32 צפייה בגלריה
(צילום: שי אפשטיין)

32 צפייה בגלריה
(צילום: שי אפשטיין)

32 צפייה בגלריה
(צילום: שי אפשטיין)

32 צפייה בגלריה
(צילום: שי אפשטיין)

32 צפייה בגלריה
(צילום: שי אפשטיין)
האם נוסף בבית חדר, פינת עבודה, פינת קריאה או כל פינה אחרת שלא הייתה קיימת?
אשד: "הדירה הייתה ונשארה דירת 4 חדרי שינה וסלון. אולם, מיקום ואופי החדרים שונה. את מקומו של המטבח תפס חדר המשחקים ולצידו המחסן".
32 צפייה בגלריה
(צילום: שי אפשטיין)

32 צפייה בגלריה
(צילום: שי אפשטיין)

32 צפייה בגלריה
(צילום: שי אפשטיין)
ולסיום: מה היה חשוב להם מניסיון של חיים בדירה הקודמת, ואשר לא הסכימו לוותר עליו, או היו מאוד שמחים להיפטר ממנו?
אשד: "היו מספר דברים שהיו חשובים להם, לאור החוסר שלהם בדירה הקודמת. למשל, היה חשוב להם שתהיה להם פינת אוכל מרווחת שניתן להגדיל אותה בזמן שמארחים. זאת, משום שבדירה הקודמת פינת האוכל הייתה צמודה למטבח ולא ניתן היה להגדיל אותה.
"דבר נוסף, הוא ההתעקשות על כך שמסך הטלוויזיה יהיה רק בחדר המשחקים של הילדים, ולא בסלון, מוסיפה אשד.
"הדבר האחרון הוא היעדר חדר רחצה משלהם בדירה הקודמת. מתוך ההבנה שחשובה להם הפרטיות והאינטימיות, הם החליטו לשנות את חלוקת החדרים, כך שיוכלו להוסיף חדר רחצה אל תוך יחידת ההורים. לשם כך, הם הסכימו לוותר על אמבטיה גדולה בחדר הרחצה של יחידת ההורים, והסתפקו במקלחון".

איך זה נראה לפני השיפוץ?

32 צפייה בגלריה
(צילום: יח"צ )

32 צפייה בגלריה
(צילום: יח"צ )

32 צפייה בגלריה
(צילום: יח"צ )

32 צפייה בגלריה
(צילום: יח"צ )

32 צפייה בגלריה
(צילום: יח"צ )

32 צפייה בגלריה
(צילום: יח"צ )

32 צפייה בגלריה
(צילום: יח"צ )

32 צפייה בגלריה
(צילום: יח"צ )

32 צפייה בגלריה
(צילום: יח"צ )
צריכים קבלן שיפוצים בפיקוח? לחצו כאן
ynet הוא שותף באתר "המקצוענים"
פרסום ראשוני: 08:27 , 10.04.20