הבניין נבנה במקור בשנת 90'. מדובר בדירת פנטהאוז המשתרעת על שתי קומות וכוללת גג פרטי. בדירה מתגוררת אישה בת 60, אחרי שהילדים עזבו את הקן.
42 צפייה בגלריה
(צילום: גדי יוסף)
המיקום המרכזי של הדירה, והעובדה שהכל קיים במרחק הליכה נוח, הוא שהכריע והוביל את בעלת הנכס להחלטה להישאר בדירה.
בעת קניית הדירה, לפני 15 שנה, בוצע שיפוץ ראשון בדירה, שכלל שינוי חלוקת החלל. כעת, בשיפוץ השני, המטרה הייתה להתאים את הדירה לצרכים החדשים של בעלת הנכס המתגוררת בו, ולרענן את עיצוב הבית.
42 צפייה בגלריה
(צילום: גדי יוסף)

42 צפייה בגלריה
(צילום: גדי יוסף)
מיקום: כפר-סבא.
סוג המבנה: בניין בן שלושים שנה, עם חמש קומות, במיקום מרכזי בעיר.
גודל: שטח הקומה התחתונה שעברה שיפוץ הוא 100 מ"ר.
סוג השיפוץ: שיפוץ חלקי של הקומה הראשונה, שכלל החלפה חלקית של צנרת חשמל ואינסטלציה.
משך השיפוץ: תהליך התכנון נמשך שלושה חודשים והעבודה בפועל שנמשכה כחודש וחצי. עבודת הנגרות התעכבה עקב הקורונה והסגר.
סכום השיפוץ: 260 אלף שקל.
עיצוב פנים: מעיין אברמצ'יק.
42 צפייה בגלריה
(צילום: גדי יוסף)

42 צפייה בגלריה
(צילום: גדי יוסף)

42 צפייה בגלריה
(צילום: גדי יוסף)
"השיפוץ החל בחודש מרץ, ממש בתחילת הקורונה ונמשך כמה חודשיים עקב אתגרי התקופה", מתארת מעצבת-הפנים, מעיין אברמצ'יק. "השיפוץ כלל הריסה של חדר הרחצה ושל שירותי האורחים".
כאמור, התקציב שהוגדר היה של כ-250 אלף שקל. סוג השיפוץ הוא חלקי, שהוא למעשה מתיחת פנים כללית לקומה התחתונה.
"החדרים הרטובים הם היו הסיבה המקורית לתחילת השיפוץ, ולמעט הריסתם, לא שונתה חלוקת החלל", מוסיפה אברמצ'יק. "הוחלפו הכלים הסניטריים, התאורה, הדלתות, האלומיניום, הבית רוצף וחלק מקירותיו חופו מחדש".
לחדר הרחצה הצמוד לסוויטת השינה, נבחר ריצוף טראצו בגוון אפור, עם אריחי ענק וכן נוספה נישה לכלי הרחצה.
לקיר הימני נבחרו אריחים גדולים במיוחד בצבע לבן, בגימור מאט. האסלה הישנה הוחלפה לאסלה תלויה, וארון הכיור הוזמן בנגרות אישית, עם ברז אינטגרלי מהקיר, ומשטח שיש יצוק לבן עם גימור מעץ אלון טבעי.
החיבור של הקירות והתקרה נעשה בעזרת פרופיל קרניז לבן עם דוגמה עדינה, מעל גוף תאורה בגמור פליז להשלמת המראה.
42 צפייה בגלריה
(צילום: גדי יוסף)

42 צפייה בגלריה
(צילום: גדי יוסף)
גם חדר שירותי האורחים עבר מהפך. נבחרו אריחי ענק לריצוף ולחיפוי בגוון אפור גרפיט לא אחיד ובעל טקסטורה מחוספסת.
"המטרה הייתה להעניק לחדר תחושה של גובה ויחד עם זאת תחושה אינטימית, עוטפת וייחודית", מתארת אברמצ'יק.
"גם כאן, האסלה הוחלפה לתלויה, נבחר כיור מלבני לבן, ברז בגוון גרפיט בגמור מוברש בהזמנה מיוחדת, מתלה מגבת ומאחז נייר טואלט באותו הגמור.
"המראה, בעיצוב א-סימטרי בהתאמה אישית, אשר ממשיכה את הקוויות של האריחים. גם כאן הוספנו קרניז לבן ונבחר גוף תאורה מאורך שמוסיף לאווירה".
כל דלתות הפנים בקומה הראשונה הוחלפו. בחדר השינה, דלת חדר הארונות הוחלפה לדלת אסם לבנה על מסילה שחורה.
42 צפייה בגלריה
(צילום: גדי יוסף)

על הבחירה להימנע מריצוף

"במקור רצינו להחליף את הריצוף הכללי של הבית, אך לאור העובדה שכבר התבצע שיפוץ בעבר בדירה, הרי שכבר היו שתי שכבות של ריצוף", מסבירה אברמצ'יק.
"על מנת להימנע מפירוק שתי השכבות האלה, שהיו כרוכות בעלויות גבוהות, הוצע להשאיר את הריצוף הקיים, אך להחליף את הפאנלים בדירה, לפנלים פולימרים לבנים.
"בכך, השגנו בעלות נמוכה יחסית, שינוי משמעותי בנראות הריצוף".
גם ארונות המטבח לא הוחלפו, למעט חיפוי קיר המטבח. המטרה הייתה להאיר את המטבח ולהקנות לו מראה מעודכן שיתאים לעיצוב החדש.
לשם כך, נבחרו חיפויים לבנים עם רובה שחורה.
הפנלים במטבח הוחלפו לפנלים אלומיניום במקום פנלים של הריצוף הכללי של הבית.
בחלון פינת האוכל ובסלון נבחרו וילונות ונציאנים בגימור עץ בגוון שחור.
לחלון היציאה למרפסת נבחר וילון בד חצי שקוף בכדי להכניס אור ולהוסיף רכות לחלל.
הריהוט והתאורה הוחלפו ונבחרו בהתאם לסגנון הנבחר לחלל.
42 צפייה בגלריה
(צילום: גדי יוסף)

על הסגנון

הסגנון העיצובי שנבחר הוא סקנדינבי-נורדי, אשר מתאפיין בקווים נקיים ובמינימליזם. נבחרה פלטת גוונים בהירה ומונוכרומטית, בשילוב חומרים טבעיים של מתכת ועץ. מעקה המדרגות הוחלף במעקה מתכת מינימליסטי בגוון שחור.
בנישה שמתחת למדרגות היו שלוש דלתות השייכות למזווה. אברמצ'יק: "הן היו בולטות לעין והמראה שהתקבל שהתקבל היה מאוד מגושם. הן פורקו, האחת בוטלה, והאחרות חופו, כך שהמראה שמתקבל הוא של קיר, אחיד המתאים לשאר החלל. בכך, הדלתות הפכו לנסתרות ולפחות מורגשות בחלל הציבורי".
לדבריה, "החלל הציבורי של הדירה הוא חלל פתוח (אופן ספייס), והדבר הראשון שמבחינים בו כשנכנסים לדירה הוא אזור המטבח. בכדי ליצור הפרדה ויזואלית עדינה בין פינת האוכל והמטבח, הוחלט שנקודת המוקד תהיה פינת האוכל".
לשם כך, תוכננה יחידת מדפים מעודכנת, העשויה ממתכת, בקווים נקיים מהקיר עד התקרה. היחידה נראית לעין מהכניסה, והיא פריט ייחודי שמאפשר גם חציצה.

על המרפסת

המרפסת עברה ריענון ושולבה בה צמחיה חדשה, המתאימה לסגנון הדירה.
42 צפייה בגלריה
(צילום: גדי יוסף)

42 צפייה בגלריה
(צילום: גדי יוסף)

42 צפייה בגלריה
(צילום: גדי יוסף)

מה היו האתגרים העיקריים בשיפוץ?

"אחד האתגרים הגדולים שהתמודדנו איתם ואשר מאוד הקשה על התהליך, הוא התזמון של השיפוץ", אומרת אברמצ'יק.
"השיפוץ החל בתחילת מרץ ועקב התפשטות הקורונה, בעלי מקצוע רבים לא עבדו. חנויות היו סגורות, הייתה בעיה באספקה של יצרנים מחו"ל והיו עיכובים רבים.
"ואולם, לאט לאט החלו להגיע הפריטים, ולמרות שהתהליך היה איטי יותר, וכל דבר הגיע בזמן אחר, לאט לאט הדירה החל לקבל את הצורה שתאמה את התכנון".
משיקולי תקציב, המטבח לא שונה, אך היה צורך להתאימו לסגנון העיצוב החדש. החלפת החיפויים הייתה מתבקשת, על מנת לשייך את המטבח לחלל החדש שנוצר.
לדבריה, "עוד אתגר שהיה בדירה הוא שבחלק מהאזורים בדירה הקירות היו עקומים. וזה הקשה על עבודת הנגרות".
כמו כן, במהלך שיפוץ בחדר השירותים ובחדר הרחצה התגלה כי הבידוד לא תקין והיה צורך להחליפו.
אברמצ'יק: "במהלך ימי הקניות, היה אתגר גדול לשקף ללקוחה את התמונה המלאה, ולבצע רכישות שיתאימו לסגנון שנקבע, מבלי ללכת אוטומטית לחפצים המוכרים אליהם היא רגילה".
42 צפייה בגלריה
(צילום: גדי יוסף)

42 צפייה בגלריה
(צילום: גדי יוסף)

42 צפייה בגלריה
(צילום: גדי יוסף)

על החלל הציבורי

פינת האוכל זכתה למהפך רציני. זאת, בכדי להסיט את המבט למטבח כשנכנסים לדירה ולגרום לעין להמשך לפינת האוכל ולא אל חזיתות המטבח.
"פינת האוכל הקודמת כללה שולחן מרובע ומסביבו כיסאות אשר יצרו תחושת מחנק קלה בדירה", מתארת אברמצ'יק. "זו הייתה מעין קובייה שהצריכה להסתובב סביבה, והעמדת הריהוט הזו הקשתה על הגישה לחדר השירות.
"לכן, השולחן הוחלף לשולחן מלבני שגם הוא בנגרות בהתאמה אישית. תוכנן שולחן נפתח, כך שביומיום הוא סגור, לצורך ניצול מקסימלי של המקום בחלל".
מעליו נבחרה מנורה תלויה עגולה בגימור של עץ אלון טבעי, אשר מעניקה רוך ועומק לחלל. התמונה של הירח העגול הצהוב משלימה את המראה ומוסיפה זריקה של צבע לפינה.
קצה המטבח מסתיים בקיר בגובה של מטר מקו הרצפה. אברמצ'יק: "הוחלט לנצל אותו להפרדה בין המטבח לפינת האוכל, בעזרת יחידת מדפים דקיקה ואוורירית. היא אמנם מעניקה את ההפרדה, אך יחד עם זאת לא יוצרת חציצה אטומה".
42 צפייה בגלריה
(צילום: גדי יוסף)

42 צפייה בגלריה
(צילום: גדי יוסף)

על חדרי הרחצה

חדרי הרחצה הישנים פורקו לחלוטין, ומיקומם שונה לחלוטין. הוחלפה בהם: צנרת, חשמל, ריצוף, חיפויים, תאורה, ארונות, אסלות תלויות, סנטריה, אלומיניום ודלתות.
42 צפייה בגלריה
(צילום: גדי יוסף)

42 צפייה בגלריה
(צילום: גדי יוסף)

מה היה השינוי בחדר השינה?

השינוי העיקרי בחדר מאסטר היה חדר הרחצה שהיה מיושן. כמו כן, נוספה "דלת אסם" לחדר הארונות, שלפני כן היה פתוח ומחובר ללא הפרדה לחלל חדר השינה.
42 צפייה בגלריה
(צילום: גדי יוסף)

42 צפייה בגלריה
(צילום: גדי יוסף)

42 צפייה בגלריה
(צילום: גדי יוסף)

42 צפייה בגלריה
(צילום: גדי יוסף)
האם נוספה לבית פינה שלא הייתה קיימת?
כן, נוספה פינת קריאה בסלון.
מה היה חשוב לבעלת הנכס מניסיון בחיים בבית, מבחינת חווית המגורים, לפני השיפוץ, שרצתה לשנות?
לבעלת הנכס היה חשוב שיהיה מקום לאירוח בשעת הצורך, אך שביומיום החלל יישאר מאוורר. לשם כך בחרנו שולחן בעל קווים עדינים, ונפתח מעבר נוח יותר לחדר השירות.
בסלון, שונה סידור הריהוט. במקום שתי הספות המגושמות שיצרו פינה לא מנוצלת, הוחלט למקם ספת שזלונג ארוכה. במקום כורסת הטלוויזיה שמוקמה בעבר באמצע החלון, התוספה פינת קריאה במיקום אחר.
האם היה משהו שבעלת הנכס לא רצתה, התעקשת עליו ובסופו של דבר היא הודתה לך על כך?
האתגר הכי גדול בשיפוץ ועיצוב הוא לגרום ללקוח לשנות סגנון, להחליף ריהוט ולשנות גישה. הרגלים זה דבר קשה לשנות וזהו מקומו של המעצב לגרום ללקוח להבין מה יקבל עקב השינוי. כורסת הטלוויזיה הייתה פריט מאוד סנטימנטלי, אך בסופו של דבר שכנעתי את בעלת הנכס "להיפרד" ממנה. כיום, ההחלטה מובנת ומתבקשת, ומתאימה הרבה יותר לסגנון העיצוב.
בתחילה, גם הייתה התנגדות לאסלות תלויות, אך בסופו של דבר בעלת הנכס השתכנעה.
גם היאחזותה בשולחן מרובע לפינת האוכל, שזו בחירה שלא אפשרה לשנות את אופי החלל, הייתה טעות. כיום, היא מודה שהפינה המקורית אכן תפסה הרבה מקום, ולא מתאימה לשטח הדירה.
עוד כתבות בנושא:
42 צפייה בגלריה
(צילום: גדי יוסף)

כיצד נבחרה פלטת הגוונים לבית?

כאמור, לאור הבחירה בסגנון סקנדינבי-נורדי המתאפיין בקווים נקיים ובמינימליזם, פלטת הגוונים שנבחרה היא בהירה יחסית, תוך שילוב של פרטי עץ ומתכת.
נבחרה ספה בגוון אפור, ולצדה כורסה בגימור עץ מכופף. לצד הכורסה, נבחר שולחן צד בגימור עץ טבעי, המדגיש את הצבעוניות ומרכך אותה מעט.
שולחן הסלון הוא בגוון שחור מאט, במראה מינימליסטי. המזנון תוכנן בהתאמה אישית, בעבודת נגרות, והוא מאפשר אחסון משולב (פתוח וסגור). זריקת הצבע הגדולה היא של השטיח, בעל הגוון המיוחד שמקנה לחלל עומק ומעשיר את העיצוב.
כאמור, השינוי העיקרי במטבח, היה החלפת חיפוי הקיר. בארונות המטבח, לא נעשה שינוי.
המיטה המקורית נשארה בחדר השינה, והותאמו לה שידת צד ושידת מגירות.
לחדר השינה נבחר וילון מבד שנשפך עד לרצפה, להענקת רכות.
בחלל פינת האוכל ובחלון נוסף בסלון, נבחר וילון ונציאני עם שלבי עץ בגוון שחור, המתחבר לכלל העיצוב בחלל. הטקסטיל בסלון, הוא בעיקר השטיח ווילון הבד המכסה את פתח היציאה למרפסת.
המעקה שהיה בדירה לא היה בהתאם לתקנים החדשים, והוא הוחלף כך שכעת הוא בהתאם לתקן. המראה שנבחר הוא מראה מינימליסטי יחסית, של מתכת צבועה בשחור. דלתות הדירה הוחלפו, והגוון שנבחר להן הוא לבן. גם כל גופי התאורה בדירה הוחלפו.
42 צפייה בגלריה
(צילום: גדי יוסף)

42 צפייה בגלריה
(צילום: גדי יוסף)

42 צפייה בגלריה
(צילום: גדי יוסף)

על גופי התאורה

לחדר שירותי האורחים נבחר גוף תאורה מאורך, במטרה ליצור אווירה של בית-מלון, שהיא יותר עמומה ואינטימית.
בחדר הרחצה הצמוד לחדר השינה, מוקם גוף תאורה בשילוב פליז, להענקת מראה עדין, נקי ומוקפד.
42 צפייה בגלריה
(צילום: גדי יוסף)
מעל הספה, לצד של השזלונג נבחר גוף תאורה קירי מאורך, ובו ספוט מתכוונן ונורת בדולח עדינה. זאת, במטרה שהתאורה תהיה גם פונקציונלית ותאפשר שימוש בפינה גם לקריאה.
לפינת האוכל נבחר גוף תאורה תלוי בגמור עץ אלון טבעי. העובדה שהוא עגול וחלול המוסיף קלילות לפינה, ומעניק מראה אוורירי, בהמשך לסגנון העיצוב של השולחן.
גם בקיר הכניסה מוקם גוף תאורה עדין, המדגיש את המראה, והוא כמו 'תכשיט' לקיר. מעל האי במטבח, נתלה גוף תאורה אורכי 'מרחף', בגוון שחור.
בקיר של גרם המדרגות מוקם גוף תאורה המעניק אווירה, זהו גוף עם תאורת 'אפ-דאון', שמאיר את הקיר ומעניק תאורה רכה ונעימה.

איך נראתה הדירה לפני השיפוץ?

42 צפייה בגלריה
לפני השיפוץ
לפני השיפוץ
לפני השיפוץ
(צילום: מעיין אברמצ'יק)

42 צפייה בגלריה
לפני השיפוץ
לפני השיפוץ
לפני השיפוץ
(צילום: מעיין אברמצ'יק)

42 צפייה בגלריה
לפני השיפוץ
לפני השיפוץ
לפני השיפוץ
(צילום: מעיין אברמצ'יק)

42 צפייה בגלריה
לפני השיפוץ
לפני השיפוץ
לפני השיפוץ
(צילום: מעיין אברמצ'יק)

42 צפייה בגלריה
לפני השיפוץ
לפני השיפוץ
לפני השיפוץ
(צילום: מעיין אברמצ'יק)

42 צפייה בגלריה
לפני השיפוץ
לפני השיפוץ
לפני השיפוץ
(צילום: מעיין אברמצ'יק)

42 צפייה בגלריה
לפני השיפוץ
לפני השיפוץ
לפני השיפוץ
(צילום: מעיין אברמצ'יק)

42 צפייה בגלריה
לפני השיפוץ
לפני השיפוץ
לפני השיפוץ
(צילום: מעיין אברמצ'יק)

42 צפייה בגלריה
לפני השיפוץ
לפני השיפוץ
לפני השיפוץ
(צילום: מעיין אברמצ'יק)

42 צפייה בגלריה
לפני השיפוץ
לפני השיפוץ
לפני השיפוץ
(צילום: מעיין אברמצ'יק)

42 צפייה בגלריה
לפני השיפוץ
לפני השיפוץ
לפני השיפוץ
(צילום: מעיין אברמצ'יק)

42 צפייה בגלריה
לפני השיפוץ
לפני השיפוץ
לפני השיפוץ
(צילום: מעיין אברמצ'יק)


42 צפייה בגלריה
לפני השיפוץ
לפני השיפוץ
לפני השיפוץ
(צילום: מעיין אברמצ'יק)

פרסום ראשוני: 12:39 , 09.03.21