הבית נבנה במקור בשנת 1970. מאחר שהדירה מאוד ישנה, היה צורך בשיפוץ מסיבי. השיפוץ הכלל החלפת חשמל, החלפת אינסטלציה, הריסת קירות פנים ובניית קירות פנים חדשים, ריצוף מחדש בכל שטחי הבית, החלפת המטבח ותיקוני תקרה.
התקציב שנקבע לשיפוץ היה על סך 250 אלף שקל, אך בשל העובדה שמדובר היה בשיפוץ יסודי, בסופו של דבר התקציב עמד על 300 אלף שקל, כולל פרטי נגרות.
הדירה הוסבה מדירת 4 חדרים לדירת 5 חדרים. חלל המטבח הפך לחדר ילדים, והמטבח שינה את מיקומו ועבר להמשך הסלון. פתחי המבנה כלל לא שונו.
אחרי השיפוץאחרי השיפוץ
אחרי השיפוץ
(צילום: אורית ארנון)

לפני השיפוץלפני השיפוץ
כך זה נראה לפני השיפוץ
(צילום: טובי כהן)
"בני-הזוג היו תמימי דעים לגבי הצרכים שלהם וגם לגבי הסגנון העיצובי, כך שלא היו חילוקי דעות ביניהם בתהליך השיפוץ", מתארת מעצבת הפנים, טובי כהן. "שניהם אוהבים את הסגנון המודרני, והיה חשוב להם שקווי העיצוב יהיו נקיים וישרים, עם הרבה נגיעות של צבע, שמבחינתם מאוד 'משמח'. בני-הזוג חייכנים מטבעם, והצבעוניות שנבחרה מאוד משקפת את האופי שלהם".
לדבריה, "תוספות הצבעים שנבחרו באו לידי ביטוי בעיקר בריהוט (מזנון הסלון), תמונות, טפט, ריצוף וארונית המקלחת. שולבו חומרים טבעיים בחלל, כגון עץ, על מנת להעניק חמימות ותחושת ביתיות".
אחרי השיפוץאחרי השיפוץ
אחרי השיפוץ
(צילום: אורית ארנון)

אחרי השיפוץאחרי השיפוץ
אחרי השיפוץ
(צילום: אורית ארנון)

אחרי השיפוץאחרי השיפוץ
אחרי השיפוץ
(צילום: אורית ארנון)

אחרי השיפוץאחרי השיפוץ
אחרי השיפוץ
(צילום: אורית ארנון)
מיקום: גבעתיים.
סוג המבנה: דירה בבניין ישן.
גודל: דירה ששטחה 115 מ"ר, עם שלושה כיווני אוויר.
דיירים: זוג בשנות ה-30 לחייו עם שלושה ילדים קטנים (שנתיים, ארבע ושש).
עיצוב פנים: טובי כהן.
סוג השיפוץ: שיפוץ מסיבי שכלל את החלפת כל התשתיות בדירה כולל חשמל ואינסטלציה וכן כלל שינוי חלוקת חדרים.
סכום השיפוץ: כ-300 אלף שקל.
משך השיפוץ: תהליך התכנון נמשך כחודשיים, העבודה בפועל נמשכה ארבעה חודשים.

אחרי השיפוץאחרי השיפוץ
אחרי השיפוץ
(צילום: אורית ארנון)

אחרי השיפוץאחרי השיפוץ
אחרי השיפוץ
(צילום: אורית ארנון)

אחרי השיפוץאחרי השיפוץ
אחרי השיפוץ
(צילום: אורית ארנון)

אחרי השיפוץאחרי השיפוץ
אחרי השיפוץ
(צילום: אורית ארנון)
האם נעשתה שבירת קירות, שינוי מחדש של מיקומי חדרים?
כהן: "בחלל הציבורי נבנה קיר חדש בין המטבח הישן לסלון על מנת ליצור חדר נוסף על חשבון המטבח הישן. בנוסף, פתח המעבר למסדרון נסגר ונפתח פתח במיקום אחר. זאת, בכדי לאפשר מטבח מספיק מרווח.
"גם חדרי השינה שונו. ביחידת ההורים, המקלחת הוגדלה על חשבון שטח יחידת ההורים. תקרת הבוידעם שהייתה במסדרון הצר, נשברה לצורך הגדלת גובה המסדרון, וליצירת תחושה מאווררת יותר בו".
האם נוספו שטחי אחסון לבית?
כהן: "שטחי האחסון נוספו בעיקר בעבודת נגרות. הארונות בחדרי הילדים מרווחים, וכן נוסף ארון שירות גדול בחדר הרחצה".
אחרי השיפוץאחרי השיפוץ
אחרי השיפוץ
(צילום: אורית ארנון)

אחרי השיפוץאחרי השיפוץ
אחרי השיפוץ
(צילום: אורית ארנון)

אחרי השיפוץאחרי השיפוץ
אחרי השיפוץ
(צילום: אורית ארנון)

מה היו האתגרים העיקריים בשיפוץ?

"האתגרים והקשיים שהיו במהלך השיפוץ נבעו בעיקר מעצם היותה של הדירה מאוד ישנה ולא מתוחזקת", אומרת כהן. "הקירות מאוד דקים, הרצפה והתקרה עקומים, צינורות אינסטלציה וחשמל ישנים. דברים שהצריכו הרבה ביקורים בשטח ועבודה צמודה עם הקבלן תוך כדי מתן פתרונות בזמן אמת".
לדבריה כהן, "התקרה בבית הייתה מאוד עקומה והיה ממש אתגר ליישר אותה מבלי לאבד יותר מדי גובה. בסופו של דבר, התקרה חופתה בקירות גבס, לצורך פילוס שלה. כמו כן, כל קירות הבית, כולל התקרה, היו מחופים בצביעה מאוד מיושנת (בצורת נטיפים, המכונה 'שפריץ'). כדי ליישר ולהחליק את הקירות היה צורך במריחה של שתי שכבות של טיח גבס ובעוד 3 שכבות צבע, ליצירת מה שמכונה 'שפכטל אמריקאי'. זו הייתה הרבה עבודה, אבל היא שהקנתה לדירה מראה חדיש ומודרני".
"ללקוחות היו יחידות פרזול שחורות ישנות, שהם רצו מאוד לשלב בעיצוב הבית", מוסיפה כהן. "הגודל שלהן לא היה אחד, והיה מאוד מאתגר למצוא להן שימוש. בשל העובדה שקיר הסלון מאוד דק (רק 7 ס"מ), לא ניתן היה לתלות אותן על הקירות. הפתרון שנמצא הוא ליצור בנגרות מותאמת אישית, מזנון מונח שישלב אותו בתוכן".
אחד החששות העיקרים של בעלי הנכס, היו לגבי מיקום המטבח בצד שבו אין חלון צמוד. "בסופו של דבר, ההחלטה על מיקום המטבח הייתה מוצלחת, ומכיוון שיש בסלון חלון גדול במיוחד, האוורור מספיק טוב גם לשטח המטבח, וניצול השטח בדירה הרבה יותר אפקטיבי".
במהלך השיפוץ, ובעקבות פתיחת פתח המסדרון המקורי, התגלו הבדלי גבהים בין רצפת החלל הציבורי לבין המסדרון. כהן: "נדרשנו להגביה את שטח המסדרון מאותה הנקודה ועד לחדר ההורים, על מנת ליצור משטח אחיד ולמנוע מדרגה בדירה, שיכולה להיות מאוד לא נוחה בשימוש יומיומי".

אחרי השיפוץאחרי השיפוץ
אחרי השיפוץ
(צילום: אורית ארנון)

אחרי השיפוץאחרי השיפוץ
אחרי השיפוץ
(צילום: אורית ארנון)

אחרי השיפוץאחרי השיפוץ
אחרי השיפוץ
(צילום: אורית ארנון)

כיצד נבחרה צורת המטבח?

כהן: "בשל הצורך ליצור חדר שינה נוסף, היה צורך בהקטנת החלל הציבורי. לשם כך, היה צורך בשינוי מיקום המטבח. נבחרה לו צורת האות ריש, בכדי להשאיר את המטבח כמה שיותר מרווח ולא לחסום את המעבר מהמטבח לסלון. מסיבה זו, הוחלט גם לוותר על פינת ישיבה במטבח, ולהסתפק בפינת אוכל אחת המשמשת גם ליומיום וגם לאירוח".
מכיוון שמתגוררים בבית ילדים, המטבח פעיל במיוחד. בעקבות השיפוץ, המטבח הפך להיות חלק מהחלל הציבורי, במקום שיהיה ממוקם בתוך חדרון קטן וצר. כעת, הוא חלק אינטגרלי מהחלל הציבורי".

אחרי השיפוץאחרי השיפוץ
אחרי השיפוץ
(צילום: אורית ארנון)

אחרי השיפוץאחרי השיפוץ
אחרי השיפוץ
(צילום: אורית ארנון)

אחרי השיפוץאחרי השיפוץ
אחרי השיפוץ
(צילום: אורית ארנון)
מהם השינויים שנעשו בחדרי הרחצה?
כהן: "חדרי הרחצה הישנים פורקו לחלוטין, ומיקומם שונה. חדר הרחצה הישן הוגדל, על חשבון שטח יחידת ההורים. בנוסף, חדר השירות אוחד עם חדר הרחצה ומכונת הכביסה הוסתרה בעבודת נגרות הכוללת גם יחידת אחסון".
לדבריה, "כל האריחים המחפים את הריצוף ואת הקירות הוחלפו, וכך גם כל הכלים הסניטריים. הוחלט לבחור באריח בהדפס גיאומטרי דרמטי, ולהשאיר את הקירות עם אריחים לבנים ללא טקסטורה, המעניקים תחושת ניקיון ומרחב, ולא מתחרים בתשומת הלב, עם הריצוף הדומיננטי".

חדר השינה של ההורים

"בחדר שינה של ההורים שונתה כל העמדת הריהוט, מאשר שהשטח שלו הוקטן לטובת הגדלת חדר הרחצה הסמוך. נבחר טפט עם הדפס של פיל הודי, האהוב מאוד על הלקוחות, ואשר מזכיר להם טיול שעשו יחד בעבר".
מה היה חשוב לבעלי הנכס שיהיה בדירה החדשה, ואשר לא היה להם בדירה הקודמת?
כהן: "לזוג היה חשוב שהמטבח יהיה פונקציונלי ומרווח. בדירה הישנה, המטבח שלהם תוכנן לא נכון ולא היו להם כמעט אזורי עבודה על השיש. כמו כן, מעט משטח העבודה שהיה היה מלא במכשירי חשמל, בבר מים ובציוד. במטבח החדש תוכננה נישה מיוחדת שבה הוסתרו בר המים ומכונת הקפה. כמו כן, מאחר ואזור העבודה העיקרים הוא בין הכיור לכיריים, הוחלט לשמור על משטח של לפחות מטר פנוי ביניהם".

אחרי השיפוץאחרי השיפוץ
אחרי השיפוץ
(צילום: אורית ארנון)

אחרי השיפוץאחרי השיפוץ
אחרי השיפוץ
(צילום: אורית ארנון)


אחרי השיפוץאחרי השיפוץ
אחרי השיפוץ
(צילום: אורית ארנון)

אחרי השיפוץאחרי השיפוץ
אחרי השיפוץ
(צילום: אורית ארנון)

כיצד נבחרה פלטת הגוונים לבית?

פלטת הצבעים לבית ולסלון בפרט, נבחרה לפי אהבתם של בני הזוג לצבע הטורקיז ולצבעים מלאי חיים באופן כללי. גם התמונות של הקיר נבחרו בקפידה ומשלבות גם הן צבעים דומיננטיים. הצבע הכחול, על גווניו, משולב במקומות רבים בבית, לרבות בחדר הרחצה ובחדר השינה של ההורים".
הוחלט לרצף את החלל הציבורי באריחי גרניט פורצלן דמוי בטון, ולחפות את חדרי השינה בחיפוי פרקט למינציה, בגוון אלון טבעי בהיר. הקירות נצבעו בגוון לבן-אפרפר, כך שפלטת הצבעים הכללית הייתה ניטרלית ואפשרה לעשות שימוש בצבעים דומיננטיים בריהוט, בטפט ובתמונות.
"הבחירה במטבח בגוון גרפיט, הייתה בסימן שאלה בהתחלה", אומרת כהן. "לבסוף, ולאחר שראו המון תמונות להשראה, הם הבינו שהגוון מאוד יתאים לריצוף, לפרטי העץ בחלל ולסגנון הכללי של הבית".

כך נראתה הדירה לפני השיפוץ

לפני השיפוץלפני השיפוץ
לפני השיפוץ
(צילום: טובי כהן)

לפני השיפוץלפני השיפוץ
לפני השיפוץ
(צילום: טובי כהן)

לפני השיפוץלפני השיפוץ
לפני השיפוץ
(צילום: טובי כהן)


לפני השיפוץלפני השיפוץ
לפני השיפוץ
(צילום: טובי כהן)

לפני השיפוץלפני השיפוץ
לפני השיפוץ
(צילום: טובי כהן)


לפני השיפוץלפני השיפוץ
לפני השיפוץ
(צילום: טובי כהן)


לפני השיפוץלפני השיפוץ
לפני השיפוץ
(צילום: טובי כהן)
הצבעים בחדרי הילדים נבחרו לפי בחירת הילדים. כהן: "בחדר של הבן הבכור היה חשוב לו ליצור מספיק מקומות אחסון לספרים, לצעצועים ולאוסף הלגו שלו, כך שיהיו נגישים. לשם כך, תוכננו נישות מובנות בתוך ארון הבגדים".
"מאחר והוחלט לא להיכנס להוצאה של החלפת הפרופילים של רוב פתחי הבית, היה צורך להצניע את הפרופילים הישנים, מבלי לחסום כניסה של אור טבעי", אומרת כהן. "הפתרון שנבחר הוא ווילונות מבד בהיר וחצי שקוף. מעבר לפונקציונליות שבדבר, הווילונות הוסיפו רוך לחלל ומראה נעים יותר בחלל".
צריכים קבלן שיפוצים? לחצו כאן
ynet הוא שותף באתר "המקצוענים"
פרסום ראשוני: 08:12 , 14.06.20