הבית נבנה במקור בשנות ה-90', והוא כלל ארבעה חדרים. בעקבות השיפוץ הוא הוסב לבית עם חמישה חדרים, כשכל פנים הבית נהרס, למעט העמודים התומכים וחדר הממ"ד. מיקום הכניסה לבית שונה, וכך גם מיקום הכניסה לחדר הממ"ד. כמו כן, מיקום המטבח שונה ונוספה תוספת לחדר הרחצה.
אחרי השיפוץאחרי השיפוץ
אחרי השיפוץ
(צילום: אלעד גונן)

אחרי השיפוץאחרי השיפוץ
אחרי השיפוץ
(צילום: אלעד גונן)

אחרי השיפוץאחרי השיפוץ
אחרי השיפוץ
(צילום: אלעד גונן)
בדירה מתגוררים זוג בשנות ה-40 לחייו עם שלושת ילדיהם. בן קטן ושתי בנות בגיל ההתבגרות. בני הזוג מתגוררים בדירה מאז שהתחתנו, הם אוהבים את הבית ואת השכונה, ולכן העדיפו לשפץ אותו ולא לעבור דירה. מאחר שהמשפחה גדלה, היה להם צורך בחדר נוסף בבית, ומכאן הסיבה לשיפוץ המסיבי, שכלל חלוקת כל פנים הבית מחדש. השיפוץ כלל החלפת כל התשתיות: מים, חשמל, ביוב, תקשורת והוספת מערכות של בית חכם ומערכות מיגון מתקדמות.
במקור, היו שתי כניסות לבית: האחת כניסה ראשית, והשנייה מאזור הגינה. למעשה, הם השתמשו בפועל רק בכניסה שממוקמת ליד הגינה, ולמעשה נכנסו לבית כל יום דרך המטבח. לכן, הוחלט לשנות את הכניסה לבית כך שהיא תהיה מאזור הסלון, שונה הריצוף מחוץ לבית, וכן נוספה גדר היקפית מאלומיניום, נשתלו צמחים חדשים בגינה, ונוסף עציץ מואר וגדול לכניסה החדשה.
מיקום: נוף הגליל.
סוג המבנה: דירת גן.
גודל: שטח הדירה הוא 100 מ"ר.
דיירים: זוג בשנות ה-40 לחייו עם 3 ילדים.
עיצוב פנים: דלית ונגרובסקי.
סוג השיפוץ: שיפוץ מהיסוד שכלל החלפת כל התשתיות בדירה וחלוקת חדרים מחדש.
סכום השיפוץ: 850 אלף שקל.
משך השיפוץ: תהליך התכנון נמשך 3 חודשים והעבודה בפועל נמשכה 3 חודשים נוספים.
אחרי השיפוץאחרי השיפוץ
אחרי השיפוץ
(צילום: אלעד גונן, באדיבות אלוני)

אחרי השיפוץאחרי השיפוץ
אחרי השיפוץ
(צילום: אלעד גונן)

אחרי השיפוץאחרי השיפוץ
אחרי השיפוץ
(צילום: אלעד גונן)
פתחי הבית שונו, והחלונות הוגדלו משמעותית. בתוך הבית שונו כל מיקומי חדרי השינה וחדרי הרחצה, והם למעשה פורקו מהיסוד. הכניסה המקורית שהייתה מחדר המדרגות המשותף נסגרה, ואפשרה לעשות שינויים משמעותיים בתוך הבית.
שירותי האורחים שהיו ממוקמים בסמוך לסלון בוטלו, לטובת הגדלת יתר החדרים בבית. לחדר השינה של ההורים נוסף חדר רחצה, והוא הפך למעין סוויטת הורים. חדר הרחצה המרכזי השתנה, ונוסף חדר נוסף לילדים.
ביטול שירותי האורחים והוספת ארון גדול, אפשרו הוספת שטח אחסון משמעותי בבית.
אחרי השיפוץאחרי השיפוץ
אחרי השיפוץ
(צילום: אלעד גונן)

אחרי השיפוץאחרי השיפוץ
אחרי השיפוץ
(צילום: אלעד גונן)

אחרי השיפוץאחרי השיפוץ
אחרי השיפוץ
(צילום: אלעד גונן)

אחרי השיפוץאחרי השיפוץ
אחרי השיפוץ
(צילום: אלעד גונן)

אחרי השיפוץאחרי השיפוץ
אחרי השיפוץ
(צילום: אלעד גונן)

מה היו האתגרים העיקריים בשיפוץ בית זה?

"האתגר העיקרי היה התמודדות עם חלוקת החדרים והפיכת הדירה מדירת 4 חדרים לדירת 5 חדרים", אומרת מעצבת הפנים, דלית ונגרובסקי. "מעבר לכך, היו אתגרים הכרוכים בהסתרת פתח הממ"ד הנמצא בקרבת החלל הציבורי, שכן זוהי דלת מאוד לא אסתטית. היה צורך להתמודד גם עם עמוד מרכזי בסלון, שלא ניתן היה להוריד אותו, כדי לא לפגוע ביציבות המבנה. גם מיקום דלת הכניסה, היה אתגר, כך שהיא תשתלב בצורה הרמונית בחלל שהוא לא גדול במיוחד. כמו כן, הקרבה בין המטבח לסלון, בחלל קטן יחסית, הצריכה המון מחשבה וירידה לפרטים, כדי שהם ישתלבו יחד".

המטבח

המטבח נבנה כשני מקבילים. ציר האי משמש גם כמחיצה המפרידה בין שטח המטבח לסלון. ונגרובסקי: "זהו מטבח פעיל במיוחד, ולכן היה חשוב לזוג שמשטחי העבודה הפעילים לא יהיו קרובים מדי לסלון. לכן, הכיריים מוקמו בצד, והכיור הופרד בסמוך לקיר. מכיוון שאין גישה לאי המטבח מצד הסלון, היה חשוב שהוא ישמש כמחיצה דקורטיבית. לכן, נבחר אלמנט שיש, שמעניק שפה עיצובית אחידה. לפני השיפוץ, המטבח היה בתוך חדר סגור, והסלון היה גדול יותר. ואולם, הצורך בתוספת של חדר בבית, גרמה לאיחוד הסלון עם המטבח ולשינוי המיקום שלהם".
לדבריה, "מכיוון ששטח הדירה קטן יחסית, הוחלט לשמש קירות רבים לצורך אחסון. קיר הטלוויזיה הוא גם קיר הפרדה בין הסלון לבין חלק מהחדרים. זהו פריט שנבנה בנגרות בהתאמה אישית, עם אחסון לגובה ובצדדים, כדי להעניק תחושת מרחב.
"זהו למעשה מעין קיר כוח בדירה, שמסתיר את דלת הממ"ד. מכיוון שדלת זו ממוקמת במקום בולט יחסית בחלל הציבורי, היה צורך בפתרון דקורטיבי שיסתיר אותה".
אחרי השיפוץאחרי השיפוץ
אחרי השיפוץ
(צילום: אלעד גונן)

אחרי השיפוץאחרי השיפוץ
אחרי השיפוץ
(צילום: אלעד גונן)

חדרי הרחצה

כאמור, חדרי הרחצה פורקו לחלוטין ומיקומם שונה. חדר השירות בוטל ואוחד עם חדר הרחצה. לחדר השינה של ההורים התווסף חדר אמבטיה, על חשבון חדר הארונות הקטן שהיה שם לפני כן. הכניסה אל חדר זה היא באמצעות דלתות עם פרופיל בלגי.
חדרי השינה של ההורים והילדים
חדר השינה של ההורים היה קטן יחסית, ולמרות ביטול חדר הארונות, היה צורך לשנות את העמדת הריהוט כדי לאפשר הכנסת ארון. ונגרובסקי: "החלון בחדר זה הוגדל, מה שהוסיף המון אור לחדר. הקיר נצבע בצביעה גיאומטרית שמוסיפה תחכום, ונבחרו ידיות מעוצבות לארון הבגדים, להשלמת הטאץ' הסופי".
לדבריה, "בחדרי הילדים היה צורך לשמור על מינימליזם, לאור העובדה שגם חדרים אלו קטנים יחסית. נבחרו גוונים בהירים, עם נגיעות קלות של צבע. החדר של הבן שממוקם בממ"ד, הוא גדול יותר ואפשר פתרונות אחסון טובים יותר ועמדת עבודה מושקעת".
אחרי השיפוץאחרי השיפוץ
אחרי השיפוץ
(צילום: אלעד גונן)

אחרי השיפוץאחרי השיפוץ
אחרי השיפוץ
(צילום: אלעד גונן, באדיבות אלוני)

אחרי השיפוץאחרי השיפוץ
אחרי השיפוץ
(צילום: אלעד גונן)
עוד כתבות בנושא:
מה היה חשוב לדיירי הבית לשנות, לאור חווית המגורים הקודמת?
"מהניסיון של חיים באותו הבית לפני השיפוץ, הם הבינו שפינת האוכל הגדולה נותרת מיותמת רוב הזמן, והיא סתם תופסת שטח יקר בבית", מתארת ונגרובסקי. "אורח החיים הוא כזה שהם אוכלים בכיף בסלון, ומשקיפים אל הגינה שמוסיפה מאוד לתחושת המרחב בדירה, שהיא קטנה יחסית. ביטול פינת האוכל אפשר לסלון להיות הרבה יותר מרווח. דבר נוסף שהיה חשוב להם הוא שתהיה להם מקלחת פרטית משלהם, שהכניסה אליה תהיה מחדר השינה שלהם".
אחרי השיפוץאחרי השיפוץ
אחרי השיפוץ
(צילום: אלעד גונן)

אחרי השיפוץאחרי השיפוץ
אחרי השיפוץ
(צילום: אלעד גונן)

אחרי השיפוץאחרי השיפוץ
אחרי השיפוץ
(צילום: אלעד גונן)

אחרי השיפוץאחרי השיפוץ
אחרי השיפוץ
(צילום: אלעד גונן)

אחרי השיפוץאחרי השיפוץ
אחרי השיפוץ
(צילום: אלעד גונן)

אחרי השיפוץאחרי השיפוץ
אחרי השיפוץ
(צילום: אלעד גונן)

אחרי השיפוץאחרי השיפוץ
אחרי השיפוץ
(צילום: אלעד גונן, באדיבות אלוני)

על פלטת הגוונים של הבית

סגנון הבית הוא מאוד מינימליסטי, עם קווים נקיים ומודרניים. ואולם, דווקא השקט של מרבית האלמנטים בבית אפשר להתפרע עם נגיעות של שחור דרמטי, צהוב, ומנטה.
כמו כן, בחלק מהקירות יש שימוש בצביעה גיאומטרית – במסדרון יש טפט עם הדפס, בסלון יש שטיח גיאומטרי וכן בחדר השינה.
השפה הכללית של הבית היא שקטה וניטרלית, והצבעים הבולטים מוסיפים את הטוויסט. ונגרובסקי: "הבנות ביקשו לשמור על פלטת גוונים רגועה יותר בחדרים שלהן, ולכן הם עוצבו על סקלת גוונים של שחור-לבן ואפור, עם נגיעות קלות של צבע באלמנטים שקל להחליף ולהתחדש כשנמאס מהם".
צריכים קבלן שיפוצים? לחצו כאן
ynet הוא שותף באתר "המקצוענים"