מועצת רשות המים הודיעה היום (חמישי) שאישרה את עליית תעריפי המים לצריכה ביתית בכ-3.5% החל מינואר 2023, בין היתר בעקבות עלייה חדה במחירי החשמל והאינפלציה, לצד הגידול בהשקעות במשק המים בישראל.
>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו
1 צפייה בגלריה
ברז מים
ברז מים
ברז מים
(צילום: shutterstock)
לפי ההצעה שאושרה, התעריף לכמות מוכרת (התעריף הנמוך) יעמוד מינואר על 7.874 שקלים למ"ק (במקום 7.608 שקלים למ"ק) והתעריף לכל כמות נוספת (התעריף הגבוה) יעמוד על כ-14.057 שקל למ"ק (במקום 13.582 שקל למ"ק).
לפי הרשות, משמעות שינוי תעריפים זה על משפחה ממוצעת בת 4 נפשות הצורכת כ-16 מ"ק לחודש בעלות של כ-135 שקל, הינו גידול בעלות בסך של כ-5 שקלים לחשבון המים והביוב החודשי שיעמוד מעתה על כ-140 שקלים לחודש.
בידקו הנחות שמגיעות לאוכלוסיות מיוחדות אם אתם נופלים להגדרה זאת. בין היתר, ניתן לקבל הנחה מתאגיד המים המקומי עבור משק מים שחיים בו יותר משתי נפשות.
שימו לב שההתייקרות בגובה 5 שקלים עליה מדברת רשות המים, מקורה בחישוב שלא מתאים לכל משק בית, שכן הצריכה משתנה בין משקי בית ו ומשתנה מאוד גם בין משקי מים בני 4 נפשות.
הרשות מדגישה כי תעריף המים בישראל הוא מהנמוכים בעולם. עוד מסרה הרשות כי "כ-70% ממי השתייה בישראל מופקים באופן מלאכותי באמצעות מתקני התפלה. הליך הפקת המים במתקנים אלו דורש שימוש רב בחשמל וכתוצאה מכך, מחיר החשמל הוא מרכיב משמעותי בהוצאות משק המים בישראל ויש לו השפעה ישירה על תעריף המים בישראל.
לצד זאת, יש גידול בעלויות משק המים הנובעות מהשקעות של תאגידי המים והביוב, עדכון עלויות מט"שים, ותשלומים נוספים הנדרשים כחלק מהמשך הערכות לקליטת מי הים המותפלים, השומרים על ניהול יציב ובר קיימה של משק המים, לדוגמה: מתקן התפלה שורק ב', הגדול ביותר בארץ (כ־200 מלמ"ק לשנה) ומהגדולים בעולם, צפוי להיכנס לפעילות במהלך 2023, דבר שכמובן בא לידי ביטוי גם בתעריף".
גם ביוני האחרון, למרות הבטחה להוזלה, המים התייקרו, אם כי בשיעור מעט נמוך יותר. אז היתה זאת התייקרות של כ-10-8 אג' למ"ק ועלייה ממוצעת בתעריפים של כ-1.5 שקלים לחודש למשפחה.