מקדונלד'ס הולנד העלתה ליוטיוב סרטון פרסומת בן 45 שניות לחג המולד, ואז, שלושה ימים לאחר מכן, בעקבות מבול של ביקורת באינסטגרם, רדיט ורשת X שינתה את הסיווג של הסרטון לפרטי.
הפרסומת, שכותרתה "It’s the Most Terrible Time of the Year" (זו התקופה הנוראית ביותר בשנה), שעלתה לרשת בסוף השבוע שעבר, נוצרה באמצעות כלים של בינה מלאכותית ותיארה תקלות כגון עץ חג מולד שנופל, זמרים שמחליקים, רוכב אופניים שמתרסק, סנטה תקוע בפקק תנועה וקונים שנלחמים על דובי צעצוע. שקופית הסיום קראה לצופים "להסתתר במקדונלד'ס עד שיגיע ינואר".
1 צפייה בגלריה
מקדונלד'ס
מקדונלד'ס
מקדונלד'ס
(צילום: AP/Gene J. Puskar)
הפרסומת שהוגדרה "כגרועה ביותר"
הצופים כינו את הפרסומת "הנוראית ביותר" של השנה ו"בינה מלאכותית חסרת נשמה". המבקרים התלוננו על קפיצות חדות, תנועות גוף מוזרות ודירוג צבעים לא אחיד שהגבירו את אפקט "המוזרות".
"ה-AI לא יצר את הסרט הזה. אנחנו יצרנו אותו", אמרה מלני ברידג', מנכ"לית חברת ההפקה Sweetshop. היא הוסיפה בתגובה שפורסמה בעיתון "לה פיגארו" שעשרה אנשים עבדו חמישה שבועות על עריכת אלפי צילומים שנוצרו על ידי בינה מלאכותית, עבודה רבה יותר מאשר בצילומים מסורתיים. זה לא עזר, והמגיבים שאלו למה לא השתמשו בשחקנים ובצוותים אנושיים.
התגובה השלילית הזכירה את התגובות לפרסומת חג המולד האחרונה של קוקה קולה, שנוצרה על ידי בינה מלאכותית והציגה חיות קוטב סינתטיות. אחת התגובות של מומחי שיווק טענה כי מותגים מסתכנים בתגובות עוינות, מכיוון שצרכנים רבים רואים בבינה מלאכותית יצירתית "אגרסיבית ואנטי-אנושית". למרות שהכלים זולים ומהירים, הפיכת תוצרי הבינה המלאכותית לפרסומת קוהרנטית "אינה קלה", ומבקרים אף שאלו בציניות האם החברות מתחרות ביניהן כדי להרגיז את הקהל במינימום מאמץ.