אחרי שנים של בלגן בייבוא אישי: שר התקשורת, שלמה קרעי, התיר לייבא לארץ בייבוא אישי באופן חופשי מצלמות אבטחה ופעמון דלת חכם. עד כה הייבוא של הפריטים האלה דרש אישורי משרד התקשורת שהכבידו, סירבלו והקשו על הזמנתם אונליין מאתרי קניות ששולחים ישירות לישראל.
יבוא אישי של מוצרים אלו לא ידרוש עוד בקשה להיתר יבוא ממשרד התקשורת ובהמשך, משרד התקשורת יפעל לאפשר גם יבוא מסחרי של המוצרים האלו ללא צורך באישור מקדים. המשמעות לצרכנים גדולה כי פערי המחיר גדולים מאוד בין ישראל לסין – ארץ היבוא העיקרית של הפריטים הללו ביבוא אישי.
מדובר בפריטים מהפופולריים ביותר ביבוא לישראל. לפי נתוני משרד התקשורת, "ב-2024 יובאו לארץ כ-50 אלף מצלמות אבטחה ומצלמות כניסה לבית בייבוא אישי. מוצרים אלו מהווים כ-35% מהמוצרים שנדרש עבורם היתר יבוא אישי ממשרד התקשורת".
אלה מצלמות וידיאו קלות להתקנה, שעובדות עם אפליקציה ועוקבות אחר תנועה, מזהות בני אדם ובעלי חיים באמצעות AI, עובדות עם עוזרות חכמות כמו סירי ואלקסה, עם אפשרות להגדרת אזורי פעילות והתרעות באזורים אלה בלבד ואחסון הסרטונים בכרטיס זיכרון או בענן. לחלקן פאנל סולרי (מופעלות באמצעות הטענה בשמש).
אמזון חסמה את המשלוח לישראל בגלל משרד התקשורת
לפי בני בוחניק, הבעלים של קבוצת הקניות אונליין מהארץ ומחו"ל "כזה אני רוצה INeedIt", "זה תיקון שהיה צריך להיות חלק אינטגרלי בשינוי החוק הקודם ופשוט שכחו להוסיף את הקטגוריה הזאת להקלות. זה תיקון חשוב כי סתם תקעו מוצרים. וכשהבינו שטעו החלו לאשר את זה כמעט באוטומט. אבל זה סתם עיכב מוצרים וגרם לתסכול אצל צרכנים".
המותגים הפופולריים בתחום הם EUFY, ANKER, BEASUS, REOLINK ו-IMILAB. כולם מסין משום שאמזון חסמה את הקטגוריה – בגלל משרד התקשורת. "לפני כמה שנים אמזון חסמה את הקטגוריה כי היא דרשה אישורי יבוא רבים ומוצרים נתקעו מה שגרם להם להוצאות כבדות", מסביר בוחניק. "כי באמזון העסקה סגורה במעמד ביצוע העסקה ואם נדרש אישור, או תקינה, או הוצאה מיוחדת אחרת – אז אמזון מגבה את ההזמנה ומכסה את הכל. זה גרם להם כאמור להוצאות. עכשיו אנחנו מנסים לגרום להם לפתוח את הקטגוריה מחדש, אבל עד אז ההזמנות ימשיכו להיות מעלי אקספרס ומעט מאמזון – בגלל פספוסים של המערכת, או דרך חברות שילוח כמו דילטס ורד בוקס. בין היתר של Ring פעמון הדלת החכם של אמזון שהרבה צרכנים אוהבים".
פערי מחירים של יותר מ-100%
יניב פורת, הבעלים של קבוצת הקניות AliBuy, אמר ל-ynet שפערי המחיר מול ישראל "מטורפים". למשל, פורת מסביר, מצלמת אבטחה אלחוטית עם פאנל סולארי eufy S220 SoloCam נמכרת ב-276.84 שקל בעלי אקספרס (יש לבחור תקע EU) ועם קוד קופון T4A8FU יחד עם קופון AEAFF08 יוריד את המחיר עוד יותר. ועם הנחת מטבעות מחיר המינימום של המצלמה בעלי אקספרס מגיע לכ-226 שקל. בארץ היא נמכרת ב-630-580 שקל – פער של החל מ-157%.
4 צפייה בגלריה


פער של החל מ-157% במחיר. מצלמת אבטחה אלחוטית עם פאנל סולארי eufy S220 SoloCam
(צילום מסך: מהאתר)
מצלמת אבטחה eufy Solo 2K מבית Anker נמכרת ב-29.79 דולר. עם קופון AEAFF03 המחיר יורד ל-105 שקל בלבד ומשלוח חינם. בלי קופון היא נמכרת ב-123.31 שקל. בארץ: 310-250 שקל – פער של החל מ-138%.
מצלמת אבטחה Baseus Security P1 Lite נמכרת בעלי אקספרס במבצעים ב-18.99 דולר: קופונים יורידו את המחיר ל-72 שקל ומשלוח חינם. כעת היא נמכרת ללא מבצע ב-190.41 שקל. בארץ מחירה 250 שקל – פער של 32%.
מצלמת אבטחה IMILAB EC2 אלחוטית נמכרת בעלי אקספרס ב-152.08 שקל ללא קופונים ועם קופונים: AEAFF03 ו-CNIL01 המחיר יירד ל-135 שקל. בארץ: 400-200 שקל – פער של החל מ-48%.
יניב קוטר, הבעלים של חברת המשלוחים דילטס (DealTas), שמציעה כתובת בארה"ב עבור פריטים שלא נשלחים ישירות לישראל, אמר ל-ynet כי "הצרכן הישראלי רוכש מצלמות אבטחה כבר שנים רבות במחירים משתלמים בחו״ל. עד כה עזרנו לצרכנים למלא ולאשר מול משרד התקשורת את הטפסים שנדרשו, אך זה עדיין היווה חסם עבור רבים ששילמו יותר בארץ. מדובר במהלך שיגביר את התחרות ויאפשר ליותר משפחות לנטר ולהגן על הבית, בעיקר במציאות שאנו נמצאים בה. זה יקל באופן משמעותי על הצרכנים ובעיקר ימנע עיכובים מיותרים ועלויות מיותרות של אחסון במכס שנגרם עקב כך".
כמה הקטגוריה הזאת פופולרית?
"רק בשנה האחרונה לבדה, דילטס שלחה מארה״ב לישראל מעל ל-12 אלף מצלמות כאלה כשעל פי נתוניה המותגים המובילים בקרב הצרכן הישראלי הם – Eufy (חברה בבעלות אנקר), blink (בבעלות חלקית של אמזון), Wyze ו-TP link.
"צרכנים רבים רכשו גם מצלמות איכותיות של חברות כמו REOLINK, RING. העלות שלהן נעה בין 20 דולר למצלמות הפשוטות ועד מאות דולרים למצלמות איכותיות בעלות פיצ'רים מתקדמים יותר.
"יחד עם זאת, חשוב לזכור שבעוד שמשרד התקשורת מאפשר מעתה ייבוא חופשי של מצלמות ללא היתר, עדיין ישנם תדרים בהם לא ניתן להשתמש במצלמות בארץ וכדאי לבדוק לפני הקניה כי המצלמה תואמת לשימוש בישראל, כמו גם לבדוק שאתם רוכשים מוצר עם תמיכה באפליקציה מחוץ לארץ המוצא".