קרן המטבע הבינלאומית (IMF) אישרה לפנות בוקר (יום ג') את הזרמת המשאבים הגבוהה ביותר בהיסטוריה שלה, בעקבות מגפת הקורונה והפגיעה הקשה שלה בכלכלה ברחבי העולם.
>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו
דירקטוריון הקרן אישר הקצאה של 650 מיליארד דולר לשיקום הכלכלה ממשבר הקורונה, באמצעות מתן תנופה לנזילות הגלובלית ועזרה למדינות שמתמודדות עם ההשפעות השליליות של המגפה.
2 צפייה בגלריה
עם מסכות מסכה ב ניוקאסל ניוקסל בריטניה שם היה זינוק ב קורונה
עם מסכות מסכה ב ניוקאסל ניוקסל בריטניה שם היה זינוק ב קורונה
הקורונה בבריטניה
(צילום: AFP)
עתודות הנכסים, שידועות כ"זכויות משיכה מיוחדות" (Special Drawing Rights או SDR), יהפכו לזמינות ב-23 באוגוסט וישתחררו במדינות החברות ב-IMF.

רוב הכסף מיועד ל-20 הכלכלות הגדולות בעולם (ה-G20), אך חלק משמעותי מכוון לשווקים מתעוררים ולמדינות מתפתחות.
יו"ר קרן המטבע, קריסטלינה גורגייבה (Kristalina Georgieva), כינתה את התוכנית "החלטה היסטורית" ו"זריקת מרץ לכלכלה העולמית בזמן משבר חסר תקדים".
2 צפייה בגלריה
קריסטלינה גורגייבה, יו"ר קרן המטבע העולמית IMF
קריסטלינה גורגייבה, יו"ר קרן המטבע העולמית IMF
קריסטלינה גורגייבה, יו"ר קרן המטבע העולמית IMF
(צילום: בלומברג)
בעקבות החלטת הקרן, עלו קמפיינים שקוראים למדינות עשירות לתרום את חלקן למדינות העניות יותר.
אריק לקומפט, מנכ"ל ארגון Jubilee USA Network, אמר כי מדינות מתפתחות צריכות סיוע רב יותר כדי להתגבר על המשבר שיצרה מגפת הקורונה. "מדינות עשירות מקבלות את מרבית עתודות החירום, ועליהן לתרום אותן למדינות מתפתחות".
חבר הפרלמנט הבריטי, ליאם ביירן, הביע דעה דומה וכתב בתחילת השבוע כי התוכנית "תעבוד רק אם בעלי המניות של ה-IMF יסכימו על שלושה צעדים גדולים להוצאת הכסף ממגדלי השן ושליחתו לאיזורי העוני". ה-SDR "אינו מזור לעוני", כתב ביירן, אך הוא ציין כי כך ניתן יהיה למקסם את הסיוע. עוד הוסיף ביירן כי בריטניה "צריכה להוביל את המשא ומתן" סביב חלוקת הכסף.