בית המשפט המחוזי מרכז נעתר היום (חמישי) לבקשת נאמני קרן הגשמה והורה על הפעלת הקרן וחברות בקבוצה לצורך שיקומן. השופטת עירית וינברג-נוטוביץ קבעה כי "לאור נימוקי הבקשה והסכמת הממונה, אני מורה על הפעלת החברות לצורך שיקומן".
לפני כשבוע וחצי בית המשפט המחוזי מרכז הוציא צו לפירוק קרן הגשמה ומינה שני נאמנים. לאחר שמונו, ביקשו הנאמנים במסגרת בקשה שהגישו לבית המשפט לעשות מעבר מפירוק לשיקום. הנאמנים, עו"ד ניצה פוזנר ורו"ח גבריאל טרבלסי ביקשו מהשופטת להורות על הפעלת החברות לשם שיקומן, תוך הפסקת הליכי הפירוק. הנאמנים ציינו את תגובת הממונה על חדלות פירעון שהוגשה לפני כשבוע וחצי באמצעות עו"ד אילון בריל, במסגרתה נטען כי "ברור כי בהמשך הדרך, לאחר מינוי נאמן ובדיקת מצב החברות, היתכנותה הכלכלית של ההפעלה וגיוס מקור מימוני, ניתן יהיה לשקול בחיוב מעבר להליכי שיקום כלכלי".
>> לסיפורים החשובים והמעניינים בכלכלה ובצרכנות - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו, האזינו לפודקאסט הכלכלי היומי "כסף חדש", וסמנו "כלכלה" בהתראות אפליקציית ynet
1 צפייה בגלריה
אבי כץ בסניף קופיקס
אבי כץ בסניף קופיקס
אבי כץ, ממייסדי הקרן
(צילום: יריב כץ)
הנאמנים ציינו כי נמצא גורם פרטי שמוכן להעמיד מסגרת אשראי לחברות, בסכום מרבי בכל עת בסך 500 אלף שקל. "לאור הבחינה הראשונית וככל שבית המשפט יורה על קבלת אשראי חדש במעמד הוצאות הליך, סבורים הנאמנים כי ברוח המלצת הממונה, נכון יהיה גם להורות על הפסקת הליכי הפירוק והעברת החברות להפעלה לשם שיקומן הכלכלי. הנאמנים סבורים שהותרת החברות תחת צו פירוק, תביא לקיצן ותסתום את הגולל על היתכנות להשאת תמורה לנושים".
קרן הגשמה עוסקת בניהול עבור קבוצות משקיעים של השקעות בנדל"ן בחו"ל. במסגרת הבקשה שהגישה הקרן טענה כי לאורך שנות פעילותה, החברה ניהלה עבור קבוצות המשקיעים כ-245 פרויקטים (מעל 300 השקעות) בישראל, ארה"ב, אנגליה, קנדה, גרמניה, הולנד ועוד. נטען כי סך ההון שהושקע על ידי המשקעים בהשקעות השונות שבוצעו לאורך השנים עומד על למעלה מ-3 מיליארד שקל ושוויים המוערך של פרויקטים אלו עולה על 13.5 מיליארד שקל.
הקרן טענה באמצעות עו"ד שלום גולדבלט כי אין לה נושים. לפני מספר שנים, המייסדים אבי כץ וחנן שמש נפרדו מהשליטה בקרן הנדלן הגשמה וכיום בעלי השליטה באמצעות בסד אחזקות הם בין השאר איש העסקים האמריקני יוג'ין מנדלוביץ ואליהו קנפלר. כנגד החברה תלויות ועומדות כ-40 תביעות כספיות בגין השקעות שלא צלחו ותובענה ייצוגית.