חברת התשלומים הישראלית פיוניר (Payoneer) נקנסה ב-1.4 מיליון דולר על ידי משרד האוצר האמריקני בגין הפרה של 2,260 סנקציות שונות במספר רב של מדינות, לרבות איראן וסוריה. בין המדינות הנוספות ניתן למצוא את אוקראינה, סודן וכן הפרה של סנקציות נגד אישים אשר מוגדרים כחסומים להעברות כספים על ידי הרשויות האמריקניות.
>> לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים בכלכלה - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו
על פי הדיווח של משרד האוצר בארה"ב, בין השנים 2013-2018 עיבדה חברת פיוניר 2,241 תשלומים לגופים שנמצאים בחצי האי קרים, איראן, סעודיה וסוריה, וכן 19 הפרות של סנקציות של אישים אשר חסומים על ידי משרד האוצר האמריקני. על פי הדיווח, סך התשלומים שאיפשרה החברה עומדים על 802 אלף דולר. עם זאת, ממשרד האוצר האמריקני נמסר כי ההפרות לא היו חמורות.
1 צפייה בגלריה
מרכז שירות לקוחות 'פיוניר'
מרכז שירות לקוחות 'פיוניר'
מרכז שירות לקוחות 'פיוניר'
(צילום: אוראל כהן)
ההפרות שנעשו על ידי חברת פיוניר משוייכות לשורה של תקלות טכניות ובעיות של האלגוריתם של החברה אשר איפשרו את ביצוע העסקאות. משרד האוצר האמריקני קובע שפיוניר הייתה צריכה לדעת את מיקום המשתמשים שאותם זיהה בהמשך על פי שורה של אינדיקטורים שונים.
פיוניר, על פי משרד האוצר האמריקני, לא הצליחה לנקוט בזהירות מינימלית, ואיפשרה לאנשים אשר חסומים מהעברות לפתוח חשבונות ולבצע עסקאות.
ביוני האחרון החלה החברה הישראלית להיסחר בארצות הברית בשווי של 3.3 מיליארד דולר נכון למועד ההנפקה. החברה גייסה כמיליארד דולר כאשר כ-500 מיליון דולר זרמו לקופת החברה ו-500 נוספים הלכו למשקיעיה. פיוניר היא אחת מחברות הפינטק הוותיקות בישראל ובעולם בכלל. היא הוקמה ב-2005 על ידי יובל טל, שפרש מהחברה כדי להצטרף לקרן TEAM8. החברה מנוהלת היום על ידי המנכ"ל סקוט גאליט. הפלטפורמה הטכנולוגית שפיתחה החברה מאפשרת העברת תשלומים באופן בטוח בין מדינות, מימון עסקאות ללקוחות קיימים ועוד.
מפיוניר נמסר כי "עם גילוי תקריות אלה שנקבעו כבעלות משקל נמוך (non-egregious), חברת פיוניר נקטה בפעולות מיידיות, שכללו השקעות משמעותיות בטכנולוגיה ובכח אדם על-מנת לחזק עוד יותר את מערך הציות של החברה. כיום, תוכנית הציות של החברה עומדת בסטנדרטים הגבוהים ביותר בתעשייה, מבוקרת באופן קבוע על ידי מבקרים גלובליים מובילים ורגולטורים פיננסיים רבים".