השקל מאבד גובה בשוק המט"ח המקומי, שממשיך לעקוב אחר האירועים הביטחוניים והדיווחים על עסקה אפשרית להשבת החטופים. הדולר עולה ביותר מ-0.8% ביחס לשערו היציג אתמול, ונסחר קרוב ל-3.74 שקלים. האירו עולה ב-0.7%, לסביבת 4.01 שקלים.
ברקע למסחר, נתוני הגירעון המדאיגים - לפי נתונים שיצאו היום, הגרעון ב-12 החודשים האחרונים הגיע בסוף חודש אפריל לרמה של 7%, מול 6.6% בחודש מרץ. לפי חוק התקציב, תקרת הגרעון לסוף שנת 2024 עומדת על 6.6%.
>> לסיפורים החשובים והמעניינים בכלכלה ובצרכנות - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו
1 צפייה בגלריה
שקל דולר ואירו
שקל דולר ואירו
מט"ח
(צילום: shutterstock)
ביום רביעי הבא יתפרסמו בישראל נתוני האינפלציה של חודש אפריל (מייד לאחר חופשת יום העצמאות). מדד המחירים של אפריל, שצפוי להיות גבוה יחסית - עלייה של יותר מ-0.5% לפי התחזיות - יהיה האחרון שיפורסם לפני החלטת הריבית הבאה של בנק ישראל, ב-27 במאי.
בשווקים העולמיים ממתינים להחלטת ריבית באנגליה, גם כאן היא צפויה להישאר ללא שינוי, במקרה הבריטי על על 5.25%. הפאונד ללא תנועה מהותית, נסחר ב-1.249 דולר, גם היורו יציב, על 1.073 דולר.
האינפלציה באנגליה עמדה במרץ על 3.2% ואינפלציית הליבה (ללא אנרגיה, מזון, משקאות אלכוהוליים ומוצרי טבק) עמדה על 4.2%. בה בעת, אינפלציית השירותים, המשקפת את שוק התעסוקה החזק והעלאות השכר, טיפסה ב-6%.
לפי התחזיות, מדד המחירים של אפריל שעוד לא פורסם באנגליה צפוי להיות נמוך במיוחד, קרוב ל-2%, בשל ירידה שנתית חדה במחירי האנרגיה ביחס לאפריל שעבר. אם אכן המדד יעמוד על 2%, היעד של הבנק האנגלי, הלחץ הציבורי להורדת ריבית ילך ויגדל.
נכון להיום, המשקיעים בבריטניה מעניקים סיכוי של 80% להורדת ריבית ראשונה בחודש אוגוסט – הסיכוי להורדה מוקדמת יותר, בישיבת הבנק האנגלי בחודש יוני, עומדת על 50%.
ובמקביל, יום שלישי של נסיגה במטבע היפני - הדולר עולה ב-0.3% ל-155.91 ין לדולר. בשבוע שעבר הממשלה היפנית התערבה בשוק כדי לבלום את הנסיגה במטבע - אף שעד כה לא יצאה הודעה רשמית על ההתערבות. הסחורים מעריכים כי הרשויות מכרו מט"ח בהיקף של 60 מיליארד דולר במטרה לחזק את הין, לאחר שהידרדר בשני שעבר עד לסביבת 160 ין לדולר, שפל של 34 שנה.
פורסם לראשונה: 13:49, 09.05.24