בשיתוף "המקצוענים"
הבית נבנה לפני 16 שנה, ונרכש על-ידי בני-הזוג לפני 5 שנים. הגבר יזם הייטק והאישה עובדת סוציאלית.
הם הספיקו לגור בו שנתיים, ואז עברו להתגורר בקליפורניה ובמהלכו השכירו את הבית. לאחרונה חזרו לישראל, לאחר רילוקיישן של 3 שנים. בני-הזוג ערכו בו שיפוץ מקיף מיד עם חזרתם ארצה, והתאימו אותו לצרכים ולהעדפות שלהם.
51 צפייה בגלריה
(צילום: מאיה אבגר)

51 צפייה בגלריה
(צילום: מאיה אבגר)
מיקום: לכיש.
סוג המבנה: בית פרטי.
גודל: 180 מ"ר בנוי, בשטח מגרש של חצי דונם, עם 4 כיווני אוויר.
דיירים: בדירה מתגוררים זוג עם שני ילדים בני 5 ו-7.
סוג השיפוץ: שיפוץ חלקי שכלל הריסה של חלק מהחדרים, החלפת חיפויים ודלתות, שינוי פתחים והחלפה חלקית של תשתיות אינסטלציה.
סכום השיפוץ: 500 אלף שקל.
משך השיפוץ: הליך התכנון נמשך חודש, עבודת השיפוץ בפועל נמשכה חודשיים.
עיצוב פנים: לירון אוטמזגין.
51 צפייה בגלריה
(צילום: מאיה אבגר)

51 צפייה בגלריה
(צילום: מאיה אבגר)

51 צפייה בגלריה
(צילום: מאיה אבגר)
"הבית גובל בשטחים ירוקים של מושב לכיש, עם נוף קסום", מתארת מעצבת הפנים, לירון אוטמזגין. "מטרת השיפוץ הייתה להאיר את הבית ולהרגיש את הטבע גם כשנמצאים בתוכו. בני הזוג הרגישו שהעיצוב המקורי מיושן עבורם, ורצו לעדכן אותו ולהעניק לו מראה משפחתי ונקי יחסית, תוך שמירה על מונוכרומטיות".
השיפוץ כלל שינוי פתחי הסלון מחלונות צרים לוויטרינה רחבה, תוף יישור הקווים האלכסוניים וריבוע החלל. חדרי הרחצה עברו שיפוץ שכלל שינוי פתחי חלונות, החלפת אינסטלציה ומיקומי כלים סניטריים, החלפת דלתות, החלפת חזיתות נגרות בכל ארונות הבגדים, וחיפוי הבית בפרקט מעץ אלון.
מעטפת הבית נצבעה בטיח בגוון בהיר, הכניסה אל הבית ושביל המדרגות רוצפו מחדש בגרניט פורצלן דמוי בטון, ומרבד הכניסה של דלת הכניסה רוצף באריחי פישבון דמוי בריקים.
גם היציאה אל הפרגולה שהפכה לרחבה ומאווררת רוצפה באריח פישבון דמוי בריקים אפרפר שמעניק ניגוד יפה לפרקט האלון.
51 צפייה בגלריה
(צילום: מאיה אבגר)

51 צפייה בגלריה
(צילום: מאיה אבגר)

51 צפייה בגלריה
(צילום: מאיה אבגר)

51 צפייה בגלריה
(צילום: מאיה אבגר)
ברחבי הבית, שולבה צמחייה, על מנת לחבר בין החוץ לפנים, ולהוסיף עניין וצבע. זאת, לאור העובדה שסגנון העיצוב שנבחר הוא מונוכרומטי.
האם שונו פתחי המבנה מבחינת חלונות ודלתות?
"במקור, הבית תוכנן עם חלונות צרים וויטרינה צרה ואלכסונית לגינה", מציינת אוטמזגין. "שברנו את קיר החלונות עד לעמוד תמך ונפתחה ויטרינה מרשימה לכיוון החצר. הוויטרינה האלכסונית המקורית רובעה, וכך נוצר חלל סלון מרווח ופתוח. בחדר הרחצה של ההורים, נפתח חלון רחב יותר, שכן החלון הצר המקורי מנע כניסת אור טבעי ואוורור לחדר הרחצה. בחדר הרחצה הכללי, הדלת האחורית שהייתה כבדה ומגושמת, הוחלפה לדלת בלגית עם חלון".
האם נעשתה שבירת קירות, שינוי מחדש של מיקומי חדרים?
אוטמזגין: "נישות גבס שהיו בסלון ובפינת המשפחה הוסרו. פתח קיר בסלון שפנה למסדרון נסגר, וכך קיר הסלון הפך להיות בקו ישר ונקי. בחדר השינה, הוסרו קירות ונישות הגבס, ואדן החלונות הוחלף משיש לעץ בסגנון שאבי שיק מעודן יותר".
51 צפייה בגלריה
(צילום: מאיה אבגר)

51 צפייה בגלריה
(צילום: מאיה אבגר)

51 צפייה בגלריה
(צילום: מאיה אבגר)

51 צפייה בגלריה
(צילום: מאיה אבגר)

51 צפייה בגלריה
(צילום: מאיה אבגר)
האם נוספו שטחי אחסון לבית?
אוטמזגין: "בכניסה לבית תוכנן ארון לאחסון תיקים, נעליים ושואב אבק אלחוטי. בפינת המשפחה היו נישות גבס פתוחות עם שולחן עבודה עמוס חפצים. במקומו תוכננה ספריה מראטן בצידו האחד של המסדרון עם מדפים ומגירות ושלושה מדפים מעוצבים, בצידו השני של המסדרון. שולבו בו שולחן עבודה לשני ילדים וספסל".
בחדר השינה, הוסרו נישות גבס, ובמקומם מוקמה שידה בעבודת נגרות בהתאמה אישית, ובה מוקמה הטלוויזיה ונוצרו לידה שטחי אחסון נוספים. הגינה האחורית נוצלה לטובת מחסן גדול.

שלד המטבח נשאר, ורק החזיתות והחיפויים הוחלפו

"בשל מגבלת תקציב, הוחלט להשאיר את שלד המטבח", מפרטת אוטמזגין. "לצורך חידוש, חזיתות המטבח הוחלפו, ונוספו שינויים קוסמטיים ששיוו לו מראה חדיש יותר".
בין השאר, החלל שמעל לארונות המטבח המקוריים נסגר בקיר גבס, ובתוכו מוקמו פתחי מיזוג במראה תעשייתי. בין הארונות לגבס נוסף קרניז עדין.
צוקל המטבח הוחלף והותאם לחזיתות החדשות. תריס המטבח שהיה מיועד לאחסון מוצרי חשמל קטנים הוחלף ביחידה פתוחה עם גב מעץ אלון מחורץ, והפך לפינת קפה.
היחידות התלויות הוחלפו במדפים פתוחים. כמו כן, השיש, הכיור והברז הוחלפו.

שינוי העמדת הריהוט ופתיחת הקיר יצרו חלל מרווח ומזמין לאירוח

"מאחר שבני-הזוג מרבים לארח, והמטבח שלהם פעיל יחסית, הוחלט לשנות את כל העמדת הריהוט בחלל הציבורי", אומרת אוטמזגין. "במקור, הייתה ספה גדולה בצורה ריש שמוקמה על קיר החלונות הצרים, וכוורת שתחמה את אזור הסלון והפרידה אותו מהמטבח".
לדבריה, "בני הזוג, הרגישו שהמטבח מרגיש קטן ומבודד משאר החלל הציבורי שלו, ובחרו להסיר את נישות המדפים, לסגור את הפתח שהוביל למסדרון. בקו, קיבלנו קיר טלוויזיה ארוך ונקי, ומולו מוקמה ספה מאורכת".
כיוון שהוויטרינה הוגדלה, הוחלט למקם מולה כורסאות קלילות מקש, בכדי לא לפגוע בתחושת המרחב, ועל מנת לאפשר לטבע להיכנס יותר בתחושה אל הבית. שינוי העמדת הריהוט כללה מיקום של פינת אוכל גדולה יחסית (לעד 10 סועדים).
51 צפייה בגלריה
(צילום: מאיה אבגר)

51 צפייה בגלריה
(צילום: מאיה אבגר)

51 צפייה בגלריה
(צילום: מאיה אבגר)

51 צפייה בגלריה
(צילום: מאיה אבגר)

51 צפייה בגלריה
(צילום: מאיה אבגר)

51 צפייה בגלריה
(צילום: מאיה אבגר)

51 צפייה בגלריה
(צילום: מאיה אבגר)
בכניסה לבית מוקמו שירותי האורחים ומולם ארון כניסה במראה קורות עץ מאווררות בו מאוחסנים תיקים, נעליים ושואב אבק אלחוטי.
המטבח ממוקם משמאל לכניסה. צורתו המקורית (של האות ח') נשמרה. בהמשך למטבח פינת האוכל ומצד ימין הסלון שמתחבר אל יציאה לגינה.
מול פינת האוכל נמצא מסדרון רחב ידיים שהוסב לספריה ופינת עבודה משולבת ספסל. הסגנון מעט יותר תעשייתי ומאופיין בגופי תאורה שחורים ומגליל נייר ממוחזר התלוי על הקיר. בסוף המסדרון, אומנות עץ בהזמנה אישית.
51 צפייה בגלריה
(צילום: מאיה אבגר)

51 צפייה בגלריה
(צילום: מאיה אבגר)

51 צפייה בגלריה
(צילום: מאיה אבגר)
האם נוסף בבית חדר, פינת עבודה, פינת קריאה או כל פינה אחרת שלא הייתה קיימת?
אוטמזגין: "הממ"ד הפך לפינת עבודה עם ארון תריס גדול לאחסון סגור של קלסרים וציוד משרדי. המסדרון הפך לפינת לימודים ועבודה לילדים".
אם כבר עבר זמן מאז האכלוס, מהם הפידבקים שקיבלת?
אוטמזגין: "בני-הזוג הדגישו שמקומות האחסון הרבים בבית, מאפשרים לשמור על הסדר בקלות רבה יותר. דבר נוסף, הוא תחושת המרחב שנוצרה בבית, שגרמה להם להרגיש שהם עברו לבית חדש, ולא לבית שרק עבר שיפוץ".
כיצד נבחרה פלטת הגוונים לסלון?
אוטמזגין: "בעלת הנכס הציגה בפני תמונות של סלון בגווני אפור ושחור, והדגישה שהיא מעוניינת בסגנון עיצוב רגוע ומאופק. הצעתי לשמור על הבקשה לסגנון רגוע, אך הצעתי לה להיצמד לפלטת גווני חול וחומרים טבעיים יותר. ההחלטה הזו השפיעה על כלל העיצוב בבית, וממנה יצאנו אל עיצוב שאר החללים, תוך שמירה על מכנה משותף ביניהם".
המטבח המקורי היה בגוון ונגה ובקו כפרי. "הרצון היה לשמור על סגנון חם וכפרי, אך להעניק לו נגיעה מודרנית", היא מתארת. "לשם כך, נבחרו חזיתות שנצבעו בגוון חאקי (צביעה בתנור), הידיות שנבחרו הן בסגנון דק ומעודן. משטח העבודה שנבחר הוא במראה טראצו של חלוקי נחל, המשתלב עם שאר החומרים במראה הטבעי".
51 צפייה בגלריה
(צילום: מאיה אבגר)
האם יש קירות כוח בדירה, לפי מה נבחר המיקום שלהם, ולפי מה סגנון העיצוב שלהם?
"קיר הכוח בסלון הוא קיר הטלוויזיה, אשר שולב בו גם קמין עם פתח לגזעי עץ חשופים", מציינת אוטמזגין. "המטרה הייתה לייצר מראה חורפי חם ומשפחתי שיהיה נעים, קליל ולא מתאמץ. בפינת האוכל, גופי התאורה יוצרים עניין ודרמה ומייצרים חלוקה בין אזור המטבח והסלון".
האם שונה גודל חדרי השירותים והאמבטיה? חלק בוטלו או אוחדו?
אוטמזגין: "בחדר הרחצה של ההורים הייתה אמבטיה וגם מקלחון קטן, המקלחון בוטל והאמבטיה הפכה למקלחון זוגי גדול ומפנק. חדרי הרחצה הישנים פורקו לחלוטין ומיקום חדרי הרחצה החדשים שונה".
לדבריה, "השיפוץ היה בלוח זמנים אינטנסיבי, כיוון שבני הזוג התגוררו ביחידת דיור קטנה אצל ההורים ורצו לעבור מהר ככל האפשר. ואולם, הדבר היווה גם יתרון. שכן עבודה בלוח זמנים צפוף, מחייבת קבלת החלטות מהירה ותהליך שמסתיים בצורה יעילה יותר".
51 צפייה בגלריה
(צילום: מאיה אבגר)

51 צפייה בגלריה
(צילום: מאיה אבגר)
חדר השינה של ההורים
חדר הרחצה של ההורים מעוצב בהשראת חמאם עם טיח מרוקאי. משיקולים תקציבים ופרקטיים, נבחר לשטח המקלחון חיפוי של גרניט פורצלן דמוי טיח מרוקאי. אריחי הריצוף הם דמוי אבני בזלת, והפוגות שבין האריחים הם משמעותיים (בעובי של סנטימטר). חדר השינה הולבש בגוונים מאופקים. הארון בגוון אפור-מוקה, החומרים הם פשתן וקש.
51 צפייה בגלריה
(צילום: מאיה אבגר)

51 צפייה בגלריה
(צילום: מאיה אבגר)

51 צפייה בגלריה
(צילום: מאיה אבגר)

51 צפייה בגלריה
(צילום: מאיה אבגר)

51 צפייה בגלריה
(צילום: מאיה אבגר)

51 צפייה בגלריה
(צילום: מאיה אבגר)

חדר השינה של הילדים

"תפיסת העולם שלי היא שחדרי ילדים אמורים להיות מינימליסטיים", אומרת אוטמזגין. "כאלה שלא יעמיסו עודף חפצים בתוכם, יקלו על תחושת הארגון ויהיה קל לשמור עליהם מסודרים ומעוצבים".
שני הבנים חולקים חדר שינה. אחד הקירות חופה בטפט עדין, ועל קיר אחר נתלו פרטי דקורציה שכוללים מדפי במבוק וחיות. שטיח קש, מוסיף לתחושת חמימות ומתאים לשאר עיצוב הבית.
51 צפייה בגלריה
(צילום: מאיה אבגר)

51 צפייה בגלריה
(צילום: מאיה אבגר)

51 צפייה בגלריה
(צילום: מאיה אבגר)

51 צפייה בגלריה
(צילום: מאיה אבגר)

51 צפייה בגלריה
(צילום: מאיה אבגר)

51 צפייה בגלריה
(צילום: מאיה אבגר)

51 צפייה בגלריה
(צילום: מאיה אבגר)

על עיצוב הבית

"אני מאוד ממליצה על וילונות, וכך עשיתי גם בבית זה", אומרת אוטמזגין. "לטעמי, הם מעניקים תחושת גובה לחלל, מייצרים אשליה של חלל גדול יותר, ומרככים את העומס הוויזואלי שמייצרים החלונות. בחלל המרכזי, בחרתי לתלות את הוילונות על מוט דקורטיבי מפליז, ולא לתלות אותם מהתקרה".
לדבריה, "בחירת הרהיטים בסלון נעשתה מתוך מחשבה למזג את החוץ עם הפנים, ליצירת תחושה של חלל אחד גדול ומרווח הטובל בירוק".
בסלון מוקמו שני שולחנות המתאימים לשמש גם כריהוט חוץ. האחד עשוי מבמבוק והשני מבטון וברזל בגוון חלודה. כמו כן, נבחרו כורסאות קש לסלון, המתכתבים עם ריהוט החוץ שממוקם מאחורי חלון הזכוכית הגדול.
תאורת הקיר מעל הספה עשויה פורניר מכופף, בשילוב זוג תמונות ממוסגרות במסגרת עץ עדינה. שטיח הסלון עשוי צמר ומתחבר לתחושת החורפית של הקמין וגזעי העץ החשופים.
בחצר הבית, מספר פינות ישיבה, חלקן בסמוך לסלון ואחת מרוחקת יותר, הממוקמת ליד בור המשמש להדלקת מדורה. בגינה האחורית של הבית מתקן שעשועים לילדים, מחסן ואזור לתליית כביסה.

כך זה נראה לפני השיפוץ

51 צפייה בגלריה
(צילום: לירון אוטמזגין)

51 צפייה בגלריה
(צילום: לירון אוטמזגין)


51 צפייה בגלריה
(צילום: לירון אוטמזגין)


51 צפייה בגלריה
(צילום: לירון אוטמזגין)

51 צפייה בגלריה
(צילום: לירון אוטמזגין)

51 צפייה בגלריה
(צילום: לירון אוטמזגין)

51 צפייה בגלריה
(צילום: לירון אוטמזגין)

51 צפייה בגלריה
(צילום: לירון אוטמזגין)

51 צפייה בגלריה
(צילום: לירון אוטמזגין)

51 צפייה בגלריה
(צילום: לירון אוטמזגין)

51 צפייה בגלריה
(צילום: לירון אוטמזגין)

פורסם לראשונה: 08:32, 09.10.21