שליחים ללא גלגלים: זה מה שמציעה וולט בימים אלה בפיילוט חדש עבור משלוחים קצרי טווח, עד 500 מטר, שלא מצריכים רכיבה או רישיון - במרכז ת"א בלבד.
כלומר – זה מתאים למי שאוהב ללכת ברגל, למי שגר או מוכן לשהות עבור התפקיד בסביבה עמוסת בתי עסק או משרדים, או למי שממוקם ליד בית עסק עתיר הזמנות. המרחק מוגבל ל-500 מטר, כדי שהשליח הרגלי לא יותש אבל גם כדי שהאוכל במשלוח לא יתקרר מדי או יתחמם מדי. הזמן המוערך למסירת משלוח כזה הוא 10-15 דקות (בצעידה). בהמשך יתכן שהמרחק יגדל, לפי הביקוש והכושר של השליחים.
1 צפייה בגלריה
שליחים של וולט
שליחים של וולט
יהיה אפשר גם ברגל. שליחים של וולט
(צילום: אוראל כהן)

כרגע האופציה להיות שליח שנושא משלוחים ברגל, תוצע לשליחים חדשים בלבד שיירשמו לשירות, למרות שלעיתים עדיף גם לשליח שמחזיק בכלי רכב, להעביר את המשלוח ברגל מאשר בכלי תחבורה שמעוכב על-ידי פקקים ודרכים עוקפות. מי שלא עבד עד כה בוולט, צריך לפתוח לשם הצטרפות עוסק פטור או עוסק מורשה. מודל התשלום לא שונה משל וולטרים קיימים - הן מבחינת תוספות שונות והן מבחינת התמחור הכללי.
מהחברה נמסר כי "המהלך נולד מתוך ביקוש הולך וגובר מצד וולטרים המעוניינים לבצע משלוחים רגליים – מתוך רצון בהכנסה גמישה, שאינה תלויה בכלי תחבורה או אמצעים נוספים. מדי חודש נרשמות עשרות אלפי הזמנות בטווחים של עד 500 מטר בתל אביב, מה שהופך את המודל הרגלי לא רק לאפשרי, אלא לעיתים גם ליעיל ומהיר יותר".
וולט העלתה לאחרונה את דמי התפעול שהיא גובה, במקביל להשקת מנוי חודשי שמאפשר לא לשלם דמי משלוח. היא סופגת באופן קבוע ביקורת על היותה גורם משפיע מדי בתחום המסעדנות, כזה שהופך מסעדות תלויות בה וכזה שהפך את תחום השליחויות למקצוע פרוץ.
בשבוע שעבר הוגשה בקשה לאישור תובענה ייצוגית על סך 50 מיליון שקל לבימ"ש המחוזי ב"ש בטענה שהיא מטעה צרכנים במשלוחים מרשות סופרמרקט. בבקשה נטען כי בעוד שרשתות המזון מעדכנות את מחיר המבצע של המוצרים בקופה באופן אוטומטי, כך שגם לקוח שלא היה מודע לכך שהוא רוכש מוצר במחיר מבצע - המחיר שהלקוח ישלם בקופה יהיה מחיר המבצע, "ווולט מטעה את לקוחותיה תוך שהיא מחייבת אותם בסכומי כסף עודפים בניגוד לדין", משום שהיא לכאורה לא מעדכנת את לקוחותיה במחירי המבצע בתום הרכישה.