בדירה מתגוררים בני-זוג בשנות ה-50 לחייהם. הם רכשו דירת פנטהאוז גדולה בבניין מגורים ישן בידיעה שהבניין צפוי לעבור שיפוץ מקיף ויסודי. הדירה נבנתה במקור בשנת 92, ולאחר השיפוץ הפכה מדירת 6 חדרים צפופה לדירת 4 חדרים מרווחת.
אחרי השיפוץאחרי השיפוץ
אחרי השיפוץ
(צילום: שחר בן אבו )
היתרון הגדול של הדירה, והסיבה שהוחלט לרכוש אותה, הוא הנוף הפנורמי למפרץ אילת ולהרי אדום. יש לה מרפסת היקפית הפונה לצפון ולמערב. ללא ספק מדובר בנוף עוצר נשימה, שנשקף מכל פינה בבית.
הדיירים ראו בדירה זו את דירתם האחרונה, ולכן הם רצו למקסם את הפוטנציאל שלה. ילדיהם כבר נשואים, הם עזבו את הבית, ולכן הדירה שופצה והותאמה לצרכים שלהם כיום.
אחרי השיפוץאחרי השיפוץ
אחרי השיפוץ
(צילום: שחר אבו )
"מכיוון שמדובר היה בדירה ישנה במיוחד, היא חייבה שיפוץ מהיסוד", מתארת מעצבת-הפנים, ענת גפסו-אקילוף. "לאחר התייעצות עם קונסטרוקטור והבנת מגבלות הדירה, החל שלב התכנון".
לדבריה, "היתרון הגדול היה שלא הייתה מגבלת תקציב, ולכן כל חומרי הגמר, לרבות פרזול, אלומיניום, דלתות, חיפויי קירות, כלים סניטריים, ריהוט בנגרות אישית ואקססוריז, נבחרו בקפידה, וחלקם יובאו ארצה בייבוא אישי".
בני-הזוג טיילו לאורך השנים רבות בעולם, התארחו במקומות ובבתי-מלון יוקרתיים, ומשם שאבו את ההשראה לעיצוב. גפסו-אקילוף: "שניהם אוהבים מאוד את הסגנון המודרני-יוקרתי, ולכן הבית תוכנן כך שיהיה בקווים נקיים, עם אחידות של גווני שחור, לבן ועץ. שולבו בו פרטי אמנות שנבחרו בקפידה והובאו ארצה מחו"ל. בני הזוג חובבי אמנות, ואספו לאורך השנים שטיחים, פסלים כלי נוי וציורים".
אחרי השיפוץאחרי השיפוץ
אחרי השיפוץ
(צילום: שחר אבו )

אחרי השיפוץאחרי השיפוץ
אחרי השיפוץ
(צילום: שחר אבו )
מיקום: אילת.
סוג המבנה: דירת פנטהאוז עם 6 חדרים ומרפסת ענקית.
גודל: שטח הדירה הוא 180 מ"ר ושטח המרפסת הוא 170 מ"ר.
דיירים: זוג בשנות ה-50 לחייו.
תכנון אדריכלי ועיצוב פנים: ענת גפסו-אקילוף ודינה ישעיהו.
סוג השיפוץ: שיפוץ מאסיבי שכלל שבירת כל קירות הבית, למעט עמודים תומכם, והחלפת כל התשתיות בדירה: חשמל, אינסטלציה ותקשורת.
סכום השיפוץ: כ-2 מיליון שקל.
משך השיפוץ: תהליך התכנון נמשך 3חודשים והעבודה בפועל נמשכה כשנה.
אחרי השיפוץאחרי השיפוץ
אחרי השיפוץ
(צילום: שחר אבו )

אחרי השיפוץאחרי השיפוץ
אחרי השיפוץ
(צילום: שחר אבו )

אחרי השיפוץאחרי השיפוץ
אחרי השיפוץ
(צילום: שחר אבו )

אחרי השיפוץאחרי השיפוץ
אחרי השיפוץ
(צילום: שחר אבו )

אחרי השיפוץאחרי השיפוץ
אחרי השיפוץ
(צילום: שחר אבו )

אחרי השיפוץאחרי השיפוץ
אחרי השיפוץ
(צילום: שחר אבו )

החלל הציבורי

החלל הציבורי הכולל מטבח וסלון מרווח, תוכנן כך שיהיה כמה שיותר פתוח, מואר ומרווח, וישקיף אל הנוף שמבעד לחלונות הזכוכית הענקיים שבדירה.
לשם כך, נבחרו פרופילים בגוון לבן, על מנת שלא להדגיש את המסגרות, אלא ליצור מעין מסגרת מעודנת לתמונת הנוף הטבעי שנשקף מהדירה.
הוחלט לא לכסות את החלונות בווילונות, כדי לא להסתיר את הנוף, והותקן וילון תריס חשמלי המשמש רק להצללה בעת הצורך. העובדה שהבית פונה לכיוון דרומה, והשמש באילת קופחת, הרי שהמרפסת המקורה יוצרת הצללה נוספת, וכך גם התריס המובנה בתוך זכוכית כפולה, יוצר בידוד והחשכה.
כל מיקומי החדרים שונו, ולמעשה כל פנים הבית נהרס ונבנה מחדש. אמנם העמודים התומכים היוו אתגר, אך התמודדנו עם מגבלותיהן. במקור, היה חדר שינה היכן שכיום ממוקם המטבח.
שינוי המיקום שלו תרם רבות ליצירת חלל ציבורי מואר יותר ומרווח. באזור שבו ממוקם הג'קוזי, הייתה בעבר פינת אוכל דרכה היה מסדרון צר לחדרים. גם מיקום כל חדרי הרחצה בדירה שונה.
אחרי השיפוץאחרי השיפוץ
אחרי השיפוץ
(צילום: שחר אבו )

המטבח

המטבח תוכנן כך שיהיה בשני קווים מקבילים. הוא נחשב לעבודת הנגרות היקרה ביותר בבית, ועצם היותו בחלל שהוא חלק מהסלון, הופך אותו למאוד דומיננטי בחלל.
"קיר הארונות הגבוהים מוקם בצד, כדי לא לחסום את הנוף המרהיב", מתארת גפסו-אקילוף. "יש בו מקררים אינטגרליים נסתרים מאחורי דלתות, מקרר המייצר קרח וקולט אדים אינטגרלי נסתר מעל הכיריים".
הכיור ממוקם באי הפונה לסלון, והוא משמש כמשטח העבודה העיקרי. הוא כולל כיור רחב, טוחן אשפה, מדיח איטגרלי, מגירות אחסון גדולות ושני אזורי ישיבה. האחד, עם כיסאות בר בגובה של 90 ס"מ מהרצפה, והשני שולחן נשלף מתחת למשטח האי, המשמש לישיבה נמוכה יותר - שבו גובה השולחן הוא 75 ס"מ מהרצפה.
"אחד האתגרים הגדולים במטבח היה התמודדות עם עמוד קונסטרוקטיבי מרכזי, שלא ניתן היה להזיז, כדי לפגוע ביציבות המבנה", אומרת גפסו-אקילוף. "לכן, הוחלט לנצל אותו למיקום הטלוויזיה. העמוד נצבע בגוון שחור, כדי ש"ייעלם" אל תוך הרהיט שנבנה סביב הטלוויזיה, ויראה כמו רהיט מעוצב, ולא כמו עמוד סתמי במרכז החלל".
לדבריה, "בחלקו התחתון הוחלט למקם קמין ואלמנט של תאורת אווירה. כמו כן, תוכנן מטבח חוץ נוסף במרפסת, העשוי מנירוסטה, וכולל כיור, פינת ברביקיו ומקרר חיצוני".
אחרי השיפוץאחרי השיפוץ
אחרי השיפוץ
(צילום: שחר אבו )

אחרי השיפוץאחרי השיפוץ
אחרי השיפוץ
(צילום: שחר אבו )

אחרי השיפוץאחרי השיפוץ
אחרי השיפוץ
(צילום: שחר אבו )

אחרי השיפוץאחרי השיפוץ
אחרי השיפוץ
(צילום: שחר אבו )

אחרי השיפוץאחרי השיפוץ
אחרי השיפוץ
(צילום: שחר אבו )

אחרי השיפוץאחרי השיפוץ
אחרי השיפוץ
(צילום: שחר אבו )

אחרי השיפוץאחרי השיפוץ
אחרי השיפוץ
(צילום: שחר אבו )

אחרי השיפוץאחרי השיפוץ
אחרי השיפוץ
(צילום: שחר אבו )

אחרי השיפוץאחרי השיפוץ
אחרי השיפוץ
(צילום: שחר אבו )

אחרי השיפוץאחרי השיפוץ
אחרי השיפוץ
(צילום: שחר אבו )

אחרי השיפוץאחרי השיפוץ
אחרי השיפוץ
(צילום: שחר אבו )

אחרי השיפוץאחרי השיפוץ
אחרי השיפוץ
(צילום: שחר אבו )

אחרי השיפוץאחרי השיפוץ
אחרי השיפוץ
(צילום: שחר אבו )

שלוש סוויטות בדירה אחת

לבני-הזוג היה חשוב שיהיו שלושה חדרי שינה. האחד שישמש אותם ויכלול מיטה, חדר ארונות וחדר רחצה מרווח. השני, שיכלול מיטה, ארון קיר גדול וחדר רחצה מרווח. השלישי, שישמש אותם ביומיום גם כחדר עבודה עם משרד, אך בשעת הצורך יתפקד גם הוא כחדר אירוח.
לשם כך, תוכננה מיטה אינטגרלית המוסתרת בתוך הקיר ונפתחת רק בעת שימוש בה. גם לחדר זה יש חדר רחצה צמוד וארונות קיר נסתרים המוטעמים בתוך חיפוי עץ.
חדר זה קרוב יותר לחלל הציבורי, ונהנה מגישה למרפסת ההיקפית וכולל נוף מרהיב. הוא מתפקד כ"משרד" בבית, אך כזה שמזכיר לדייריו היכן הם נמצאים. עבודה מהבית, בתנאים כאלה, הופכת את השהות בו למעין חופשה יומיומית.
"גולת הכותרת של הבית הוא הג'קוזי המפנק והמפואר הממוקם בחלל הציבורי, בצמוד לספות של הסלון", מתארת גפסו-אקילוף. "הוא מוקף בדלתות זכוכית שקופה, כולל תאורה ייחודית בתקרה ומתחת למים ויש לו חיפוי קיר מעץ, שמעניק תחושה של בית-מלון יוקרתי. לאחר ייעוץ עם קונסטרוקטור, הוזמן הגודל המתאים למשקל שהדירה יכולה לשאת, נבנו חיזוקים ונעשו עבודות איטום נדרשות".
אחרי השיפוץאחרי השיפוץ
אחרי השיפוץ
(צילום: שחר אבו )
לדבריה, "תחילה נבחרה צמחיה טרופית, אך בסופו של דבר הוחלט לעשות שימוש בצמחייה מלאכותית בסגנון מדברי, התואמת את האזור הגיאוגרפי שבו ממוקמת הדירה. ליד הג'קוזי ניצב עץ ענק, ליצירת אווירה הרמונית בין החוץ ולפנים הבית".
אחרי השיפוץאחרי השיפוץ
אחרי השיפוץ
(צילום: שחר אבו )

אחרי השיפוץאחרי השיפוץ
אחרי השיפוץ
(צילום: שחר אבו )

אחרי השיפוץאחרי השיפוץ
אחרי השיפוץ
(צילום: שחר אבו )

אחרי השיפוץאחרי השיפוץ
אחרי השיפוץ
(צילום: שחר אבו )
האם יש קיר כוח בדירה?
גפסו-אקילוף: "קיר הכוח הוא למעשה הקיר המחופה בעץ. הוא מתחיל משטח חדר העבודה, ממשיך אל החלל הציבורי ומשם אל המסדרון המוביל אל חדרי השינה. הוא מחופה בעץ מסוג טיק, בשילוב פסים שחורים אנכיים ואופקיים, ומכניס עניין וחמימות לבית שברובו בצבעי שחור ולבן".
אחרי השיפוץאחרי השיפוץ
אחרי השיפוץ
(צילום: שחר אבו )

אחרי השיפוץאחרי השיפוץ
אחרי השיפוץ
(צילום: שחר אבו )

אחרי השיפוץאחרי השיפוץ
אחרי השיפוץ
(צילום: שחר אבו )
האם חלק מהרהיטים עברו מהבית הקודם לבית החדש?
גפסו-אקילוף: "למעשה רק רהיט אחד נשאר איתם, וכיום הוא משמש כשולחן בסלון. הוא נרכש לפני 25 שנה, והיה בעל ערך עבורם. הוא חודש ונצבע בצבע שחור מבריק, והזכוכית שלו הוחלפה בפלטת שיש שחורה".
אחרי השיפוץאחרי השיפוץ
אחרי השיפוץ
(צילום: שחר אבו )

אחרי השיפוץאחרי השיפוץ
אחרי השיפוץ
(צילום: שחר אבו )
עוד כתבות בנושא:

איך זה נראה לפני ובמהלך השיפוץ?

לפני השיפוץלפני השיפוץ
לפני השיפוץ
(צילום: ענת גפסו אקילוף)

לפני השיפוץלפני השיפוץ
לפני השיפוץ
(צילום: ענת גפסו אקילוף)

לפני השיפוץלפני השיפוץ
לפני השיפוץ
(צילום: ענת גפסו אקילוף)

לפני השיפוץלפני השיפוץ
לפני השיפוץ
(צילום: ענת גפסו אקילוף)

לפני השיפוץלפני השיפוץ
לפני השיפוץ
(צילום: ענת גפסו אקילוף)

לפני השיפוץלפני השיפוץ
לפני השיפוץ
(צילום: ענת גפסו אקילוף)

לפני השיפוץלפני השיפוץ
לפני השיפוץ
(צילום: ענת גפסו אקילוף)

לפני השיפוץלפני השיפוץ
לפני השיפוץ
(צילום: ענת גפסו אקילוף)

לפני השיפוץלפני השיפוץ
לפני השיפוץ
(צילום: ענת גפסו אקילוף)

שטחי אחסון: כמה שיותר נסתרים וחדר ארונות שקוף

"אחת הבקשות של הדיירים הייתה לייצר מספיק שטחי אחסון, מבלי לפגוע בעיצוב הבית", אומרת גפסו-אקילוף. "לשם כך נבנו ארונות קיר נסתרים כמעט בכל פינה בבית, כולל בכניסה לבית. מול דלת הכניסה נבנה ארון שהוא בר משקאות גדול, עם כלי הגשה. בכל חדרי השינה נבנו ארונות גדולים, ובמסדרון לאורך כל הקיר יש ארון אחסון נסתר. נבנה חדר שירות שבו מוקמו מכונת הכביסה, מייבש הכביסה, כל חומרי ואביזרי הניקוי, המצעים, המגבות, סלי הכביסה, פינה לגיהוץ וכיור שירות גדול".
בעקבות ניסיון החיים בבית הקודם, מה היה חשוב להם שיהיה בבית החדש?
"בני-הזוג מתגוררים שנים רבות בעיר אילת", אומרת גפסו-אקילוף. "בעקבות חווית מגורים קודמת, הם החליטו לערוך מספר שינויים בבית חלומותיהם החדש. בראש ובראשונה, הם רצו שהג'קוזי ימוקם בתוך הבית ולא מחוץ לו, כפי שהיה בביתם הקודם, שכן הוא לא היה בשימוש בגלל הטמפרטורות הגבוהות במשך מרבית ימות השנה באילת".
לדבריה, "פינת האוכל, לא הייתה בשימוש בבית הקודם, ולכן הם העדיפו להסתפק במשטח נשלף מהאי. לשמירת מראה נקי של המשרד, הוחלט לבנות ארון לאחסון מסמכים, קלסרים וניירת, במקום שאלה יאוחסנו בשידות פתוחות.
"כמו כן, בחדר הארונות, היה חשוב להם שהדלתות יהיה שקופות ושהתאורה בחלל זה תהיה טובה, כדי שיהיה קל למצוא בקלות את הבגדים".
גם בחירת הריצוף, התבססה על חווית המגורים הקודמת. גפסו-אקילוף: "מניסיון מר עם ריצוף מבריק בדירה הקודמת, שהבליט מאוד לכלוך, הם בחרו בריצוף מט, מטעמים פרקטיים".
צריכים קבלן שיפוצים? לחצו כאן
ynet הוא שותף באתר "המקצוענים"
פרסום ראשוני: 13:37 , 28.07.20