חודשים של דאגה וחשש מעליית מחירים חדה בגרמניה הגיעו לסיומם: הסכם קיבוצי חדש נחתם באחד ממפעלי הייצור המובילים לגלגלי שווארמה, והעבודה במקום תחזור לסדרה. כך מדווח אתר החדשות הגרמני DW.
השווארמה בגרמניה (doner kebab) היא לא רק פאסט פוד פופולרי כמו במדינות רבות, אלא גם סמל למורשת של המהגרים מטורקיה, בעיקר אלה שהגיעו בשנות ה-70 כדי לעזור בבנייה המחודשת של גרמניה לאחר המלחמה.
החשש העיקרי בעקבות השביתה והעיצומים במפעל הייצור שממוקם באזור באדן-וירטמברג שבדרום גרמניה, היה מעליית מחירי המנה. מנגד, העובדים במפעל, מרביתם טורקים, רומנים ובולגרים, ביקשו שיפור תנאים והעלאת משכורות. לטענתם, התנאים שלהם נשחקו והעבודה הפיזית של חיתוך בשר, תיבול והשרייה וסידור גלגלי השווארמה, היא מאומצת וקשה.
על פי הערכות, המחיר הממוצע של מנה עלה מ-4 אירו בשנת 2016 לרמה של 7 אירו בשנת 2025. על פי מחקר שפורסם בגרמניה, יש ערים שבהן המחירים נעים סביב 6 אירו, ובמקומות יוקרתיים או פופולריים יותר זה עשוי להגיע לאזור ה-9 אירו. פרופסור אוליבר הולטמולר ממכון לייבניץ למחקר כלכלי, אמר לתקשורת המקומית כי שלושה גורמים עיקריים מניעים את השונות במחירים: תחרות (כמה חנויות יש בסביבה), עלויות מקומיות (כמו שכירות ושכר), וביקוש.
ועל רקע התחרות והמחירים, עומדת גם בקשה של טורקיה לכך שהאיחוד האירופי יכיר ב"דונר קבב" כמתכון מוגן. אנקרה רוצה שייקבעו כללים על איך מכינים דונר כדי לשמר את האותנטיות שלו - מעובי פרוסות הבשר ועד שעות ההכשרה. אחרי חודשים של שיחות בין טורקיה למדינות האיחוד האירופי, הכדור נמצא כעת בחצר של הנציבות האירופית. ההחלטה תתקבל "בזמן הנכון", אמר דובר הנציבות לתקשורת המקומית.







