מדובר בדירת קבלן שנרכשה במסגרת "מחיר למשתכן". הבית נבנה בשנת 2019, ועוד בטרם המעבר אליו, בעלי הנכס החליטו לערוך בו שיפוץ משמעותי.
"בני-הזוג החליטו לשפץ את הדירה עוד לפני שעברו להתגורר בה משום שסטנדרט הבנייה היה מאוד נמוך, המטבח שלה לא היה שמיש בכלל ולא התאים למגורי משפחה פעילה, וחדרי הרחצה לא התאימו לצרכים שלהם", מתארת הילה אריאלי העוסקת בהום-סטיילינג ואשר ניהלה את השיפוץ.
"בני-הזוג, כמו זוגות רבים, מאוד התאכזבו לגלות שהמטבח המקורי לא ראוי להיקרא מטבח, אלא פינת עבודה", אומרת אריאלי.
אחרי השיפוץאחרי השיפוץ
אחרי השיפוץ
(צילום: אורית ארנון)

אחרי השיפוץאחרי השיפוץ
אחרי השיפוץ
(צילום: אורית ארנון)
"הזיכוי שמקבלים עליו הוא רק 5,000 שקל, כך שבפועל הדירה כלל לא מגיעה עם מטבח ראוי למגורים. דבר נוסף, הוא שחדרי השינה קטנים מאוד ובחלקם כלל לא ניתן להכניס ארון. שירותי האורחים במרכז הדירה, אינם פרקטיים וגוזלים שטח רב ממנה, ולכן רבים מבטלים אותם".
"לבני הזוג ידוע שכל שיפוץ שהם עורכים, גורר הסרת אחריות של הקבלן מבעיות רטיבות ונזילות בעתיד, אך לאור העובדה שהדירה הייתה רחוקה מאוד מהצרכים שלהם, אך לא הייתה להם ברירה", מוסיפה אריאלי.
"הם נאלצו לדחות את הכניסה אליה בשלושה חודשים, להוסיף סכום לא מבוטל של כמה מאות אלפי שקלים, ולהפוך אותה למתאימה עבורם. אמנם הדירה נקנתה בהנחה משמעותית, אך העובדה שצריך לפרק ולבנות אותה מחדש, גררה גם היא עלויות וזמן רב, ולא בהכרח הפכה את כל העסקה לכזו אטרקטיבית".

אחרי השיפוץאחרי השיפוץ
אחרי השיפוץ
(צילום: אורית ארנון)

אחרי השיפוץאחרי השיפוץ
אחרי השיפוץ
(צילום: אורית ארנון)

אחרי השיפוץאחרי השיפוץ
אחרי השיפוץ
(צילום: אורית ארנון)

אחרי השיפוץאחרי השיפוץ
אחרי השיפוץ
(צילום: אורית ארנון)

אחרי השיפוץאחרי השיפוץ
אחרי השיפוץ
(צילום: אורית ארנון)
מיקום: יבנה.
סוג המבנה: דירת 6 חדרים בפרויקט "מחיר למשתכן".
גודל: 160 מ"ר.
דיירים: זוג בסוף שנות ה-20 לחייו עם שתי בנות.
הום-סטיילינג: הילה אריאלי.
סוג השיפוץ: שיפוץ משמעותי שכלל שבירת קירות, הוספת נקודות חשמל ומים, ריצוף וחיפוי מחדש.
סכום השיפוץ: 350 אלף שקל.
משך השיפוץ: תהליך התכנון נמשך כשנה והעבודה בפועל נמשכה חודשיים.

מה כלל השיפוץ?

בדירה מתגוררים זוג בסוף שנות ה-20 לחייו ושתי בנותיהם. האישה ספרית והבעל קצב. הדירה תוכננה כך שבכניסה אליה תמוקם המספרה של בעלת הדירה. החדר שתוכנן כחדר אורחים הוסב למספרה.
השיפוץ כלל שבירת קירות במטבח ופתיחתו לכיוון הסלון. מרפסת השירות הוקטנה ובכך אפשרה להפוך את החלל הציבורי למרווח יותר. במקום מרפסת שירות בגודל של 2 וחצי מטר מרובע, הוחלט לצמצם אותם משמעותית, ולהפוך אותה למינימלית ככל הניתן, לטובת הרחבת המטבח.
נקודות החשמל והאינסטלציה במטבח שונו, נוספו נקודות תאורה בכל הבית, כל חדרי הרחצה שופצו מחדש (הריצוף והחיפויים שלהם הוחלפו).
קיר חדר הרחצה ביחידת ההורים נשבר, ובמקומו הותקן קיר זכוכית. כל הפאנלים בבית הוסרו, ועל גבי אריחי הריצוף הותקן פרקט בכל רחבי הבית, למעט בחדר המשמש כמספרה, אשר רוצף מחדש.
עוד כתבות בנושא:
"במסגרת השיפוץ, דאגנו להגדיל משמעותית את שטחי האחסון בבית", אומרת אריאלי. "הגדלת המטבח אפשרה פתרונות אחסון טובים יותר לכלי המטבח ולמכשירי החשמל הקטנים שבו. בכניסה לבית הוספנו ארון אחסון שכולל גם פינת שירות שבה מאוחסן שואב האבק. אחד החדרים בבית הוסב להיות חדר ארונות, וכן ביחידת ההורים מוקם ארון גדול בהתאמה אישית, המאפשר ניצול מקסימלי של השטח".

מספרה בתוך הבית, תוך שמירה על הפרדה ברורה בין החללים

חדר האורחים הוסב למספרה, ואחד הקירות נשבר כדי להרחיב אותו. אריאלי: "הוספנו שני כיורים (האחד לחפיפה והשני לשטיפת כלים) וכן נוספו המון נקודות תאורה כדי להפוך את החלל למואר במיוחד".

אחרי השיפוץאחרי השיפוץ
אחרי השיפוץ
(צילום: אורית ארנון)

אחרי השיפוץאחרי השיפוץ
אחרי השיפוץ
(צילום: אורית ארנון)
מיקום דלת חדר השירותים שונה, כדי להפוך את החלל למרווח יותר, וכדי לאפשר כניסה נוחה יותר לכל הפונקציות הנדרשות. כמו כן, הוקמה דלת נוספת שלמעשה מפרידה את הבית מהמספרה.
הכניסה לבית היא בעצם דרך שתי דלתות. דלת אחת, היא דלת הכניסה הראשית לדירה, אשר מובילה למספרה. אחריה, יש דלת כניסה נוספת, העשויה מזכוכית אטומה יחסית, שמאפשרת לדיירי הבית פרטיות מלאה, בזמן שיש אנשים במספרה. בכך, נשמרת הפרדה ברורה בין אזור העבודה לאזור המגורים.
אחרי השיפוץאחרי השיפוץ
אחרי השיפוץ
(צילום: אורית ארנון)
היו דברים שהיו חשובים לבני-הזוג והם התעקשו עליהם, גם ללא הסכמה ביניהם?
"לאישה מאוד היה חשוב שכל הבית יחופה בפרקט בהנחה בסגנון פישבון", אומרת אריאלי. "לגבר, היה חשוב שיהיה חדר ארונות מפנק במיוחד, ושיהיה בו מקום מיוחד לאוסף הכובעים שלו. לשני בני-הזוג היה מאוד חשוב שחדר הרחצה ירגיש כמו בבית-מלון. לשם כך נבחרו אריחי ענק גדולים וכהים, הפרזול שנבחר לחדר הרחצה שלהם הוא בגוון זהב (הברזים, המראה וגופי התאורה). גם הפרזול של קיר הזכוכית המחבר בין חדר השינה לחדר הרחצה כולל גימורי זהב".
אחרי השיפוץאחרי השיפוץ
אחרי השיפוץ
(צילום: אורית ארנון)

אחרי השיפוץאחרי השיפוץ
אחרי השיפוץ
(צילום: אורית ארנון)

אחרי השיפוץאחרי השיפוץ
אחרי השיפוץ
(צילום: אורית ארנון)

אחרי השיפוץאחרי השיפוץ
אחרי השיפוץ
(צילום: אורית ארנון)

אחרי השיפוץאחרי השיפוץ
אחרי השיפוץ
(צילום: אורית ארנון)

אחרי השיפוץאחרי השיפוץ
אחרי השיפוץ
(צילום: אורית ארנון)

אחרי השיפוץאחרי השיפוץ
אחרי השיפוץ
(צילום: אורית ארנון)

מה היו האתגרים העיקריים בשיפוץ?

אריאלי: "האתגר העיקרי היה שבמהלך כל תקופת התכנון לא קיבלנו אישור להיכנס לבית לקחת מידות, גם לא קיבלנו את תוכניות החשמל והתאורה, ונאלצנו להסתפק במידות כלליות. הדבר עיכב מאוד את משך הכניסה לדירה".
אתגר נוסף היה קשור לתוספת למטבח, של פינת ישיבה בסגנון דיינר אמריקאי. אריאלי: "חברת המטבחים לא מבצעת זאת, ונדרשנו להוסיף את ההשלמה עם נגר פרטי, ולדאוג שפרטי הנגרות יתאימו זה לזה. בגלל משבר הקורונה, היו דברים שהתעכבו באספקה. אחד מהם היה הפורמייקה של פינת הישיבה, שהייתה אמורה להיות תואמת למטבח, ובסופו של דבר הוחלפה בשל קשיי אספקה".
אחרי השיפוץאחרי השיפוץ
אחרי השיפוץ
(צילום: אורית ארנון)

אחרי השיפוץאחרי השיפוץ
אחרי השיפוץ
(צילום: אורית ארנון)

אחרי השיפוץאחרי השיפוץ
אחרי השיפוץ
(צילום: אורית ארנון)

אחרי השיפוץאחרי השיפוץ
אחרי השיפוץ
(צילום: אורית ארנון)

כיצד נבחרה צורת המטבח?

לאור העובדה שבעלת הדירה רצתה מאוד פינה ישיבה עם ספסל, כמו בדיינר אמריקאי, הוחלט לתכנן את המטבח בשני קווים מקבילים. אריאלי: "קיר אחד יועד לארונות גבוהים, ובמרכזו מוקמו הכיריים. הכיר השני כולל כיור ומשטחי עבודה, אליו הוצמדה פינת הישיבה.
"בני-הזוג רצו שמי שנמצא במטבח יהיה בקשר עין עם הסלון, ולא יבשל כשהוא עם הגב להתרחשות שבמרחב הציבורי בבית".
אחרי השיפוץאחרי השיפוץ
אחרי השיפוץ
(צילום: אורית ארנון)

אחרי השיפוץאחרי השיפוץ
אחרי השיפוץ
(צילום: אורית ארנון)

אחרי השיפוץאחרי השיפוץ
אחרי השיפוץ
(צילום: אורית ארנון)
מה היה חשוב לבני-הזוג שיהיה בדירה החדשה, בעקבות ניסיון במגורים קודמים?
אריאלי: "עד כה בני-הזוג התגוררו ביחידת דיור אצל ההורים או בדירות שכורות. זוהי הדירה הראשונה בבעלותם, והיה חשוב להם שהוא יהיה בית פתוח, מאוורר, מואר ונעים לאירוח. לכן, פינת האוכל גדולה במיוחד וממוקמת מול הכניסה.
"לשם כך, הוחלט גם להרוס את הקיר שהיה מול דלת הכניסה, ולמעשה הפך את הדירה ל'סגורה' יותר. לבני-הזוג היה חשוב שגם הסלון יהיה מרווח ויכלול ספה ארוכה וגדולה, וכורסה זוגית לצידה".

איך זה נראה לפני השיפוץ?

לפני השיפוץלפני השיפוץ
לפני השיפוץ
(צילום: הילה אריאלי)

לפני השיפוץלפני השיפוץ
לפני השיפוץ
(צילום: הילה אריאלי)

לפני השיפוץלפני השיפוץ
לפני השיפוץ
(צילום: הילה אריאלי)


לפני השיפוץלפני השיפוץ
לפני השיפוץ
(צילום: הילה אריאלי)

לפני השיפוץלפני השיפוץ
לפני השיפוץ
(צילום: הילה אריאלי)

לפני השיפוץלפני השיפוץ
במהלך השיפוץ
(צילום: הילה אריאלי)

לפני השיפוץלפני השיפוץ
במהלך השיפוץ
(צילום: הילה אריאלי)

לפני השיפוץלפני השיפוץ
במהלך השיפוץ
(צילום: הילה אריאלי)

כיצד נבחרה פלטת הגוונים לבית?

הכל התחיל מספת הקטיפה הכחולה, וסביבה למעשה נבנתה פלטת הגוונים לבית שמורכבת משילוב של כחול, ורוד, חום ואפור.
"בעלת הדירה רצתה מטבח כהה, אך לא מדי, ולכן נבחרו חזיתות באפור דמוי בטון, שזהו גוון שקל יחסית לתחזק, בבית שכולל מטבח פעיל עם ילדים קטנים", אומרת אריאלי. "היות שהמטבח והסלון הם כמעט באותו החלל, היה צורך שיהיה קשר ביניהם גם מבחינת הסגנון וגם מבחינת שילוב הצבעים.
אחרי השיפוץאחרי השיפוץ
אחרי השיפוץ
(צילום: אורית ארנון)

אחרי השיפוץאחרי השיפוץ
אחרי השיפוץ
(צילום: אורית ארנון)
"לשם כך, נבחר ריפוד תואם גם לפינת האוכל. אפילו חדר השינה אינו סטנדרטי, וגם שם בני-הזוג העדיפו להתפרע עם צבעוניות שהיא המשך טבעי של שאר הבית. מכיוון שמדובר בצבע קיר דרמטי, לקחנו בחשבון שניתן יהיה להחליף אותו אם יימאס, בקלות רבה יחסית".
ynet הוא שותף באתר "המקצוענים"
פרסום ראשוני: 07:59 , 05.08.20