מתל-אביב לכפר-סבא: בני-זוג בשנות ה-40 לחייהם, עזבו את העיר הגדולה לטובת דירה שתתאים יותר לצורכי המשפחה שהתרחבה. הדירה שנרכשה עברה שיפוץ חלקי, כדי להתאים אותה לצורכי המשפחה שהשתנו. הבעל יועץ בעסקי המסעדנות והאישה עובדת בתחום ההייטק ולהם שלושה ילדים.
 כך זה נראה אחרי השיפוץ כך זה נראה אחרי השיפוץ
כך זה נראה אחרי השיפוץ
(צילום: גדי יוסף)

 כך זה נראה לפני השיפוץ כך זה נראה לפני השיפוץ
כך זה נראה לפני השיפוץ
(צילום: עדי יואל)
בני-הזוג רכשו את הדירה בכפר-סבא לאחר שהתגוררו במשך עשר שנים בדירת שלושה וחצי חדרים בשכירות בתל-אביב. בדירה השכורה, לשלושת הילדים היה חדר משותף, לא הייתה להם מרפסת ולילדים לא היה מרחב למשחק. את רוב זמנם הם העבירו בגינת הבית, משום שלא היה להם מספיק מקום בתוך הבית.
"כשהחליטו לעבור, הם חיפשו דירה שבראש ובראשונה תענה על הצורך שלהם במרחב לילדים", מתארת האדריכלית ומעצבת-הפנים עדי יואל. "היה חשוב להם שלכל ילד יהיה חדר, אך שגם יהיה חלל משותף מספיק מרווח שיאפשר להם לבלות את רוב היום ביחד, מבלי שיהיו סגורים בחדרם".
הדירה שהם רכשו, היא בבניין שנבנה לפני 7 שנים, ואשר הייתה במסגרת התקציב שלהם, אך לא לגמרי התאימה לצרכים שלהם, ולכן, הוחלט לשפץ אותה.
הוחלט לא לשנות את המטבח הקיים, ולערוך שיפוץ חלקי שכלל בעיקר הלבשת בית, בסגנון מודרני עם נגיעות של פריטי וינטג' (בעיקר באמצעות הריהוט).
מיקום: שכונת כפר-סבא הירוקה.
סוג המבנה: דירה בבניין.
גודל: דירת 140מ"ר עם שני כיווני אוויר.
דיירים: בדירה מתגורר זוג בשנות ה-40 לחייו ושלושה ילדים.
סוג השיפוץ: שיפוץ חלקי שכלל חלוקת חדרים מחדש, עבודות חשמל, חיפוי רצפה וריהוט כל הבית.
תכנון ועיצוב: האדריכלית ומעצבת-הפנים עדי יואל .
סכום השיפוץ: 240 אלף שקל, מתוכם 130 אלף עבור השיפוץ ויתרת הסכום עבור ריהוט, עבודות אלומיניום ותאורה.
משך השיפוץ: תהליך התכנון נמשך חודשיים, השיפוץ בפועל נמשך חמישה שבועות.
 אחרי: קיר זכוכית שמכניס הרבה אור לסלון ולמטבח אחרי: קיר זכוכית שמכניס הרבה אור לסלון ולמטבח
אחרי: קיר זכוכית שמכניס הרבה אור לסלון ולמטבח
(צילום: גדי יוסף)

 אחרי: מרפסת שמעוצבת בצורה מזמינה אחרי: מרפסת שמעוצבת בצורה מזמינה
אחרי: מרפסת שמעוצבת בצורה מזמינה
(צילום: גדי יוסף)

 אחרי: דגש על פינת אוכל מוארת אחרי: דגש על פינת אוכל מוארת
אחרי: דגש על פינת אוכל מוארת
(צילום: גדי יוסף)

(צילום: גדי יוסף)

(צילום: גדי יוסף)
האם היו חילוקי דעות בין בני-הזוג לגבי סגנון העיצוב?
יואל: "לא, שניהם החזיקו בדעה אחת לגבי אופי השיפוץ. הם חיכו במשך שנים לדירה שיוכלו לשפץ כפי שחלמו".
 חדר משפחה עם ערסל: הפינה האהובה בבית חדר משפחה עם ערסל: הפינה האהובה בבית
חדר משפחה עם ערסל: הפינה האהובה בבית
(צילום: גדי יוסף)
האם נעשתה שבירת קירות ושינוי של מיקומי חדרים?
"להורים היה חשוב שגם בחלל הציבורי תהיה פינה מיוחדת לילדים, שבה יוכלו לבלות יחד עם חברים, להכין שיעורים או לרבוץ מול הטלוויזיה", מסבירה יואל. "נבחר החדר שקרוב לסלון, והוחלט לשבור את הקיר המחבר בין הסלון לבין פינת האוכל ולמקם במקומו קיר זכוכית. זאת, בכדי לאפשר להורים קשר עין עם הילדים".
לדבריה, "פתיחת הקיר תרמה להגדלת החלל הציבורי, האירה את כל פינת האוכל והמסדרון והוסיפה כיוון אויר נוסף. בנוסף, קיר זה מושך מאוד את העין ונחשב לקיר הכוח בחלל הציבורי של הדירה".
 אחרי: יחידת הורים עם חדר רחצה מרווח יותר אחרי: יחידת הורים עם חדר רחצה מרווח יותר
אחרי: יחידת הורים עם חדר רחצה מרווח יותר
(צילום: גדי יוסף)

(צילום: גדי יוסף)

(צילום: גדי יוסף)

(צילום: גדי יוסף)

ביטול חדר הארונות הקטן לטובת חדר רחצה מרווח ביחידת ההורים

ביחידת ההורים, הוחלט לוותר על חדר הארונות שהיה ממילא קטן ולא פונקציונלי, כפי שקורה בדירות קבלן רבות. בפועל, זהו לא באמת חדר ולא באמת ארון. השטח שהוא 'גונב' מיחידת ההורים משמעותי, וגורם לחדר להיות צפוף, לא סימטרי ומסורבל להתנהלות בתוכו.
"הוחלט לוותר עליו, ולתכנן את כל היחידה מחדש כך שתכלול חדר רחצה גדול ומרווח", מתארת יואל. "במקום חדר הארונות, הוזמן ארון בנגרות אישית, שמלווה את כל החדר מהכניסה ועד לחדר הרחצה, ומאפשר פתרון אחסון נוח ומעוצב".

מה היו האתגרים העיקריים בשיפוץ?

"האתגר המשמעותי ביותר היה להישאר במסגרת התקציב שנקבעה", אומרת יואל. "לכן, הוחלט לוותר על החלפת המטבח בשלב זה, לטובת דברים אחרים שהיו בראש סדרי העדיפויות של בני המשפחה. מטבח החלומות שלהם נשאר כפרויקט עתידי, מתוך הצורך לא לחרוג מהתקציב שעמד לרשותם".
אתגר נוסף היה חדר השינה של ההורים. יואל: "היו המון מגבלות, אבל בסופו של דבר הצלחנו גם לאפשר ארון מספיק מרווח, לצורך אחסון הבגדים וחדר רחצה הרבה יותר מפנק וגדול משהיה בדירה המקורית".
צריכים לשפץ את הבית? לחצו כאן
בתחילת השיפוץ הייתה דילמה גדולה של הזוג האם לרצף את כל הבית בפרקט או רק בחדרים. יואל: "הדילמה נבעה מהפחד שהוא ייהרס גם בעקבות הפעילות היומיומית במטבח וגם בעקבות ניקיונות. הוחלט לבסוף כן לרצף את כל הבית וכשהם ראו את התוצאה, הוסכם פה אחד שהפרקט שדרג את המראה הכללי של הדירה, והוסיף המון חום ותחושת חמימות ביתית".


(צילום: גדי יוסף)

"המון שנים הם חיכו למרפסת"

"אמנם בשל מגבלת תקציב, הם נאלצו לדחות את החלפת המטבח, אך מכיוון שהבעל עובד בתחום המסעדנות, תחום אוכל תופס מקום נכבד בחייהם", מתארת יואל. "זאת, הן בארוחות המשותפות מדי יום וגם בעובדה שהם מרבים לארח. משכך, ניתנה חשיבות לפינת האוכל, והעובדה שהקיר של חדר המשפחה הוא קיר זכוכית, אפשר להכניס אור טבעי ולהפוך את סביבת פינת האוכל למוארת יותר".
גם במרפסת הוחלט לתת מענה לישיבה סביב שולחן. "מאחר שבדירה הקודמת שלהם בתל-אביב, לא הייתה להם מרפסת או מקום 'לברוח' אליו כדי לספוג קצת את החוץ, הוחלט להשקיע מאוד במרפסת", מוסיפה יואל. "שולבה בה פינת ישיבה, פינת אוכל ומוקמו בה עציצים. לרוב, הם אוכלים סביב פינת האוכל שבתוך הבית, אך כעת יוכלו לצאת לאכול את הקינוח במרפסת, וגם ליהנות ממנה בקפה של הבוקר או של אחר-הצהריים".
(צילום: גדי יוסף)

(צילום: גדי יוסף)

(צילום: גדי יוסף)

כל מיקומי חדרי הרחצה והשירותים שונו

חדר הרחצה של ההורים, חדר הרחצה של הילדים ושירותי האורחים שינו את מקומם. בחדר ההורים, הוחלט להפריד את הקיר המפריד בין חדר השינה לבין חדר הרחצה ובמקומו להרוויח חדר רחצה מרווח יותר.
יואל: "יחידת ההורים הייתה מאוד חשובה לבני-הזוג. הם לא רצו להתפשר על מקלחת קטנה וכיור קטן, שכן החוויה שלהם בדירה הקודמת הייתה של צפיפות. לכן, התכנון כלל מקלחון רחב, ומספיק שטחי אחסון בחדר הרחצה".
גם חדר הרחצה שמשמש ביומיום את שלושת הילדים, עבר שיפוץ מסיבי. יואל: "אזור השירות (הכולל את מכונת הכביסה ואת מייבש הכביסה) הוסתר, והוצבו בו שני כיורים לצורך התארגנות משותפת מהירה וקלה יותר בשעות הבוקר".
עוד כתבות בנושא:
האם היו רהיטים שהיה חשוב לבני-הבית לשמור גם לאחר השיפוץ?
יואל: "הרהיט היחידי שעבר איתם מהדירה הקודמת לדירה החדשה הוא שידת עץ שנקנתה לפני הרבה שנים, ואשר מוקמה במיקום מרכזי בסלון החדש".
(צילום: גדי יוסף)

(צילום: גדי יוסף)
האם נוסף בבית חדר, פינת עבודה, פינת קריאה או כל פינה אחרת שלא הייתה קיימת?
יואל: "כן, חדר המשפחה לא היה בדירה המקורית, והוא משמש לפונקציות שונות: כשהאישה עובדת מהבית, יש לה שם פינת עבודה. כמו כן, הוא כולל פינת מחשב לילדים, טלוויזיה, ספרים וערסל".

כך זה נראה לפני השיפוץ

(צילום: עדי יואל)

(צילום: עדי יואל)

(צילום: עדי יואל)

(צילום: עדי יואל)

(צילום: עדי יואל)

(צילום: עדי יואל)

(צילום: עדי יואל)

(צילום: עדי יואל)

(צילום: עדי יואל)

(צילום: עדי יואל)

(צילום: עדי יואל)

(צילום: גדי יוסף)

(צילום: גדי יוסף)

(צילום: גדי יוסף)
"הערסל ללא ספק הוסיף המון אופי לחדר הזה, ובמקום שיהיה חדר עבודה ולימודים, הוא קיבל אופי של חדר משחקים קליל ואוורירי", אומרת יואל. "מכלול האפשרויות שבחדר זה, גרם לכך שכל אחד מדיירי הבית יכול להשתמש בו לצרכיו. הערסל הוא הפריט האהוב ביותר על בני הבית (גם הילדים וגם המבוגרים), וכך מחדר טלוויזיה הוא הפך לחדר משפחה".
צריכים לשפץ את הבית? לחצו כאן
ynet הוא שותף באתר "המקצוענים"
פרסום ראשוני: 16:43 , 03.05.20