רון גורה, יזם ותיק בעולם ההייטק הישראלי ומייסד שותף במספר סטארטאפים, מפנה את תשומת הלב לאחד הרגעים הקשים בחוויה האנושית: התקופה שלאחר אובדן אדם אהוב. החברה שלו, Empathy, שהושקה ב-2021, הפכה במהירות לפלטפורמה מובילה בתחום ה"grieftech" המתפתח, ומציעה שילוב של תמיכה רגשית וכלים פרקטיים להסדרת עיזבון.
עם 162 מיליון דולר שגויסו עד כה, כולל 72 מיליון דולר בסבב גיוס שלישי לאחרונה, Empathy משרתת כעת 45 מיליון אנשים בארצות הברית באמצעות שותפויות עם יותר מ-35 ספקי ביטוח גדולים.
2 צפייה בגלריה
רון גורה
רון גורה
רון גורה
(צילום: קובי קואנקס)
"Empathy היא החבר שהיית רוצה שיהיה לך כשאתה מאבד אדם אהוב," אמר גורה. "זה השכן המודע שבמקרה הוא גם עורך דין, אולי גם עובד סוציאלי לשעבר, מתאם מעולה, טוב מאוד עם בירוקרטיה, אבל גם מקשיב טוב. אנחנו מאמינים באופן יסודי שהאבל נעשה קשה בגלל הלוגיסטיקה, והלוגיסטיקה נעשית קשה בגלל האבל. רק כאשר אתה יוצר חוויה באמת קוהרנטית, כזו שיכולה לשלב בין מה שטכנולוגיה בקנה מידה יכולה לעשות עם מה שבני אדם הכי טובים בו, אתה יכול באמת לעזור. בשורה התחתונה: אנחנו חוסכים לאנשים זמן, כסף וכאבי ראש כשהם מאבדים אדם אהוב".
המוטיבציה של גורה היא אישית. הוא איבד את אחיו, והחוויה חשפה אותו למכשולים הלוגיסטיים והרגשיים שמשפחות מתמודדות איתם בעקבות מוות. הכאב הזה הפך לדחף ליצירת פלטפורמה מסוג חדש שמציעה הן הדרכה לאבל והן הקלה אדמיניסטרטיבית.
האפליקציה של Empathy מספקת שירותים הנעים מייעוץ אבל, מדיטציות והנחיות לכתיבת יומן ועד לסיוע בצוואות, ניהול נכסים ותביעות הטבות. משתמשים יכולים לגשת לתוכן מאורגן, להתחבר לקהילות תמיכה, או להאציל משימות לבני משפחה. מוצר חדש יותר, Life Vault, עוזר לאנשים לארגן מסמכים והעדפות מראש, צוואות, הנחיות רפואיות, משאלות לוויה, כך שמשפחותיהם לא יצטרכו לנחש מאוחר יותר.
"אנחנו לא באמת עוסקים במוות, אנחנו עוסקים בהעצמת אנשים דרך אבל וכל מה שבא אחריו", הוא אמר. "אובדן הוא בלתי נמנע. זה יקרה 100%. עכשיו השאלה היא איך אנחנו יכולים לעזור לך לחזור לעמוד על הרגליים? איך אנחנו יכולים להתמודד עם השינוי, השינוי שלא רצית בחייך, בניגוד לשינוי שאתה מחפש? המשימה שלנו היא להסיר את כל הבירוקרטיה מהדרך.
כשאנחנו חושבים על היכולות שלנו, זה פשוט מאוד: להעצים את המשפחה שעוברת אובדן. לא לעשות שום דבר שהוא ניטרלי או שלילי. לעולם לא להגדיל את חלק הארנק שמוצא במהלך מעבר חיים זה, רק להקטין אותו. זו הסיבה שזה חייב להיות מודל B2B2C, וזו הסיבה שאנחנו נשארים מיושרים ב-100% עם המוטיבציות והאינטרסים הטובים ביותר של המשפחות".
הגישה הממוקדת של החברה בארה"ב היא מכוונת. גורה הכיר בכך שבעוד ששורשי Empathy הם בתל אביב, השוק הישראלי קטן מדי כדי להצדיק פריסה מלאה, לפחות בינתיים. עם זאת, העניין הפנימי נשאר גבוה, והוא רמז על הרחבה אפשרית בעתיד, במיוחד אם שותף ביטוח מקומי יתקדם.
"אם אחת מחברות ביטוח החיים הגדולות מקשיבה עכשיו: הראל, מגדל, פניקס או מי שזה לא יהיה, אנחנו עשויים להתקשר לאחד מכם לעסקה".
המודל העסקי של Empathy בולט באקוסיסטם הטכנולוגי. במקום לגבות תשלום ישירות ממשפחות אבלות, הפלטפורמה מופצת דרך חברות ביטוח חיים כחלק מחבילות ההטבות שלהן. לפי גורה, הצעת הערך ברורה: "יצירת נאמנות. הספקים מנסים לשמור על אותו קשר, להראות את צבעיהם האמיתיים ברגע האמת, ולהסביר לקרובי המשפחה בדרכים רבות ושונות מדוע זה הגיוני לשקול אותם כהזדמנות להשקעה מחודשת", הוא הסביר.
"אם אני מפשט את זה יתר על המידה, אתה יכול לחשוב על Empathy כמו כוס יין בזמן שאתה מחכה לשולחן שלך במסעדה יקרה מאוד של טריליון דולר, שבה היין חייב להיות באמת טוב ומחושב. או שאתה יכול לחשוב על זה כמו שירות גרירה מעל ביטוח הרכב שלך, שם, עבור חלק קטן מהפרמיה, אתה מקבל רמות תמיכה נוספות ושקט נפשי. כאן, אתה קונה שקט נפשי פיננסי, וחברת הביטוח מוסיפה שקט נפשי רגשי ושקט נפשי אדמיניסטרטיבי מעל".
2 צפייה בגלריה
מוות קבר אלמן אילוס אילוסטרציה
מוות קבר אלמן אילוס אילוסטרציה
אילוטרציה
(shutterstock)
עם הערכה של 20 טריליון דולר בעושר שצפוי לעבור מדור הבייבי בומרס לדור הבא במהלך העשור הקרוב, Empathy מציעה למבטחים הזדמנות להישאר מחוברים עם מוטבים, ובפוטנציאל להפוך אותם ללקוחות לכל החיים.
נראה שהמשקיעים מסכימים. בנוסף לתמיכה מ-Aleph, General Catalyst, Index Ventures ו-Entrée Capital, סבב המימון האחרון של Empathy משך תמיכה מ-Adams Street ו-Brewer Lane.
גורה מייחס חלק מהצלחת החברה לגישה המכוונת למותג שלה, אסטרטגיה שמזכירה סטארטאפ ישראלי אחר: Lemonade. "היינו חייבים להתחיל עם המותג בגלל הסלידה שיש לאנשים מהמוות", הוא אמר. "אנחנו בהחלט חושבים שהעצמת משפחות היא סקסית".