השקל נחלש היום (ב') בפתיחת שבוע המסחר במטבע החוץ. הדולר עלה בשיעור של 0.6% ושערו היציג נקבע על 3.44 שקלים. האירו טיפס ב-0.5% ושערו היציג נקבע על 4.05 שקלים. בעולם מתחזק המטבע האמריקני מול המטבעות המובילים.

מלבד התנודתיות בשוקים הבינלאומיים עם הירידות החדות בבורסות, ברקע למסחר בשוק המט"ח עומד הסגר השני שנכנס לתוקף לפני החג ונתוני התעסוקה הקשים. על פי שירות התעסוקה, מספר המובטלים עומד כעת על 780 אלף איש.
1 צפייה בגלריה
דולרים ושקלים
דולרים ושקלים
דולר, שקל
(צילום: shutterstock)
עמית טל, מנהל מחלקת המסחר באופציות ונגזרים בחדר המסחר של בנק הפועלים, אמר כי "השקל ממשיך להיחלש היום, כאשר ההבנה שהסגר הנוכחי אולי לא יספיק ולאחריו תבוא החמרה, יוצרים חששות בקרב המשקיעים על השפעות שליליות על כלכלת ישראל בטווח הקצר. הסיבות המרכזיות להיחלשות השקל מול הדולר שהחלה בתחילת ספטמבר וממשיכה גם היום, הן התחזקות של הדולר בעולם מול המטבעות האירופאים בעיקר עקב הדיווחים על חשש מסגר שני בספרד ומדינות נוספות ומהתפרצות מחודשת של הנגיף בבריטניה, וכניסה לסגר שני בישראל במקביל לגידול במספר הנדבקים והחשש שסגר זה יקשה מאוד על העסקים שהצליחו לשרוד את הסגר הראשון".
הוא הוסיף כי "ניכר שלאחר הירידות בבורסות העולם בשבוע שעבר, השבוע נפתח המסחר בבורסות באירופה שוב בירידות בשווקי המניות עם צפייה לירידות חזקות היום בארה"ב. בנוסף, לעת עתה ההשפעות של חתימת ההסכמים הכלכליים עם איחוד האמירות לא באות לידי ביטוי בשוק המטבע".
בשבוע שעבר העריכו באוצר כי הסגר השני יביא למאות אלפי מובטלים. בביטוח הלאומי דיברו על בין 100 ל-200 אלף. אם האוצר צודק, אנחנו צפויים להגיע שוב למיליון מובטלים ויותר כמו בסגר הראשון. אם הביטוח הלאומי צדק נגיע ל-900 אלף. בכל מקרה, המצב גרוע בהרבה מאשר בסגר הראשון משום שחלק גדול מהמובטלים נמצאים כבר חצי שנה ללא עבודה ומציאת עבודה הופכת קשה יותר ככל שמתארכת תקופת האבטלה.