תחקיר חדש של CNN חשף עשרות פודקאסטים מזויפים בספוטיפיי, שמפנים משתמשים לרכישה לא חוקית של תרופות מרשם כמו אדרל, קסנקס, ואוקסיקודון, מבתי מרקחת מקוונים.
בתחקיר נמצאו פודקאסטים עם שמות בוטים כמו"My Adderall Store", שכוללים קישורים לאתרים המתיימרים למכור אדרל, תרופות משככות כאבים ממכרות כמו אוקסיקודון וויקודין, ותרופות נוספות. בחיפוש אחר "Adderall" (אדרל, תרופה להפרעת קשב שמשווקת בארץ בשם "אטנט") בספוטיפיי, שבעה פודקאסטים לפחות שפרסמו בתי מרקחת מקוונים הופיעו בין 100 התוצאות הראשונות. בחיפוש אחר "Xanax" (קסנקס), כ-20 מתוך 60 התוצאות הראשונות היו פרסומים דומים.
אחד הפודקאסטים המזויפים, בשם "Xtrapharma.com", פרסם שמונה פרקים קצרים בנובמבר 2024, כל אחד של פחות מ-10 שניות, ובהם קול ממוחשב מפרסם מכירות של קסנקס, פרקוסט, אוקסיקונטין או הידרוקודון "עם משלוח מאושר FDA ללא מרשם" - טענה שהיא בלתי חוקית בארצות הברית.
בתיאור הפודקאסט נכתב: "הפלטפורמה שלנו מספקת חוויה חלקה לאלה שמחפשים תרופות כמו קסנקס. בכמה קליקים, תוכלו להשיג תרופה אמינה זו מנוחות ביתכם, תוך הבטחת דיסקרטיות ונוחות תוך מתן עדיפות לצרכי בריאות הנפש שלכם."
בעקבות התחקיר, ספוטיפיי הסירה תוך שעות 26 פודקאסטים שמקדמים בתי מרקחת מקוונים. דובר החברה אמר כי הם הפרו את הכללים שאוסרים על תוכן לא חוקי וספאם. עם זאת, גם לאחר שספוטיפיי הסירה את הפודקאסטים, אחרים המשיכו להופיע בפלטפורמה. "אנחנו עובדים ללא הרף כדי לאתר ולהסיר תוכן מפר בשירות שלנו", אמר דובר ספוטיפיי ל-CNN בהצהרה.
מספר סוכנויות ממשלתיות בארה"ב הזהירו כי הזמנת תרופות מבתי מרקחת מקוונים עלולה להיות בלתי חוקית ובעלת השלכות מזיקות - ואף קטלניות. בשנת 2011, גוגל נקנסה בחצי מיליארד דולר על הרצת פרסומות לבתי מרקחת מקוונים קנדיים שמכרו באופן לא חוקי תרופות מרשם לצרכנים אמריקנים. ובשנת 2018, מינהל המזון והתרופות האמריקני (ה-FDA) קרא לפלטפורמות טכנולוגיות, כולל פייסבוק, רדיט וטוויטר, לעשות יותר כדי למנוע מכירות לא חוקיות של אופיואידים באתריהן.
אירוע זה מצטרף לביקורת קודמת שספגה ספוטיפיי בנוגע לתוכן בריאותי בפלטפורמה. ב-2022 העלו כמה אמנים מובילים חששות מהפודקאסט הפופולרי "The Joe Rogan Experience", שהפיץ באופן חוזר טענות שקריות על חיסונים והמגפה, וכמה מהם, כולל ניל יאנג, אף משכו במחאה את קטלוגי המוזיקה שלהם מהאתר. מומחי בטיחות מקוונת טוענים כי הפודקאסטים המזויפים הם סימן לכך שספוטיפיי צריכה לעשות יותר כדי להגן על הפלטפורמה שלה.