אתמול נפתח רשמית ברחוב דיזנגוף בתל-אביב, בסמיכות לדיזנגוף סנטר, הסניף הראשון של רשת ההמבורגרים שייק שאק, שהביאו לישראל הראל ויזל והמסעדנים האחים ארי ויורם ירזין.
ההמבורגר שמוגש בישראל ברשת שעשתה עלייה מארה"ב מגיע מחברת נטו שבשליטת דודי עזרא, יצרנית מוצרי בשר והיבואנית הגדולה בישראל לבשר מארגנטינה. נטו זכתה בייצור של המבורגרים לפי המתכון המקורי של הרשת האמריקנית ותחת השגחה שלה והם מיוצרים מבשר אנגוס איכותי.
>> לסיפורים החשובים והמעניינים בכלכלה ובצרכנות - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו
1 צפייה בגלריה
התור בפתיחת שייק שאק בתל אביב
התור בפתיחת שייק שאק בתל אביב
התור בפתיחת שייק שאק בתל אביב
(צילום: ריאן פרויס)
המגעים להבאת הרשת לישראל החלו בשנת 2020. אחת הסיבות שהגעתה לארץ התעכבה היא כי בעלי הרשת דרשו בתחילה שההמבורגרים ייובאו מארה"ב, כדי להבטיח שהרשת הישראלית תהיה נאמנה למקור. רק לאחר שהתברר שהיבוא אינו כלכלי, התרצתה הרשת הבינלאומית והחליטה לאפשר את ייצור ההמבורגרים בישראל, ונטו נבחרה כספקית ההמבורגרים.
את הלחמניות מייבאת עבור הרשת בן אנד ג'ריס ישראל, שמספקת לה גם את הגלידה שמככבת בחלק מהשייקים המפורסמים שלה.
הרשת אינה כשרה, אם כי ההמבורגרים מיוצרים מבשר כשר. אתמול נרשמו בפתיחה תורים ארוכים שבשיאם ארכו כ-70 דקות עד לדלפק, כאשר המחירים גבוהים ממקדונלד'ס וברגר קינג. המחיר נע בין 39 שקל ועד 69 שקל להמבורגר כפול. שייק שאק תפתח בקרוב סניף נוסף בנמל תל אביב במקום ארומה וכנראה תפתח סניף גם בשרונה.
על פי התוכניות, אמורים להיפתח 15 סניפים בישראל עד שנת 2033. בעולם מפעילה הרשת, שצמחה מדוכן נקניקיות במדיסון פארק במנהטן כ-430 סניפים.