לעולם יהיה ניחוח של עוגת דבש משהו שמחבר לבית, לתחושה הייחודית של חגי תשרי. רק שעם השנים, היא כבר לא לבד. שולחן הקינוחים של החג הפך להפגנת יצירתיות, להוכחה, שאין גבול לדמיון הקולינרי. העוגה המסורתית מקבלת טוויסטים, והופכת מתוחכמת יותר, ובצידה מוגשים קינוחים נוספים, שעושים שימוש נועז בסמלי החג.
כך, לדוגמה, אפשר להגיש עוגת קוגלהוף גבוהה, שבסיסה דבש, עטופה בקצפת, עליה מפוזרים גרעיני רימונים ופרחי אמנון ותמר. אפשר לסחוט קריאות התפעלות עם הגשת קינוחי כוסות חגיגיים ואישיים, ונראה מי יעז לסרב לשבקייה, אותה עוגייה מרוקאית מטוגנת, טבולה בסירופ מתוק. אי אפשר גם להתעלם מכדור גלידה טובה, שמוגש לבדו או כמצטרף לעוגת תפוחים חמה.
3 צפייה בגלריה
(צילום: shutterstock)

עוגת דבש מבית אמא (לשתי תבניות אינגליש קייק)

מצרכים:
5-6 ביצים
כוס סוכר חום (או חצי כוס סוכר לבן וחצי חום)
שלושת רבעי כוס דבש
שלושת רבעי כוס שמן
2 כוסות קמח תופח או קמח רגיל עם שקית אבקת אפייה
כפית סודה לשתייה, קורט מלח, כף קינמון (אם אוהבים: אפשר להוסיף גם קורט ג'ינג'ר טחון וציפורן)
100 גרם שקדים או אגוזים קצוצים
כוס מים רותחים בהם הומסה כפית נס קפה "בהיריון", או שקית תה.
tבקת סוכר לקישוט
אופן ההכנה:
מפרידים בין חלבונים לחלמונים, מקציפים את החלבונים עם קורט מלח.
בקערה נפרדת מקציפים חלמונים עם השמן והסוכר. מוסיפים את הדבש ומקציפים עוד דקה.
מאחדים את החומרים היבשים, ומוסיפים אותם לסירוגין עם כוס הנוזלים. בוחשים לאט ובאהבה. מקפלים פנימה את השקדים ו/או האגוזים הגרוסים, ולבסוף את קצף הביצים בכמה פעמים.
אופים בתנור שחומם מראש ל־160 עד 170 מעלות עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש.
הערות:
1. אל תחששו "להתפרע" עם תבלינים נוספים, כמו ג'ינג'ר טחון, הל או ציפורן, ובוודאי בקישוט ובהגשת העוגה. אני נוהגת להמיס רבע כוס דבש עם רבע כוס חלב שקדים ו־2 כפות חמאה (או מרגרינה בטעם חמאה פרווה), ומצפה את העוגה בעודה חמה. הדמיון והביצוע – לעולם שלכם.
2. אפשר להכין את המתכון כעוגה בחושה, בלי להקציף חלבונים.

תפוח עץ בתנור

מצרכים:
תפוחי עץ שטופים, עם קליפה, כמספר הסועדים. רצוי ירוקים
להכין עבור כל תפוח: כף דבש או סילאן, 2 כפות מים, 3-4 אגוזים שבורים וכמה צימוקים
אפשר: קורט קינמון
אופן ההכנה:
מרוקנים את הליבה של כל תפוח. בקערה קטנה בוחשים את החומרים וממלאים בהם כל תפוח. מניחים בתבנית ומכסים בנייר אלומיניום. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כשלושת רבעי השעה. מסירים את נייר האלומיניום ואופים עוד כחמש דקות להזהבה.
3 צפייה בגלריה
(צילום: my social)

דלי קרים וטוני מולי: גלידה במקום טיפול פנים

רשת הגלידריות הישראלית "דלי קרים" השיקה בשיתוף מותג הטיפוח הקוריאני טוני מולי, את גלידת BEUTY ICE CREAM, כחלק מהכניסה של הרשת לתחום ה־BEAUTY FOOD. הגלידה, בטעם וניל, מכילה בתוכה תוסף תזונה קולגן, במטרה להביא למראה עור צעיר וקורן.
3 צפייה בגלריה
(צילום: יח"צ)

גלידת החג של אניטה

ברשת גלידריות הבוטיק ANITA החליטו להתחבר בתקופת חגי תשרי לנוסטלגיה המשפחתית של פעם, לתחושת החמימות הביתית. לכן, עד סוף החגים, תחכה בסניפים גלידת אגסים מבושלים ביין אדום וקינמון, שהייתה בין הטעמים הראשונים שהוצעו בחנות הגלידה הקטנה והראשונה של הרשת. 

הכל במידה

מחקרים מראים, שתוספת המשקל בתקופת חגי תשרי עלולה להגיע עד לשלושה ק"ג. אז נכון, לא קל לסרב למטעמי החג, אבל רצוי לאכול במידה. מה מומלץ לעשות, כדי לצאת מהחגים עם טעם טוב ובלי עודף משקל מיותר?

1. שתו הרבה מים. שתיית כוס מים גדולה לפני ארוחה עשויה להביא לתחושת מלאות.
2. זכרו שכוס יין אדום מכילה כמות לא מבוטלת של קלוריות. נסו להסתפק בכוס אחת.
3. אל תעמיסו. אפשר להשאיר בצלחת מקום. גם כדי לתת כבוד לצלחות החג המעוצבות, וגם כי לעיתים, אפשר להסתפק ולשבוע מבלי לטעום מכל המבחר.
4. אכלו לאט. הרגישו את הטעם, הקלו על העיכול.
5. קמצו עם הקינוחים: לכו על שיטת הטעימות.
6. תפרקו אנרגיה: אפשר, למשל, להציע לפנות את הכלים. גם תהיו מנומסים, וגם תרוויחו עוד כמה צעדים.
7. הרבו בספורט: הליכה, רכיבה על אופניים או כל ספורט אחר, ככל שהבריאות מאפשרת.
8. צאו לטייל, שאפו אוויר נקי. המקרר יחכה לכם כשתחזרו.
חג שמח ומתוק!!!