גלידות שטראוס, שנמצאת בבעלות חברת דה מגנום של יוניליוור, הודיעה היום (רביעי) לקמעונאים על עדכון המחירון של חלק ממוצרי החברה מ-1 בדצמבר. קרמבו, מגנום, קורנטו וקרמיסימו יתייקרו בעד 9%. רוב מוצרי הגלידה שלה יתייקרו ב-4.8% בממוצע. אסקימו, סולרו וטוויסטר לא מתייקרים.
בהודעה נכתב כי ההחלטה על עדכון המחירים התקבלה "כתוצאה מהתייקרות משמעותית ומתמשכת בעלויות הייצור במפעלינו ובעלויות הלוגיסטיקה".
1 צפייה בגלריה
קרמבו ומגנום
קרמבו ומגנום
קרמבו ומגנום
(צילומים: סטודיו גלידת שטראוס, מתוך האתרים של שטראוס ונסטלה)
החברה מעלה מחירים, לטענתה בשל התייקרות של חשמל, ארנונה, שכר עבודה וחומרי גלם. בין חומרי הגלם העיקריים בתעשייה: חלב, אבקת חלב, סוכר, שומן צמחי וקקאו, למרות שמחיר הקקאו בירידה.
מחיר קקאו הוא בטונות, ונע בין 2,000 ל-3,500 דולר בין 2015 ל-2023. בסוף 2023 החל מחיר הקקאו לנסוק באופן קיצוני בשל פגעי מזג אוויר במערב אפריקה, כך שב-2024 המחיר זינק ליותר מ-12 אלף דולר, עלייה של עד 500%. כעת מחיר הקקאו ירד ל-5,817 דולר, אבל עדיין גבוה לעומת מחיר השוק עד 2023.
מחיר הסוכר הגיע לשיא בנובמבר 2023 וכעת נמצא בירידה. הוא עוד לא חזר למחירי 2020. מחיר מוצרי החלב בישראל עלו ב-1.4% השנה וב-4.49% אשתקד.
נזכיר כי גלידת שטראוס החלה בהיפרדות מיוניליוור ישראל ותפעל בקרוב תחת חברת הגלידה החדשה של יוניליוור העולמית. החברה פועלת תחת השם The Magnum Ice Cream Company, והיא כבר החלה לפעול באופן עצמאי ונפרד מחברת האם שלה ב-1 ביולי. גלידת שטראוס, שהיתה בעבר בבעלות חברת שטראוס, נרכשה על-ידי יוניליוור לפני כ-30 שנה.