בימים האחרונים עלו לא מעט דיווחים על כוונת מטא (חברת האם של פייסבוק) לבצע סבב נוסף של פיטורים, אחרי שבשנה שעברה קיצצה 11,000 משרות (13% מכוח האדם), אבל לא היה ברור עד כמה הוא יהיה משמעותי. בוול סטריט ג'ורנל פורסם אמש (שישי) כי הכוונה של מטא היא שגל הפיטורים הקרוב יהיה זהה לקודם, ויתפרס על פני מספר חודשים.
כבר בשבוע הבא צפויה פייסבוק לפטר עובדים שיגיעו מתפקידים שאינם מהנדסים. בנוסף, החברה צפויה לסגור כמה פרויקטים וצוותים במסגרת הקיצוצים הללו. חטיבת המטאברס (מציאות מדומה) צפויה לחטוף מכה משמעותית בפיטורים הללו.
>> לסיפורים החשובים והמעניינים בכלכלה ובצרכנות - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו והאזינו לתוכנית כסף חדש ב-ynet radio
2 צפייה בגלריה
לייק בפייסבוק
לייק בפייסבוק
פייסבוק
(צילום: Shutterstock)
"אנחנו ממשיכים להסתכל על מה טוב לחברה, ולתמרן בין האפליקציות שלנו ופרויקטים במעבדות של מציאות מדומה", אמרה מנהלת הכספים של מטא, סוזן לי, ביום חמישי האחרון בכנס של מורגן סנטלי. "זה יגרום לכך שנצטרך לקבל החלטות קשות ונסגור כמה פרויקטים על מנת להקצות משאבים למקומות אחרים".
פיצויי הפיטורים צפויים להיות זהים לאלה שקיבלו המפוטרים בגל הקודם, כלומר, ארבע משכורות ופיצוי נוסף על סמך הוותק בחברה. מדובר בחבילת הפיצויים מהנדיבות שהוצעו בשוק הטכנולוגיה בסבב הפיטורים בשנה שעברה. החברה אף מקימה בימים האחרונים "פורטל לעוזבים" שמיועד לייעל שאלות ובירוקרטיה בנוגע להטבות המגיעות למפוטרים.
במקביל, בימים האחרונים הודיעה מטא במזכר פנימי לעובדים שהיא סוגרת את צוות ניסויי המוצר החדש שלה שהוקם ב-2019 במאמץ לבנות אפליקציות חדשות ממוקדות צרכנים. במזכר כתב מנהל המוצר הראשי של מטא, כריס קוקס, כי יש צוותי מוצרים שכבר עובדים על דברים דומים, ואין צורך בצוות ייעודי לכך.
בנוסף לסגירת פרויקטים, מטא מייעלת את שכבת הניהול שלה על ידי כך שהיא מאחדת צוותים שעובדים על דברים דומים תחת מנהל צוות אחד. זה כולל, בין השאר, את צוות השיווק שלה, כך אמר מנהל התפעול הראשי, חוויאר אוליבן, באותו כנס של מורגן סנטלי.
2 צפייה בגלריה
מארק צוקרברג
מארק צוקרברג
מארק צוקרברג
(צילום: AP)
מטא גם תצמצם חלק מהמשרדים שלה בשבועות הקרובים ותעביר את העובדים למתחם של "משרדים חמים", בהם נעשה שימוש באותו חלל עבודה במקום שלכל עובד יהיה שולחן או משרד משלו.
ההחלטה על מאסת הפיטורים הנוספת מגיעה בניגוד לתחזית של המייסד ומנכ"ל החברה, מארק צוקרברג, שטען לפני גל הפיטורים הקודם כי מטא תישאר עם אותה כמות עובדים בסוף השנה הקרובה (87 אלף עובדים), ובפועל חודש לאחר מכן קוצצו כ-11,000 משרות.
הפיטורים הקודמים במטא סימנו את הארגון מחדש הרחב הראשון בתולדות החברה, כשהיא התמודדה עם צניחה משמעותית בפרסום לצד ירידה במחיר המניה. אותו גל קיצוצים הגיע אחרי שהחברה כמעט והכפילה את כוח האדם שלה במהלך מגפת הקורונה.
ענקיות טכנולוגיה, כולל מיקרוסופט ואמזון, פיטרו עשרות אלפי עובדים בזמן האחרון מאחר שהן לא עמדו ביעדים ורשמו הפסדים לא קטנים. מאז תחילת שנת 2022, כמעט 300 אלף עובדים פוטרו בתעשיית הטכנולוגיה, לפי בדיקה של האתר Layoffs.fyi, שעוקב אחרי המצב.