מחלבות גד וחברת הפודקט רימילק (Remilk) ימכרו משקה תחליף לחלב פרה בשם "החלב החדש" - אותו הן מתארות כ"חלב ללא פרות" וללא לקטוז, "שדומה בטעם, במרקם ובחוויה לחלב המסורתי".
קטגוריית תחליפי החלב מגלגלת יותר מחצי מיליארד שקל בשנה, עם חדירה של 60% למשקי הבית. כלל השוק החלב מגלגל 12-11 מיליארד שקל בשנה.
3 צפייה בגלריה
גד remilk
גד remilk
לטענת החברות מדובר במוצר שדומה בטעם, במרקם ובחוויה לחלב המסורתי. גד remilk
(צילום: remilk)

ההשקה הזאת מרחיבה סגמנט חדש בעולם תחליפי החלב, כשהראשונה להשיק בו הייתה שטראוס עם המותג קאו פרי (COW FREE) של יטבתה, שלא מכיל לקטוז, אבל מכיל אלרגן חלב.
זה מוצר שאמור לדמות חלב והוא מתאים לטבעונים ולשומרי כשרות (זה מוצר פרווה) וגם לרגישים ללקטוז אך לא לאלרגיים. הוא מיוצר על-ידי פרמנטציה שמדמה ייצור חלב על-ידי פרה: התססת שמרים שעברו שינוי גנטי, אבל המשקה שנמכר לצרכן לא מכיל רכיבים ששונו גנטית (נון gmo). כרגע, הוא מיוצר במפעל בספרד.
המשקה החדש ייכנס השבוע בגרסת בריסטה 1 ליטר לבתי קפה, מלונות ומסעדות - שוק שלגד יש אחיזה חזקה בו והחל מ-1 בינואר יימכר ברשתות השיווק ובמרכולים לצרכנים בשני מק"טים: מועשר וניל ומועשר - בבקבוקי 750 מ"ל. בהמשך יושקו מוצרים נוספים בסדרה. בין היתר גבינות וגלידות.
עבור ההשקה, מחלבות גד הקימו חברה משותפת עם רימילק. רימילק הייתה אמורה לייצר את המוצרים עבור מחלבת טרה - אך השת"פ הזה בוטל. טרה ותנובה השקיעו בחברה, אך בסופו של דבר רימילק משיקה עם מחלבות גד, שנחשבת למחלבה הרביעית בגודלה בישראל. גד ישיקו בקרוב גם שיתוף פעולה עם משק ויילר, במסגרתו ימכרו החל מהמחצית השנייה של 2026 תחליפי חלב צמחיים תחת השם Feel Gad.

איך הטעם, מה הרכיבים ואיך הערכים התזונתיים בהשוואה לחלב?

הבקבוק ממותג מחלבות גד ורימילק ומוצג לצרכנים כ"החלב החדש, בלי פרות, בלי פשרות" וגם כ"מושלם לקפה". הוא מתואר על גבי האריזה כמשקה שמכיל חלבון חלב שאינו מן החי, נטול לקטוז, מועשר בסידן ובוויטמין D, עם חיי מדף של 4 חודשים, יותר מחלב פרה ואחרי הפתיחה: 7 ימי צריכה מומלצים - פחות מחלב פרה.
3 צפייה בגלריה
גד remilk
גד remilk
גד remilk
(צילום: remilk)
הטעם והמרקם של המשקה דומים לחלב פרה, אבל הטעם מזכיר מעט חלב קוקוס, משום שיש שמץ של ריח קוקוס למשקה.
במשקה יש 38 קלוריות לעומת 60 קלוריות בחלב רגיל וגרם אחד של חלבון לעומת 3.3 גרם חלבון, כלומר 37% פחות קלוריות אבל 70% פחות חלבון. חלב רגיל מכיל 4.95 גרם פחמימות שהן סוכר שמקורו בחלב. ב"חלב החדש" יש 1.2 גרם פחמימות, מתוכן 1.1 גרם סוכר כלומר, 77.7% פחות לעומת חלב פרה. יש בו גם 26 מ"ג נתרן לעומת 50 מ"ג בחלב רגיל.
הוא כולל גם גרם אחד של סיבים תזונתיים, שני מק"ג ויטמין D2 ארגוקלציפרול ו-200 מ"ג סידן: כפול מחלב רגיל שאינו מועשר.
בעוד שחלב פרה עשוי מרכיב אחד בלבד, ב"חלב החדש" רשימת הרכיבים ארוכה: מים, שומן מאגוזי שיאה וקוקוס, 1.2% חלבון חלב BLB (חלבון בטא לקטוגלובולין) שאינו מהחי, סיבים תזונתיים, סוכר קנים, מווסתי חומציות (E452 ו-E340), סידן, חומרי טעם וריח, מייצבים קרגינן וג'לן גאם, מלח, מיץ מרוכז מפרי המונק (ממתיק ממקור טבעי שמחליף סוכר) מתחלב לציטין, ויטמין E וויטמין D2.

המחירים יהיו גבוהים - גודל הבקבוק עשוי לתעתע

זה יהיה משקה יקר: "החלב החדש" יימכר ל-100 מ"ל במחירי תחליפי חלב שגבוהים מחלב בעד 160%. מי שקונה במחירי אמצע ישלם בימים אלה על תחליף חלב כ-65% יותר מעל חלב פרה מפוקח ו-9% יותר כשהתחליף במבצע.
"החלב החדש" יימכר ככל הנראה במחיר דומה לקאו פרי של שטראוס שנמכר בימים אלה במחיר ממוצע גבוה מתחליפי חלב צמחיים: 15.90-17.90 שקל. המחיר שלו יהיה נמוך מזה פר בקבוק, כי הוא נמכר בנפח 750 מ"ל כאמור, בעוד שהמתחרים מוכרים בקרטוני ובקבוקי ליטר.
אלה המחירים כרגע במקרר תחליפי החלב: חלב רגיל 3% שומן בקרטון 1 ליטר, שמחירו מפוקח על-ידי המדינה, נמכר ב-7.28 שקלים ומטה. לשם השוואה, משקה שיבולת שועל נמכר ב-18.90-12.60 שקל ובמבצעים 10-8.45 שקל. משקה סויה נמכר ב-14.90-11 שקל, כשיש גם מותגים שנמכרים ב-18.90 שקל. במבצעים: המחיר יורד ל-8 שקלים.

ממה עשוי תחליף החלב הזה?

בדומה לקאו פרי של שטראוס, גם "החלב החדש" לא עשוי מתחליף צמחי אלא מבוסס על חלבוני חלב אמיתיים המיוצרים בתהליך התססה על-ידי שמרים.
החברות מסרו בהודעה לעיתונות ש"החלבון של Remilk זהה לחלוטין לחלבון המופק על ידי פרות, אך מיוצר מבלי להשתמש אף לא בתא אחד מן החי. החלבון קיבל את אישור ה-FDA ומשרד הבריאות הישראלי. בניגוד לתחליפי חלב מן הצומח, חלבוני Remilk זהים למקביליהם המסורתיים ולכן ניתן להפיק מהם מוצרי חלב הזהים בטעמם ומרקמם לכאלה המיוצרים באמצעות חלב פרה.
"פיתוח המוצרים מבוסס על הטכנולוגיה של Remilk, שפותחה במהלך חמש השנים האחרונות, בהשקעה של למעלה מ־150 מיליון דולר וכוללת עשרה פטנטים".
3 צפייה בגלריה
אביב וולף
אביב וולף
"נייצר קווים של מוצרים כמו יוגורט". מייסד ומנכ"ל Remilk, אביב וולף
(צילום: remilk)
אביב וולף, מייסד ומנכ"ל Remilk, אמר במסיבת עיתונאים שערכו החברות שיש מספר מפעלים בעולם שמייצרים עבור החברה את חומר הגלם בטכנולוגיה שהיא פיתחה ומפעלים אחרים יכולים לייצר את המוצר הסופי. "מדובר בפרמנטורים של 6-5 קומות שבתוכן השמרים המיוחדים שפיתחנו שמייצרים בעצמם את רכיבי החלב בדיוק כמו הפרה ובמקום בתוך הפרה. בסוף נייצר קווים של מוצרים כמו יוגורט וחלב".
לטענתו, החברה היא היחידה שגם פיתחה טכנולוגיה לייצור חלבון חלב וגם יודעת לייצר בעצמה את המוצר הסופי.
היו כוונות שבוטלו לייצר הכל במפעל אחד בדנמרק, משום שבסופו של דבר הוחלט שמשתלם יותר לייצר אצל קבלני משנה. היא חוותה גם השקה קצרה באירופה, יחד עם ג'נרל מילס במוצרי הגבינה של החברה - השקה שבוטלה בדיעבד. לפי וולף בזכות הביזור: "יש לנו בחברה יכולות ייצור בהיקפים אדירים".
מחלבות גד הונפקה לאחרונה בהובלת המנכ"ל עמיר אהרון. הציבור מחזיק ב-30% מהחברה, 39% ממנה מוחזקים בידי המייסד והיו"ר עזרא כהן ו-31% על-ידי קרן גרין לנטרן.