מייק בן ארי, החשוד בהונאת משקיעים במיליוני שקלים, יוסגר לידי ישראל. זאת, לאחר שבית המשפט בבוסניה, בה שוהה בן ארי לאחר שנמלט מהארץ, קבע כי החשוד בר הסגרה לישראל ודחה היום (ו') את ערעורו בנושא. בעקבות החלטת בית המשפט, שר המשפטים הבוסני הורה על הסגרתו, לבקשת המחלקה הבינלאומית בפרקליטות המדינה אשר מבקשת להעמיד לדין את בן ארי בגין עבירות הונאה.
>> לסיפורים החשובים והמעניינים בכלכלה ובצרכנות - הצטרפו לערוץ הטלגרם שלנו
במקביל לחקירה הפלילית שהתנהלה נגד בן ארי, הוא נכנס גם להליך חדלות פירעון ומונה לו נאמן. יש לציין כי מייק בן ארי מכחיש בתוקף את הטענות נגדו. לאחרונה הגיב לבית המשפט וציין כי "מייק בן ארי איננו 'מיידוף' הישראלי, הנאמן איננו ג'יימס בונד הרודף אחרי 'ארכי-פושעים' ברחבי העולם, לא נגנבו מעל ל-600 מיליון שקל".
1 צפייה בגלריה
מייק בן ארי
מייק בן ארי
מייק בן ארי
(צילום: חן גור אריה)
הפרשה נחקרה על ידי הרשות ניירות ערך. בן ארי נעצר באפריל שנה שעברה ושוחרר בתנאים מגבילים, ובכלל זה איסור יציאה מהארץ. הוא זייף דרכון של חברו נחום איזנשטאט, שם בו את תמונתו והצליח לצאת מהארץ ימים ספורים לאחר שחרורו בתנאים מגבילים. ב-24.6.2022 בן-ארי אותר ונעצר בבוסניה, אז החל הליך ההסגרה שלו.
אייזנשטאט עצמו הורשע על פי הודאתו במסגרת הסדר טיעון בעבירות של שיבוש מהלכי משפט והפרת הוראה חוקית בצוותא, לאחר שאפשר לבן-ארי לעשות שימוש בדרכונו תוך הבנה שבן ארי יתחזה אליו וייצא מן הארץ חרף ההגבלות שהוטלו עליו. על אייזנשטאט הוטל עונש של שבעה חודשי עבודות שירות וקנס כספי של 50 אלף שקל.
לפי החשדות המיוחסים לו, בן ארי הציע במשך שנים למשקיעים להשקיע באמצעות חברה פרטית בבעלותו בקרנות זרות, תוך הצגת מצגים שקריים למשקיעים, לפיהם מדובר בהשקעה בטוחה, המשיאה תשואה מובטחת גבוהה.
בפועל, בניגוד למצגים אלו, בן ארי פעל כבשלו בכספיהם של מאות רבות של משקיעים, בסכומי השקעה הנאמדים בכ-60 מיליון דולר, וזאת במשך למעלה מעשור.
באמצע חודש יוני קבע גם בית המשפט כי גרושתו של בן ארי, ורד כלש בן ארי, תשיב לקופת חברת EGFE שבשליטת מייק בן ארי סכום של 300 אלף שקל וכן תשלם הוצאות משפט בסך 35 אלף שקל. בכך נעתר בית המשפט לבקשת הנאמן לנכסי מייק בן ארי, עו"ד ליאור דגן, שהוא גם הנאמן של החברה הישראלית.
לעומת זאת, בית משפט לא נעתר לבקשת הנאמן להורות לגרושתו להשיב סכום נוסף של כ-196 אלף שקל (כ-58 אלף דולר). הנאמן טען כי מדובר בכספים שהועברו לכלש בן ארי מקופת החברה בשלושת החודשים שקדמו להליכי חדלות הפירעון של החברה ומהווים העדפת נושים אסורה.
ישראל ובוסניה והרצגובינה חתומות על אמנת ההסגרה האירופית, והליך הסגרתו של בן-ארי לישראל נוהל מכוח אמנה זו.