תחלואת חורף קשה בקרב עופות הלול גרמה לתמותה מוגברת וכתוצאה מכך למחסור בעופות ועליית מחיר של עד 10%.
מחיר העוף הטרי בפתח המשחטה עלה ל-12.5 עד 13.5 שקל לק"ג. החשש בענף הוא שהשפעות התמותה יכולות להגיע עד חג הפסח והירידה בכמויות תגרור עליות מחירים נוספות.
עוזי מחלב, מבעלי משחטת עוף עוז בשגב שלום בדרום, אמר ל-ynet ו"ממון": "החורף הזה היה יותר קשה בענף. יש תמותה גבוהה בגלל מחלות כמו ברונכיט ודלקות והעוף לא מגיע לסיום הגידול. המשמעות היא שיש מחסור והמחיר עולה וימשיך לעלות".
לדבריו, "הכנסת האפרוחים נעשית בקצב, אבל הבעיה היא אחוז המתים במהלך הגידול - חלקם לא מגיע למשקל. במקום שישחט עוף ב-2.5 עד 3 ק"ג שוחטים עוף כבר ב-2 ק"ג, זה כבר פחות 20% במשקל העוף".
אחד היצרנים הגדולים של מוצרי עוף קפוא לאכילה כמו שניצלים, רצועות עוף ועוד, הוסיף כי "אנחנו מודאגים. מחיר העוף, שהוא חומר הגלם העיקרי שלנו, עלה ואנחנו חוששים שהצרכן בנקודה שלא יספוג עוד עליית מחיר למוצר המוגמר. עוף טרי ימשיכו לקנות, אבל מוצרים מוגמרים שזה בתחום הנוחות יש חשש שיקטינו צריכה".
מועצת הלול טוענת כי לפי מספר האפרוחים שהיא מזרימה לענף לא צריך להיות מחסור, אבל לפי עדויות המגדלים התמותה כאמור גבוהה יותר.
מקבוצת א.א.ת, האינטגרציה הכי גדולה לעופות – משלב המדגרה ועד השחיטה – נמסר כי "יש מחלות קשות בלולים, שפעות שממיתות את העוף. התמותה השנה היא בממדים גדולים. כרגע יש חוסרים והמחיר עלה, אנחנו רק מקווים שזה לא יגיע לפסח, כי ברגע שמחזור גידול נפגע זה מתגלגל הלאה".
גורמים בענף אמרו כי המחיר אמנם עולה החודש, אבל לפני חודשיים המחירים ירדו בגלל עודפי עופות לבשר. לדבריהם בגלל לחץ של האוצר הופסק התכנון בענף הלול בניגוד לענף הבקר, ולכן אין מנגנון ויסות בענף ואין יכולות לשלוט על המחירים.
ישראל היא אלופה עולמית בצריכת בשר עוף, שמגיעה ל-47 ק"ג לנפש לשנה לעומת צריכה ממוצעת במדינות המפותחות (OECD) בסך 32 ק"ג לנפש לשנה.
כיום מחיר ק"ג עוף טרי שלם בסופרים הגדולים נע בין 20 שקל ל-25 שקל לק"ג. יש לציין כי הסופרים יצאו החודש במבצעי מחיר לאחר שבחודש ינואר הצריכה ירדה.
העוף נחשב אחד מהלוס לידר הפופולריים, שמושכים קהל. לכן יש רשתות שהמחיר אצלן עדיין בהוזלה.
פורסם לראשונה: 00:00, 05.02.25