בחירת השיר הישראלי לאירוויזיון לא עובדת בשקט - והפעם מצד יוצרים ישראלים. עכשיו צצות טענות לניגוד עניינים בבחירת השיר של קרן פלס לתחרות ודרישה מתאגיד כאן לבטל את ההחלטה.
1 צפייה בגלריה
קרן פלס, טקס פרסי אקו"ם
קרן פלס, טקס פרסי אקו"ם
שיר שלה זכה גם בשנה שעברה. קרן פלס
(צילום: מוטי קמחי)
המכתב, שהגיע לידי ynet, מופנה לתאגיד השידור כאן ולשר התקשורת שלמה קרעי, ובו טוענים יוצרים כי נפל פגם לכאורה בהליך הבחירה. הכותבים מציינים כי נציגי "טדי הפקות" - החברה שמפיקה את התוכנית "הכוכב הבא", אשר בוחרת בנציג ישראל לאירוויזיון – היו חלק מהוועדה, מה שמעלה לטענתם חשש לניגוד עניינים משמעותי.
כמו כן, מודגש כי השנה נבחר שוב שיר של קרן פלס (אחרי שבשנה שעברה נבחר "הוריקן" שהשתתפה בכתיבת), שמשמשת שופטת בתוכנית, מה שמעורר לטענת היוצרים ספקות לגבי ההליך.
בין היוצרים שחתומים על המכתב נמצא המוזיקאי והכותב רון ביטון. היוצרים דורשים מהוועדה לחשוף גם את הפרוטוקולים שלה, ולהקים וועדה חדשה או לקיים הליך שקוף שבו הציבור יכול לבחור.
בסוף השבוע הודיעו בתאגיד כאן כי שירה של קרן פלס נבחר מתוך 54 שירים על ידי הוועדה המקצועית שנבחרה בכאן.
מהתאגיד נמסר: "טרם קיבלנו לידנו את המכתב, ואולם אנו דוחים בתוקף את הטענות. ועדת בחירת השיר שייצג את ישראל לאירוויזיון מורכבת ברובה מעורכי מוסיקה בכירים של התאגיד, אנשי טלוויזיה והפקה בכירים של כאן ומנציגת ציבור, שאינם קשורים לשום חברת הפקה פרטית. הוועדה מפוקחת באופן הדוק על ידי סגן היועצת המשפטית של התאגיד לאורך כל החלטותיה וישיבותיה.
הליך הבחירה בשיר הישראלי הוא אנונימי וההצבעה על השיר הנבחר חשאית. השנה, באופן יוצא דופן, נבחר השיר הזוכה פה אחד על ידי כל חברות וחברי הוועדה - והעניין מדבר בעד עצמו על אודות הסיכוי המשמעותי שנותן צוות השופטים להצלחת השיר בתחרות ביחס ליתר השירים שהוגשו לוועדה.
לאורך השנים - היו יוצרים ומבצעים לא מעטים שייצגו את ישראל יותר מפעם אחת, ואף שנה אחר שנה. הצלחותיה של ישראל בתחרות בשנים האחרונות (זכייה במקום הראשון, במקום השלישי ובמקום החמישי) מעידות יותר מכל על מקצועיות הצוות הבוחר ואיכות הבחירה שלו".
מטדי הפקות לא נמסרה תגובה.