לפני פחות משנה היה עומר שם-טוב במנהרות חמאס בעזה, שאליהן נחטף ב-7 באוקטובר ממסיבת הנובה. אתמול הוא הגיע לקבלת פנים שערכה חברת yes במלון The Jaffa ביפו אחרי שחתמה על הסכם שיתוף פעולה עם שירות הסטרימינג HBO max, ובמסגרתו רכשה ענקית המדיה האמריקאית את הסדרה "שחר אדום", העוסקת בגיבורי 7 באוקטובר וכוללת פרק עם סיפורו של שם-טוב.
"הייתי במנהרה, ופתאום אני יוצא לאור הזרקורים", אמר שם-טוב. "בכל מקרה, אני לא סלב ולא מתיימר להיות סלב". כשנשאל איך הרגיש כשצפה בפרק המוקדש לו, אמר: "היה לי קשה מעט, מוזר מעט. היו קטעים שעשו לי טריגרים לשבי. אבל חזרתי הביתה, וזה מעין ניצחון. אחרי מה שעברתי, מבחינתי קיבלתי אוסקר על תפקיד חיי".
2 צפייה בגלריה
(צילום: רפי דלויה)
הסוויץ׳ המדהים הזה לפעמים עובר לך בראש?
"כל יום בערך, מעין כאפה כזו. אתה מסתכל לצדדים לפעמים ולא מבין מה הולך ממש עד הסוף, כאילו אני רואה את זה מהצד. בסופו של דבר עברתי משהו שגרם לי להבין המון על החיים, ואני מסתכל אחרת גם על אירועים כאלה".
אני מניח שנחשפת לעדות האחרונה של רומי גונן ב'עובדה'.
״לא ראיתי את הראיון המלא של רומי, טיפה קשה לי לראות את הדברים האלה עדיין. היה קטע שכן צפיתי בו ברשתות, כשהיא מדברת על התקיפות המיניות שעברה. רומי היא אחותי. היא אחת מאיתנו. כשראיתי את מה שסיפרה עבר בי כעס, עצבים בכל הגוף. היא ראתה בחוץ שמיים ושמעה ציפורים ויכולתי להבין ממש את הדיסוננס הזה שם. כי גם אני הייתי בחדר שבור ומסריח ולא נעים ולשמוע בחוץ ציפורים ולראות בחלון את האור בחוץ - זה היה משהו מאוד קשה. כי אתה מבין שהחיים בחוץ ממשיכים. היה לי קשה לראות את רומי מספרת על זה״.
2 צפייה בגלריה
מתוך: "שחר אדום"
מתוך: "שחר אדום"
מתוך "שחר אדום"
(באדיבות yes)
במסגרת שיתוף הפעולה עם HBO max יוצעו למנויי yes תכנים חדשים רבים, בהם "אביר שבע הממלכות", הסדרה החדשה מעולמות "משחקי הכס"; הסרט "סופרמן" בבימוי ג'יימס גאן; הסדרה זוכת האמי "הפיט" עם נואה ווילי; דרמת הפשע "טאסק" בכיכובו של מארק ראפלו; הסדרה "פיסמייקר"; ועונה חדשה ל"התעשייה".