נשיא אוניברסיטת בן-גוריון בנגב, פרופ' דניאל חיימוביץ, היה היום (ב') הנואם המרכזי בדיון שנערך בנושא חקלאות חדשנית בעידן של שינויי אקלים באקספו דובאי.
משרד החקלאות ופיתוח הכפר, בשיתוף מכון וולקני וארגון Start-Up Nation Central מארחים השבוע בביתן הישראלי בתערוכת האקספו הבין-לאומית בדובאי, אירוע מקצועי בן שלושה ימים לקובעי מדיניות, חוקרים וחברות הזנק מהעולם, להצגת תהליכים ותוצרי ידע וחדשנות בתחום החקלאי הקיימים במדינת ישראל.
1 צפייה בגלריה
 פרופ' דניאל חיימוביץ
 פרופ' דניאל חיימוביץ
פרופ' דניאל חיימוביץ
( צילום: דני מכליס)
פרופ' חיימוביץ, שהוזמן להרצות בנושא המחקר שלו - קידום ביטחון תזונתי. איתו הגיע בין היתר פרופ' איציק מזרחי מהמחלקה למדעי החיים ובבית הספר לקיימות ושינויי אקלים באוניברסיטת בן-גוריון בנגב, שסיפר על מחקריו בתחום המיקרוביום ואבטחת מזון בעולם.
"יש לנו הזדמנות מדהימה להעביר את הידע שצברנו משך חצי מאה, ממקום מושבנו במדבר, ולשתף בתובנות וממצאי מחקרים העוסקים במשבר האקלים הגלובלי", אמר פרופ' חיימוביץ. "שילוב כוחות של מובילי מדיניות, בכירי התעשייה, יזמים וחוקרים פורצי דרך, יאפשרו לקדם ביטחון תזונתי ברמה המקומית, האזורית והגלובלית".
שר החקלאות ופיתוח הכפר, עודד פורר, אמר: "הקרבה הגאוגרפית של איחוד האמירויות לישראל כמו גם החשיפה הנרחבת שלה לייבוא מזון, הופכות אותה לשוק אטרקטיבי במיוחד לחקלאי ישראל, ותוצרתם האיכותית. כבר לפני כחצי שנה, גיבשנו הסכם שיתוף פעולה ראשון מסוגו עם האמירתים, במטרה לקחת את היחסים שלב נוסף קדימה, ולבסס יחסי מחקר ומסחר חקלאיים שמשרתים אינטרסים הדדיים. החקלאות הישראלית תמיד הייתה גורם מוביל ברמה הבינלאומית, והיום האגרו-טק הישראלי משחק תפקיד מפתח במציאת פתרונות חדשניים להתמודדות עם שינויי האקלים וביטחון המזון שלנו. האירוע באקספו שם את הזרקור עליהם".
בביתן הישראלי הוקם מיצג המנכיח את ההישגים הטכנולוגיים של מדינת ישראל בתחומים רבים וביניהם החדשנות בחקלאות וביטחון המזון - האגרו-טק הישראלי של ימינו. החקלאות בישראל שימשה מאז ומעולם כשותף לפיתוח ולמחקר חקלאי, ובייחוד מובילה בפיתוח פתרונות לאתגרים יומיים בגידול מזון טרי ובריא בתנאי מזג אוויר קיצוניים, לרבות חקלאות מדברית. בצל משבר האקלים הגלובלי, יכולות אלה הופכות את ישראל למוקד ידע בסדר גודל בין-לאומי. החיבור המיוחד בין החקלאים, המחקר והתעשייה מהווה קרקע פורייה לפיתוחן של טכנולוגיות וחברות הזנק בתחום החקלאות, שמציעות מענה לצד אתגרי האקלים המתגברים.