יתושים נגועים בנגיף קדחת מערב הנילוס התגלו לאורך נחל הבשור שבעוטף עזה. כך הודיע בצהריים (יום ב') המשרד להגנת הסביבה. במשרד דרשו מהמועצה האזורית אשכול ומרשות הטבע והגנים לנטר, ובמידת הצורך לבצע הדברה מיידית. ההתפרצות האחרונה של הנגיף בישראל, שגבתה גם חיים של בני אדם, הייתה ב-2018.
1 צפייה בגלריה
אילוס אילוסטרציה יתוש קדחת הנילוס
אילוס אילוסטרציה יתוש קדחת הנילוס
(צילום: gettyimages)
במשרד להגנת הסביבה אמרו כי כבכל עונה, המשרד מנטר ולוכד יתושים, כאשר היתושים הבוגרים מזוהים ונבדקים במעבדות של משרד הבריאות. בלכידות שביצע מחוז דרום של המשרד להגנת הסביבה לאחרונה לאורך נחל הבשור, נמצאו יתושים נגועים בנגיף בסמיכות לישובים גבולות, אוהד, ישע, עין הבשור, צאלים ואורים, וכן חניון הלילה של שמורת הבשור.
מנהלת אגף מזיקים והדברה במשרד להגנת הסביבה, ד"ר גל זגרון, אמרה: "לקראת חופשות החגים והטיולים המשפחתיים, הכוללים גם במקרים רבים שהות בחוץ בלילה, גם בחניוני הלילה בשמורות ובגנים הלאומיים, חשוב לזכור כי יתושים עלולים להעביר לאדם את מחלת קדחת מערב הנילוס. על השוהים באזור נחל הבשור לשמור על ערנות ולנקוט בכל האמצעים למניעת עקיצות ומפגעי יתושים. אירועים כאלו של איתור יתושים הנגועים בנגיף קדחת מערב הנילוס יעלו בשכיחותם בשנים הקרובות, עם החרפת משבר האקלים".
אין זו הפעם הראשונה שיתושים נגועים מתגלים ברחבי הארץ השנה. באמצע החודש שעבר הודיע המשרד להגנת הסביבה כי יתושים נגועים בנגיף קדחת מערב הנילוס התגלו בנחל עדשים ובנחל בענא שבצפון. בתחילת אוגוסט התגלו יתושים נגועים בנחל גלבוע ובצפון ים המלח ואילו בחודש יוני התגלו יתושים נגועים בנחל יבנאל שבגליל התחתון.
קדחת מערב הנילוס היא מחלה זואונוטית, שמקורה בבעלי חיים ומועברת גם לאדם. היא נגרמת על-ידי נגיף המצוי בעיקר בעופות, ומועבר לאדם באמצעות עקיצת יתושים. תקופת הדגירה של מחלת קדחת מערב הנילוס, כלומר התקופה שחולפת מרגע העקיצה ועד להתפתחות סימני המחלה, נמשכת כשבעה עד 14 ימים. במרבית המקרים מדובר במחלה קלה, דמוית שפעת אשר חולפת מאליה. סימני המחלה: חום, כאבי ראש, חולשה, כאבי פרקים ושרירים, דלקת בלחמית העין, פריחה ולעיתים בחילות ושלשולים. מניעת מפגעי היתושים והתגוננות בפני עקיצות הכרחיות למניעה יעילה של תחלואה!