מחקר חדש ומפתיע, המבוסס על "יחס הזהב" (יחס מתמטי שהמדע והאומנות עוסקים בו מאות שנים. מקשרים אותו ליופי ואסתטיקה בהקשרים של פרופורציות מתאימות) קובע כי הקאירן טרייר הוא גזע הכלבים היפה ביותר בעולם, עם ציון של 88.7%.
מבזק חדשות טובות
(צילום: ירון ברנר)
אותה נוסחה מתמטית של "יחס הזהב" שימשה לאורך ההיסטוריה להגדרת פרופורציות מושלמות, ובאמצעותה מומחים ניתחו את הסימטריה והפרופורציות של הכלבים, כדי לדרג את האטרקטיביים ביותר מביניהם.
הקאירן טרייר, שמקורו בסקוטלנד, זכה למעמד האייקוני בזכות המראה הייחודי שלו – פרווה צפופה, אוזניים מחודדות והבעה מתוקה אם כי מעט שועלית.
אחריו נמצא ברשימה הווסט היילנד ווייט טרייר והבורדר קולי. החוקרים מסבירים שככל שהציון קרוב יותר ל-100%, כך פרופורציות הפנים של הכלב מתקרבות יותר להגדרה המתמטית של "היופי המושלם".
ועכשיו לשאלה, ממה עשוי הירח? אחרי שכבר שללנו את אופציית הגבינה – מחקר חדש מאשר סופית: הירח שלנו מכיל ליבה פנימית מוצקה, בעלת צפיפות דומה לזו של ברזל, בדומה לכדור הארץ.
הגילוי שם למעשה קץ לוויכוח ארוך שנים בשאלה האם הליבה של הירח מוצקה או נוזלית, ומספק תובנות חדשות על ההיסטוריה הגיאולוגית של הלוויין הטבעי שלנו. באמצעות נתונים שנאספו, מודל פנימי מפורט הראה כי לליבה החיצונית רדיוס של כ-362 ק"מ, ולליבה הפנימית קוטר של 258 ק"מ – והיא מוצקה ודחוסה.
כעת, מקווים החוקרים שהמודל החדש יוכל לסייע במשימות מחקר עתידיות, ויקרב אותנו להבנת סיפור תולדותיו של הירח.
ולסיום, פריצת דרך רפואית יוצאת דופן. מדענים הצליחו להדפיס בתלת ממד שתל ביולוגי ייחודי ששחזר בהצלחה רקמות חיוניות בחזירים וארנבות. במחקר פורץ הדרך, השתל המיוחד נועד לשקם פגיעות ברקמת כלי הדם, האחראית על זרימת הדם באזורי איברי המין, כלומר – לשקם באמצעות סוג של "פיגום" פגיעת אי-אונות, במטרה לשפר את היכולת להעמיד צאצאים.
השתל שיפר משמעותית את התפקוד הפיזיולוגי של בעלי החיים שנבדקו, ושיעורי הפוריות זינקו מ-25% ל-100% בקרב החזירים, מה שמדגים את הפוטנציאל הרפואי העצום של הטכנולוגיה החדשה בעתיד, לבני האדם. בין אם פגיעות ברקמות הכוללות הפרעות בתפקוד המיני, ולא רק – השיטה הזאת עשויה להוות בסיס לפיתוח איברים מלאכותיים נוספים, ולהרחיב את גבולות הרפואה.