מארגני תחרות הצילום התת-ימי Ocean Art הכריזו לאחרונה על הזוכים, וביניהם הצלם והביולוג הימי תום שלזינגר, שזכה במקום שלישי בקטוגריית "התנהגות בעלי חיים בים". שלזינגר צילם בשמורת הטבע חוף האלמוגים שבאילת את תמונה המציגה רביית אלמוגים. בהמשך הכתבה - תמונות נוספות שזכו במקומות הראשונים בתחרות.
"אני חוקר ימי שעובד חוקר במוזיאון הטבע ע"ש שטיינהרדט ובבית הספר לזואולוגיה של אוניברסיטת תל אביב והמכון הבין־אוניברסיטאי למדעי הים באילת, ורביית אלמוגים הוא אחד הנושאים העיקריים שאני חוקר, וכצלם - אחד הדברים הקרובים לליבי. התמונה הזאת היא חלק מסדרה של צילומים של תופעות רבייה בשונית שמתרחשות בעיקר בלילה, והיא תוצאה של פרויקט שאני עובד עליו מ-2015. רבייה של אלמוגים במפרץ אילת מתקיימת בחודשי הקיץ בשעות. את התמונה הזאת צילמתי ב-2019, ולקחו כמה שנים עד שגיליתי מתי האלמוג שצילמתי מבצע את הרבייה", אמר.
כמו כן, החוקר ציין כי הוא גילה במחקר שלו שבמפרץ אילת קיימת בעיה עם בסנכרון הרבייתי. "זאת אחת התופעות הכי מתוזמנות בטבע, ואנחנו רואים שיש בעיה של תזמונים, כך שהרבייה משתבשת ואין חיבור בין הזרעים לביציות".
תחרות Ocean Art נערכת זו השנה ה-11, והיא מאורגנת על ידי אתר Underwater Photography Guide. אלפי תמונות שצולמו ב-96 מדינות שונות הוגשו לשיפוט ב-14 קטגוריות שונות, ביניהן: זווית רחבה, מאקרו, צילום בטלפון, התנהגות בעלי חיים בים, פורטרט, שימור תת-ימי, אמנות תת-ימית ועוד.
במקום הראשון הכללי זכתה התמונה "אמא תמנונה" (Octopus Mother) של הצלמת האמריקנית קאט זוהו (Kat Zhou). בתצלום, שצולם בחוף West Palm Beach שבפלורידה, ניתן לראות תמנונה שומרת על הביצים שלה. הצלמת עקבה אחר התמנונה במשך שלושה שבועות עד שהצליחה לתפוס את התמונה.
תמונה נוספת ראוייה לציון וזכתה במקום שני בקטגוריית "שימור תת-ימי" היא "טובע בתוך מים", שצילמה קרולין פאוור בהונדורס. בתצלום ניתן לראות אבקוע (צב ים צעיר, נ"פ) שוחה בקושי רב לצד כמות רבה של פסולת שמקיפה אותו.
"צילמתי את התמונה בתקווה שהיא תגרום לאנשים להבין מה אנחנו עושים לאוקיינוסים. הפכנו אותם למזבלות", אמרה הצלמת.