חשד להרעלת ענק בנגב: אנשי רשות הטבע והגנים אספו 335 פגרים של דיות שחורות ופגרים של עיט צפרדעים, סיקסק ועורב אפור ליד מושב פטיש, סמוך לאופקים.
הציפורים מתו ככל הנראה כתוצאה מהרעלה. מוקד ההרעלה הוא חומרי הדברה מאושרים שרוססו באזור. אותם חומרי הדברה, כך לפי ההערכות, התרכזו בשלוליות מים כתוצאה מהשקיה ומהן שתו הדיות השחורות. דגימות מהציפורים המתות נשלחו למכון הווטרינרי של משרד החקלאות וביטחון המזון.
דרור הבלנה מדען ראשי ברשות הטבע והגנים, התייחס להרעלת הענק: "רק שיתוף פעולה עם המשרד להגנת הסביבה והשירותים להגנת הצומח במשרד החקלאות להסדרת הרגולציה על חומרי הדברה ורעלים - יאפשרו להילחם בתופעת ההרעלות שמאיימת על עולם החי בישראל. בלי שיתוף פעולה כזה כל העבודה של רשות הטבע והגנים לשימור בעלי חיים ועופות דורסים בפרט יורדת לטמיון. התמותה ההמונית של העופות הדורסים מהווה כפי הנראה רק את קצה הקרחון של הנפגעים בהרעלה, כיוון שהחומר החשוד הוא רעיל מאוד למינים רבים ובעל שארתיות רבה בסביבה״.
אחת הדיות המתות היא X71, שאותה מישדרו אנשי רשות הטבע והגנים בדצמבר 2017 במטמנת גני הדס. היא השלימה שש נדידות אביב וסתיו מאז המישדור וקיננה עד לאחרונה במרכז רוסיה, כ-1,600 ק"מ צפונית-מזרחית למוסקבה.
הדיות השחורות, השייכות למשפחת הניציים, אוכלות כמעט כל מה שזז. חרקים, זוחלים, ציפורים וגם יונקים קטנים. הן מותאמת לדרוס מזון חי, אך לא בוחלת לנבור בפגרים, באזורים שבהם יש אשפה רבה או בסמוך לבריכות דגים.
הדיות מסייעות אמנם לניקיון הטבע, אך הדבר גם חושף אותן לסכנת הרעלה. עד שנות ה-50 של המאה הקודמת אוכלוסיות גדולות של דיות שחורות קיננו בישראל, אך בעקבות מכת הרעלות קשה שפגעה במיני דורסים רבים, המין נכחד כמקנן בישראל, והן מגיעות לארץ רק בזמן החורף.
בנוסף נמצא גם פגר של עיט צפרדעים. באתר הצפרות הישראלי נכתב כי עיט הצפרדעים הוא חורף נפוץ יחסית בישראל - בעמקים הצפוניים, במישור החוף ובשפלת יהודה. גורמים שונים, ביניהם צייד והרס בתי הגידול (ויתכן גם הכלאות עם עיטי חורש) הביאו לצמצום ניכר באוכלוסייתו העולמית של המין והוא מוגדר כיום בסכנת הכחדה. 150 - 200 הפרטים שחורפים בארץ מהווים נתח משמעותי מאוד מכלל אוכלוסייתו העולמית של העיט, המונה פחות מ- 10,000 פרטים.