הגדי, שהוצע להשכרה ב-50 שקל ליום בבני ברק, אותר והוחרם הלילה (יום ו') על ידי מפקחי משרד החקלאות וביטחון המזון. במשרד החקלאות אמרו כי "בעל חיים הוא לא משחק", והוסיפו כי הגדי הועבר "למקום מוגן, שם יטפלו בו, ישקו אותו ויאכילו אותו". עוד אמרו במשרד כי הבעלים של הגדי זומנו לחקירה.
2 צפייה בגלריה
הגדי לאחר שהוחרם על ידי פקחי משרד החקלאות
הגדי לאחר שהוחרם על ידי פקחי משרד החקלאות
הגדי לאחר שהוחרם על ידי פקחי משרד החקלאות
(צילום: משרד החקלאות וביטחון המזון)
אתמול פורסם ב-ynet כי בבני ברק פורסמה מודעה, שבה נכתב: "האטרקציה של בני ברק: לימי המלחמה בלבד – גדי ידידותי, חמוד ומחוסן".
חברת הכנסת יסמין סאקס פרידמן (יש עתיד), הפעילה מאוד למען זכויות בעלי חיים, התקשרה למפרסמת המודעה כדי לוודא שמדובר בהצעה אמיתית. "הגדי תפוס עד השבת הבאה", הבהירה מפרסמת המודעה בהקלטה שפורסמה ב-ynet. "אפשר להשכיר אותו לשבת הבאה".
ח"כ יסמין סאקס פרידמן בשיחה מוקלטת עם מפרסמת המודעה

לדברי מפרסמת המודעה, היא תספק לגדי אוכל, יש לו "חוט" ואפשר לצאת איתו לטיולים: "צריך להיזהר שלא יברח, כי אם עוזבים לו את החוט הוא יכול לברוח לכביש. עדיף לשחרר אותו בגינה. הוא מאוד ידידותי ואוהב שמלטפים אותו". לדבריה, הגדי שמח כשלוקחים אותו.
2 צפייה בגלריה
"האטרקציה של בני ברק": המודעה שמציעה גדי להשכרה
"האטרקציה של בני ברק": המודעה שמציעה גדי להשכרה
"האטרקציה של בני ברק": המודעה שהציעה גדי להשכרה
"זה נורא שמשכירים גדי אומלל כאילו הוא בובה ולא בעל חיים עם רגשות וצרכים", אמרה חברת הכנסת סאקס פרידמן אחרי השיחה. "מה בדיוק יקרה כשהגדי הזה יגדל וכבר לא 'יתאים' לדירה קטנה בבני ברק? ישחטו אותו? פניתי למשרד החקלאות כדי לעצור את הדבר הזה ולחלץ את הגדי משם".