הכרישים חזרו לחדרה - וגם הסכנה לחייהם. תיעוד מטריד שצולם אתמול (רביעי) על ידי הצלם רונן זיו מראה כריש סנפירתן שמשתרך ממנו ציוד דיג רב שננעץ בו - קרסים, חוטים, ואף מצוף. הכריש שהה ביציאת המים החמים בתחנת הכוח בחדרה, כחלק מההתקבצות העונתית של כרישים באזור.
2 צפייה בגלריה
כריש שנפגע מציוד דייגים בחדרה
כריש שנפגע מציוד דייגים בחדרה
כריש שנפגע מציוד דייגים בחדרה
(צילום: רוני זיו)
הדס גן פרקל, רכזת פרויקטים ימיים ב״חצי הכחול״ - פרויקט הים התיכון של החברה להגנת הטבע: ״אנחנו דורשים לסגור עונתית את אזור ההתקבצות של הכרישים לדיג באופן גורף, להגביל את הגישה של כלי שיט ממונעים לאזור שבו נמצאים צוללים ולהגדיר אזור צפייה בטוח ונוח, שממנו יוכלו בני האדם להביט בכרישים ממרחק - והכרישים עצמם יוכלו לנוע במים באופן חופשי״.
בחברה להגנת הטבע מסבירים, כי המצב בו הכרישים מתקבצים במים החמימים, במקום בו יש פעילות לא מוסדרת של דיג, שיט מנועי, צלילה ושנירקול – כולם ביחד, מהווה לא רק סיכון לכרישים, אלא גם סיכון בטיחותי בין המשתמשים השונים בשטח, בייחוד פעילות של דיג ושיט מנועי, לרוחצים ולצוללים, הנמצאים במרחב. לכך, יש להוסיף את הסיכון הפוטנציאלי לחיכוך עם טורף ימי גדול.
2 צפייה בגלריה
כריש שנפגע מציוד דייגים בחדרה
כריש שנפגע מציוד דייגים בחדרה
(צילום: רוני זיו)
משום כך, אומרים בחברה להגנת הטבע, עולה הצורף להסדיר את השימוש האנושי במרחב זה, על מנת להגן על הכרישים מחד, ולמנוע קונפליקט בטיחותי לאדם, מצד שני. בחברה להגנת הטבע מוסיפים כי ניהול האזור חייב להתבצע תוך אכיפה יעילה, גם מהים וגם מהיבשה.
מסמך מקצועי שהופץ לפני כחצי שנה, של החברה להגנת הטבע, בנוגע לנוכחות בני האדם, בשטח הימי שבו נמצאים כרישים בחדרה, מסביר את הבעייתיות והסכנות של הימצאות בני האדם, ליד הכרישים. כמו כן, הוא מציע פתרונות לשיפור המצב, הן עבור רווחת הכרישים והן עבור בטיחות בני האדם.
על פי המסמך, להימצאות בני אדם ליד הכרישים יש השפעות שליליות על אוכלוסיית הכרישים – נוכחות אנושית ליד הכרישים, נתפסת על ידי הכרישים, כאיום ועלולה לגרום לשינויים פיזיולוגיים והתנהגותיים, המובילים לירידה בכשירות הפרטים הבודדים ובמקרים קיצוניים, להשפיע אף על האוכלוסייה כולה.