גורת אריות בת כשלושה חודשים אותרה היום (ד') על ידי שוטרי תחנת שגב שלום ולוחמי מג"ב דרום - בתוך בור בפזורת ביר הדאג' בנגב. הגורה הועברה לפקחי רשות הטבע והגנים להמשך טיפול ובדיקות רפואיות. מדובר בגור האריות השלישי שנמצא בימים האחרונים. שני גורים, שנתפסו לפני כמה ימים, הועברו לטיפול בחי פארק בקריית מוצקין. למרות שמספר רב של בעלי חיים הוברח לארץ, איש עדיין לא נעצר.
הצלת גור אריות מבור בפזורת ביר הדאג' בנגב
(צילום: דוברות המשטרה )

בימים האחרונים פורסמו ברשתות החברתיות סרטונים של גורי אריות, טיגריס וקופים. מדובר בסרטונים שבהם נשמעו קולות והופיעו כתוביות בערבית.
גורת האריות נלקחה בביטחה לתחנת המשטרה ונמסרה שם לפקחי רשות הטבע והגנים. בהמשך תועבר למקלט מוגן לקבלת טיפול וביצוע בדיקות רפואיות.
2 צפייה בגלריה
הגורה בתחנת המשטרה
הגורה בתחנת המשטרה
הגורה בתחנת המשטרה
(צילום: דוברות המשטרה)
בסך הכול כוחות המשטרה של מרחב הנגב והמחוז הדרומי, בשיתוף רשות הטבע והגנים, הצילו שבעה קופים ועוד שלושה גורי אריות. מהמשטרה נמסר כי המאמצים באיתור חשודים מעורבים והצלת בעלי חיים המוחזקים בניגוד לחוק, יימשכו גם בימים הקרובים. גורי האריות והקופים שחולצו מקבלים טיפול מקיף, חלקם נמצאים במצב בריאותי מורכב.
רשות הטבע והגנים מזכירה כי החזקת ערכי טבע מוגנים, כגון אריות וקופים בגידול פרטי, אסורה ונחשבת עבירה חמורה, בשל הפגיעה המשמעותית בבעל החיים הרגיש. ברשות הטבע והגנים אמרו כי מדובר בין היתר בצרכים חברתיים, שאותם אדם לא יכול לספק.
2 צפייה בגלריה
הגורה בתחנת המשטרה
הגורה בתחנת המשטרה
הגורה בתחנת המשטרה
(צילום: דוברות המשטרה)
בן רוזנברג, מנהל האגף להגנה על הצומח והחי ברשות הטבע והגנים, אמר: "אנו עדים לאחרונה להחזקה לא חוקית של חיות בר מוברחות, מורכבות לגידול. הפגיעה בחיות הבר עקב החזקה לא נאותה ניכרת ולצערנו לא יוכלו לחזור לטבע. החיות שהגיעו לידינו בשבוע האחרון התקבלו במרכזי הטיפול כשהן חולות, פצועות ולאחר שהטילו בהן מומים. זו התעללות נוראית בבעלי חיים, שלא רק מסכנת את החיות, אלא גם את בני האדם, שכן הן עלולות לשאת מחלות ופטוגנים מסוכנים. אנו מודים לציבור שמקפיד להתריע בפנינו ובפני משטרת ישראל כאשר נתקלים בסרטונים ברשת של החזקת בעלי חיים מוגנים בניגוד לחוק. אם במקרה נתקלתם בסרטון, המשיכו להתריע בפנינו ובפני משטרת ישראל – זו הצלת חיים".
שי פרץ התובע הראשי של רשות הטבע והגנים, הוסיף: "תופעת הסחר בחיות בר הינה הענף הפשע השלישי בגודלו ובהיקפו בעולם והוא לא פוסח על מדינת ישראל, לדאבוננו בעוד שברוב מדינות העולם הנאורות סחר שכזה הינו עבירת מקור בחוק איסור הלבנת הון - דבר המוביל לסנקציות משמעותיות כלפי העבריינים, רשות הטבע והגנים נאלצת להתמודד לבדה עם התופעה הגלובלית ללא סמכויות אכיפה מספקות וכשהיא יכולה לייחס לעבריינים אלו עבירות עוון קלות בלבד ובהתאם ניתנת ענישה שאינה הולמת ובוודאי אינה מרתיעה! אנו מקווים שמשרד המשפטים יקדם את התיקון המיוחל כבקשתנו ובתמיכת הרשות להלבנת הון, כך שעבריינים מעין אלו יענשו בחומרה ותמוגר התופעה הנלוזה!".