אחרי יותר משלוש יממות מותחות ומורטות עצבים הוחזר הכלב לאקי, בורדר קולי בן 16 מטבריה, למשפחת אלבז, כשהוא פצוע קשה, רעב, צמא וחבול, וצפויה למשפחת אלבז ולאקי דרך ארוכה להחלמה. "להורים שלי יש שישה ילדים ולאקי הוא ממש הילד השביעי", תיארה סוזי הינדי, אחת מילדי משפחת אלבז.
חילוץ הכלב לאקי שנחטף בטבריה
(צילום: דוברות המשטרה)
"ביום ראשון לפני שבוע, לאקי היה במדרגות הכניסה של הבית ושם ההורים שלי ראו אותו בפעם האחרונה", שיחזרה סוזי. "נער, שהוא שכן של הוריי, סיפר להם שהגיע אדם זר, שהתחזה לעובד עירייה, ולקח את לאקי והכניס אותו לתוך שק יוטה ונעלם עם קלאבקר, אחרי שהשליך את לאקי מאחור".
יפה וניסים אלבז, בעלי הכלב, הבינו מיד שקרה משהו רע וכלבם האהוב נחטף מפתח הבית. הם מיהרו להגיש תלונה במשטרת טבריה על החטיפה. "במקביל, כל המשפחה התגייסה והתחלנו להעלות המון פוסטים בכל הרשתות החברתיות, וביקשנו עזרה באיתור לאקי, לשמחתי הפוסטים צברו תאוצה ואנשים התחילו לנדב מידע על החוטף, וככה היה קל יותר למשטרה להגיע אליו", סיפרה סוזי.
שוטרי טבריה הגיעו למשפחת אלבז, גבו מהם עדות, ובמשך שלושה ימים שמרו על קשר רציף עם המשפחה. "קיבלנו דיווח על כלב שנחטף מקרבת הבית בטבריה ופתחנו מיד בחקירה רצינית, הצלחנו לאסוף את מצלמות הכבישים הסמוכים ודרכם הצלחנו לעלות על הרכב שבו היה החשוד", סיפר רפ"ק גל פרקש, קצין אגף חקירות ומודיעין במשטרת טבריה. שוטרי טבריה התחילו לפענח את מצלמות הדרך ודרכן הגיעו לבעל הרכב, תושב כפר כנא בן 62, שמחזיק חווה חקלאית עם בעלי חיים ליד צומת גולני. שוטרי כפר כנא שפשטו על החווה מצאו את הרכב באמצעותו גנב את לאקי, מספריים ופרווה של לאקי.
"בחקירתו סיפר החשוד, שגילה שהכלב קשיש ולא מתאים לו לעבודה בחווה, ולקח אותו ליער לביא ונטש אותו, וזרק אותו לסוג של בור, זו אכזריות קשה מאוד כלפי בעל חיים, בחקירה הוא לא התנצל, ולא הביע חרטה, התיק עובר לתביעות במטרה להגיש נגדו כתב אישום", סיכם רפ"ק פרקש.
"יום לפני ליל הסדר קיבלנו הודעה ממשטרת כפר כנא שלאקי נמצא, הם חייגו לאימי בשיחת וידיאו כדי להראות לה את לאקי ולוודא שזה אכן הכלב", נזכרה סוזי. "אמא קפצה מאושר, מבחינת אמא זה היה כמו לזכות בלוטו, לא פחות, לאקי הגיע אלינו הבייתה בתור גור, חיכינו להמלטה של אימו ואז הגיע אלינו ומאז הוא אצלנו, הוא האח הצעיר של ליפז, אחותי הצעירה, הוא ישן על הספה בסלון אחרי שאימי הולכת לישון".
זמן קצר אחרי ששוטרי העמקים מצאו את לאקי, כשהוא זרוק ונטוש בתוך בור עמוק, עדיין בשק היוטה שאיתו נחטף, הוא הוחזר למשפחת אלבז בטבריה, סוזי גם ביקשה להודות לשוטרים "על המאמץ הרב והסיוע שבזכותו קיבלנו את לאקי חזרה. הוא הגיע במצב קשה מאוד, היו לו שברים בשלוש רגליים וכנראה באגן, שברים בזנב, והגנב גם גילח לו את הפרווה כשהוא גורם לו לפצעים וחבלות, זו הייתה התעללות נטו, אכזריות שקשה לי לתאר", אמרה סוזי. "היה לנו כלב ביתי תוסס, חי ופעיל ולצערי קיבלנו כלב סיעודי, אבל אנחנו לא נוותר ונמשיך ללוות אותו עד ההחלמה המלאה, הווטרינרית שטיפלה בלאקי אמרה שהיא בספק אם הוא ישרוד".
לצד המאבק על חייו של לאקי, המשפחה גם נאבקת מול טחנות הצדק בישראל. "נדהמתי לשמוע שהחשוד שוחרר לביתו על ידי בית המשפט", חרצה סוזי. "מבחינתי הפושע הזה צריך להינמק בכלא שנים רבות, זה המסר היחיד שאמור לעבור לכל מי שמתעלל בבעל חיים, נילחם כדי שהפושע הזה ישלם על מעשיו".
פורסם לראשונה: 00:00, 06.04.26






