ביניים
המצרכים:
2 ק"ג נתח סינטה
למשרה - 4 כפות שמן זית 3 שיני שום, כתושות 2 כפות חרדל 1 גבעול רוזמרין, קצוץ דק (רק המחטים) 1 כף דבש 1 כפית מלח גס 1 כפית פלפל שחור גרוס
8 צפייה בגלריה
טעים ומהיר
טעים ומהיר
טעים ומהיר
(צילום: אביגיל עוזי)
אופן ההכנה:
  1. מכינים את המשרה - בקערה, מערבבים היטב את כל המצרכים עד לקבלת תערובת אחידה וללא גושים.
  2. מורחים את הסינטה מכל הצדדים ברוטב, ומניחים בצד למשך מספר דקות.
  3. בתבנית מרופדת בנייר אפייה מניחים את הסינטה המתובלת ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-250 מעלות במשך 10 דקות.
  4. מוציאים את התבנית, מנמיכים את טמפרטורת התנור ל-180 מעלות ומחזירים את התבנית לתנור למשך 35-25 דקות (הסינטה צריכה להגיע למידת עשייה של מדיום). אם אתם מתלבטים מתי להוציא את הנתח מהתנור, זכרו שאתם יכולים לצלות אותו קצת פחות, לפרוס את הקצוות, ולהחזיר לתנור את החלק המרכזי שלו לצלייה נוספת של מספר דקות.
  5. ההגשה - מוציאים את הרוסטביף מהתנור, ממתינים כ-3-4 דקות, פורסים לפרוסות דקות, ומגישים.
ביניים
אפרת מוסקוביץ'
המצרכים:
1 ק"ג פרגיות 1 תפוז מעט שמן 1/2 כוס (120 מ"ל) מיץ תפוזים, סחוט 1/2 כוס (170 גר') סילאן טהור ללא תוספת סוכר 3 כפות רוטב סויה 1/2 כפית שבבי צ'ילי חריף 2 כפות קורנפלור
8 צפייה בגלריה
פרגית בתפוז, אפרת מוסקוביץ'
פרגית בתפוז, אפרת מוסקוביץ'
פרגית בתפוז, אפרת מוסקוביץ'
(צילום: אפרת מוסקוביץ')
אופן ההכנה:
  1. מנקים את הפרגיות וחותכים אותן לנתחים קטנים בגודל אצבע.
  2. שוטפים את התפוז וחוצים אותו יחד עם הקליפה. חותכים כל מחצית לפרוסות (לא מקלפים).
  3. מחממים במחבת גדולה מעט שמן ומטגנים את נתחי הפרגיות תוך כדי ערבוב, עד שהן משנות את צבען ללבן מכל הצדדים.
  4. מוסיפים את מיץ התפוזים, הסילאן, פרוסות התפוזים, הסויה והצ'ילי ומערבבים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים רבע שעה.
  5. מערבבים בכוס את הקורנפלור עם 3 כפות מים. מוסיפים לכוס שתי כפות מהרוטב שבמחבת ומערבבים היטב.
  6. יוצקים למחבת את בלילת הקורנפלור, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה. מבשלים עוד כ-2 דקות על אש קטנה, עד שהרוטב מסמיך.
ביניים
דינה משה
המצרכים:
2 כפות שמן 1 בצל גדול, קצוץ 1 כפית ראס אל חנות 1/2 כפית פלפל שחור 10 שוקי עוף או 5 כרעיים 3 גזרים, פרוסים לטבעות 3 פלפלים אדומים, פרוסים 2 עגבניות, פרוסות 1 כף לימון כבוש 4 שיני שום, קצוצות 1/2 כפית צ'ילי גרוס 1 כפית מלח גס כ-2 כוסות מים
8 צפייה בגלריה
תבשיל עוף עם ירקות, דינה משה
תבשיל עוף עם ירקות, דינה משה
תבשיל עוף עם ירקות, דינה משה
(צילום: דינה משה)
אופן ההכנה:
  1. מחממים את התנור ל-125 מעלות.
  2. מחממים את השמן בסיר גדול ורחב שמתאים גם לתנור. מוסיפים את הבצל עם חצי כפית ראס אל חנות ו-14 כפית פלפל שחור, מערבבים ומטגנים כדקה.
  3. מוסיפים את העוף ומטגנים עד להזהבה על להבה נמוכה. מוציאים את הכול לצלחת.
  4. לאותו הסיר, מוסיפים את יתר המרכיבים (גם את יתרת ראס אל חנות והפלפל השחור), מערבבים, מוסיפים כוס מים ומביאים לרתיחה.
  5. מחזירים את הבצל והעוף לסיר ומבשלים על להבה נמוכה 10 דקות. מוסיפים את כוס המים השנייה ומכניסים לתנור ל-4 שעות. בודקים מדי פעם שנותר רוטב בסיר ואם צריך מוסיפים מעט מים.
ביניים
המצרכים (ל-2 מנות):
1 פילה מדג דניס
לרוטב - 1/2 כוס יין לבן 2 כפות חמאה גדושות 1/2 כף שום, כתוש מלח, פלפל חופן פטרוזיליה, קצוצה
8 צפייה בגלריה
(צילום: ירון ברנר)
אופן ההכנה:
  1. מכינים את הרוטב - למחבת מחוממת יוצקים חצי כוס יין לבן.
  2. מוסיפים 2 כפות גדושות של חמאה, מערבבים עד להמסה ומוסיפים פנימה את השום הכתוש, המלח והפלפל ואת הפטרוזיליה. מערבבים את כל המרכיבים במחבת במשך כמה דקות, ומכבים את הלהבה.
  3. צולים את הדג - על גריל מחומם צולים את הדג משני הצדדים במשך כשתי דקות בכל צד.
  4. הגשה - מסדרים את הדג בצלחת, יוצקים מעל את הרוטב החם ומגישים מיד.
ביניים
אפרת סיאצ'י
המצרכים:
1 כף שמן זית 2 כפות גדושות סילאן 1 כף רוטב סויה 3 שיני שום, כתושות 1/2 כפית מלח קורט פלפל שחור 10 נתחי עוף (מה שאתם מעדיפים - שוקיים, ירכיים, כנפיים) 3 תפוחי אדמה בינוניים קלופים חתוכים לקוביות 1 גמבה אדומה, פרוסה גס 8 פרוסות אננס (אפשר גם מקופסת שימורים)
8 צפייה בגלריה
עוף באננס, אפרת סיאצ'י
עוף באננס, אפרת סיאצ'י
עוף באננס, אפרת סיאצ'י
(צילום: אפרת סיאצ'י)
אופן ההכנה:
  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.
  2. מערבבים יחד את שמן הזית, הסילאן, רוטב הסויה, השום, המלח והפלפל.
  3. שמים בתבנית את העוף, תפוחי האדמה, הגמבה והאננס, יוצקים עליהם את הרוטב ומערבבים עד לציפוי אחיד.
  4. אופים שעה וחצי-שעתיים, עד שהעוף משחים ותפוחי האדמה מוכנים.
ביניים
המצרכים (ל-10 מנות):
1 ק"ג גזר 1/3 כוס שמן 1/3 כוס סוכר מעט מלח
אופן ההכנה:
  1. מקלפים את הגזרים, שוטפים, מסירים את הקצוות וחותכים לפרוסות בעובי 2 מ"מ.
  2. מעבירים את הגזרים לסיר ביחד עם השמן, כוס מים, סוכר ומעט מלח.
  3. מערבבים ומבשלים עד לרתיחה. כשרותח, מנמיכים את הלהבה ומכסים את הסיר.
  4. ממשיכים לבשל במשך 45 דקות לפחות, או עד שהגזר רך מאוד וצבעו כתום-חום.
ביניים
מירי צדוק
המצרכים:
10 יח' פטריות שמפיניון או פורטובלו, גדולות מעט שמן זית 1 בצל, קצוץ 3 שיני שום, קצוצות 1 כפית מלח 1/4 כפית פלפל שחור קורט אגוז מוסקט, טחון חופן פטרוזיליה, קצוצה 1/2 כוס פירורי קמח מצה
8 צפייה בגלריה
פטריות ממולאות, מירי צדוק
פטריות ממולאות, מירי צדוק
פטריות ממולאות, מירי צדוק
(צילום: מירי צדוק)
אופן ההכנה:
  1. מחממים את התנור ל-210 מעלות, במצב גריל עליון. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מנקים את הפטריות במגבת נייר. קוטמים את הרגליים שלהן ומרוקנים את הפטרייה בעדינות עם כפית קטנה. שומרים את הרגל ואת התוכן בצד. משמנים את הצדדים ואת התחתית של הפטריות במעט שמן זית ומניחים אותן בתבנית.
  3. קוצצים את תוכנן של הפטריות ששמרנו בצד.
  4. מחממים 2 כפות שמן במחבת ומטגנים בו את הבצל כדקה. מוסיפים את השום ומטגנים דקה נוספות. מוסיפים את תוכן הפטריות ואת התבלינים, מערבבים ומטגנים שלוש דקות. מכבים את הלהבה, מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה ומערבבים.
  5. ממלאים את הפטריות בתערובת. מוספים מעל 3-2 כפיות פירורי מצה ומזלפים מעל מעט שמן זית. צולים בתנור 15 דקות. מוציאים ומגישים.
ביניים
רועי חזן
המצרכים:
1 ק"ג צלי כתף, חתוך לקוביות בינוניות 2 בצלים גדולים, קצוצים 8 שיני שום, קלופות וחתוכות לפרוסות 2 סלסלות פטריות, חתוכות גס 3 גזרים, חתוכים לרצועות 1 כוס יין אדום 3 כוסות מים שבהם בושל הבשר ½1 כף רסק עגבניות מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
  1. מחממים סיר גדול שבו כף שמן. מטגנים את קוביות הבשר כדקה וחצי מכל צד.
  2. מוזגים מים רותחים עד לכיסוי הבשר ומבשלים כ-5 דקות על להבה גבוהה. אם נוצר קצף מסירים בעזרת כף. מעבירים את הבשר והנוזלים לקערה.
  3. מנגבים את הסיר משאריות נוזלים ומחממים בו 2 כפות שמן. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה קלה. מוסיפים את פרוסות השום ומטגנים ומערבבים במשך כ-2 דקות. מוסיפים את הפטריות ואת רצועות הגזר ומכסים את הסיר לעוד 7 דקות. לאחר מכן מוסיפים את קוביות הבשר ומוזגים את כוס היין ו-3 כוסות מהמים שבהם בושל הבשר, ומתבלים ברסק עגבניות, דבש, פפריקה מתוקה, מלח ופלפל.
  4. מערבבים ומביאים לרתיחה של 3 דקות, מנמיכים את להבה ומבשלים כ-3 שעות עד שהבשר מתרכך לגמרי.
ביניים
המצרכים:
1 ק"ג פילה סלמון, מחולק ל-5 נתחים
לרוטב פסטו - 3 צרורות בזיליקום, רק העלים ללא הגבעול 100 גר' צנוברים 4 שיני שום 1/2 כפית מלח 1/2 כוס שמן זית
8 צפייה בגלריה
סלמון פסטו, אסנת לסטר
סלמון פסטו, אסנת לסטר
סלמון פסטו, אסנת לסטר
(צילום: אסנת לסטר)
אופן ההכנה:
  1. מכינים את רוטב הפסטו - מכניסים למעבד מזון את כל מרכיבי הרוטב, למעט שמן הזית, ומתחילים לטחון. לאחר כמה שניות מוסיפים בזרזיף דק את שמן הזית, וממשיכים לעבד עד שמתקבלת מחית אחידה.
  2. מניחים את נתחי הסלמון בתבנית מרופדת בנייר אפייה מורחים אותם בנדיבות ברוטב הפסטו. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לכ-30 דקות.
  3. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מסירים מהתבנית את הניילון ומכסים אותה בנייר אפייה. אופים 15 דקות.
ביניים
אפרת מוסקוביץ'
המצרכים:
1 בטטה גדולה, חתוכה לפלחים 1 תפוח אדמה גדול, חתוך לפלחים 3 גזרים דקים, חצויים (או 2 כוסות גזר גמדי קפוא) 3 כפות שמן זית 3 כפות סירופ מייפל 1 כף גדושה רוטב צ'ילי מתוק 1 שן שום, כתושה מלח, פלפל שחור
8 צפייה בגלריה
ירקות ברוטב מייפל, אפרת סיאצ'י
ירקות ברוטב מייפל, אפרת סיאצ'י
ירקות ברוטב מייפל, אפרת סיאצ'י
(צילום: אפרת סיאצ'י)
אופן ההכנה:
  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
  2. מערבבים את כל המרכיבים בקערה ומשטחים בתבנית.
  3. אופים 50-40 דקות ללא כיסוי, עד שהירקות מתרככים.