המצרכים:
6 מצות 1 מיכל חלב קוקוס ½ 2 מיכלים שמנת מתוקה להקצפה 250 גר' שוקולד מריר חתוך לקוביות שבבי קוקוס לקישוט
2 צפייה בגלריה
עוגת מצות שוקולד
עוגת מצות שוקולד
עוגת מצות שוקולד
(צילום: גלי איתן)
אופן ההכנה:
  1. מחממים את חלב הקוקוס וטובלים בו את המצות אחת אחת, עד שהן מתרככות מעט. ניתן לעשות זאת גם בלי לחמם, אך זה ייקח יותר זמן עד שהמצות ייספגו את הנוזל. מניחים את המצות בצד.
  2. מחממים את השמנת, וכאשר השמנת על סף רתיחה, מכבים את האש ומוסיפים את השוקולד המריר. מחכים כדקה ואז מערבבים עד שנוצר גאנש חלק.
  3. בקערת מיקסר מקציפים את המיכל וחצי שמנת הנוסף ואז מקפלים לתוכו את הגאנש, עד שנוצר מרקם של מוס.
  4. מניחים את המצה הראשונה על צלחת הגשה ומורחים עליה את המוס. ממשיכים את הפעולה עם כל שאר המצות. ניתן למרוח את המוס גם בצידי העוגה.
  5. מקשטים עם שבבי קוקוס ושמים במקרר להתייצבות עד להגשה.
המצרכים:
1 חבילת עוגיות כשרות לפסח, טחונות 1 כוס אבקת שקדים 100 גר׳ חמאה 500 גר׳ פירות אדומים (תותים, פטל, אוכמניות) גרידת לימון מחצי לימון
אופן ההכנה:
1. בקערה מערבבים פירורי עוגיות, שקדים טחונים וחמאה מומסת.
2. לוקחים כמחצית מתערובת הפירורים ומהדקים על גבי תחתית תבנית פיירקס.
3. קוצצים את הפירות ומערבבים עם גרידת הלימון ושופכים מעל תחתית הפירורים.
4. מפזרים את שארית תערובת הפירורים מעל הפירות ואופים כ- 30 דקות בחום של 180 מעלות.
המצרכים:
½ 1 כוס קמח מצה ¼ כוס סוכר 1 כוס מים 1 כוס חלב ¼ כוס מחית תפוחים 1 ביצה 1 כפית סודה לשתיה שמן לטיגון
2 צפייה בגלריה
פנקייק מקמח מצה
פנקייק מקמח מצה
פנקייק מקמח מצה
(צילום: גלי איתן)
אופן ההכנה:
1. בקערה מערבבים מים, סוכר, חלב, ביצה ומחית תפוחים.
2. מוסיפים קמח מצה וסודה לשתיה ומערבבים עד לאיחוד מלא של המצרכים.
3. מחממים מחבת ומטגנים.
סטיילינג: עדי דוד
המתכונים באדיבות "מצות אביב"